FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 12.30 sati

Autor: rsal
ZAGREB, 9. lipnja 2012. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 12.30 sati:

WROCLAW

U susretu 1. kola A skupine EURA u Wroclawu su nogometaši Rusije svladali Češku s 4:1 (2:0), te tako zasjeli na čelo skupine. Pred 44.000 gledatelja na Gradskom stadionu sudio je Howard Webb iz Engleske.

Strijelci: 1:0 Alan Džagojev (15), 2:0 Roman Širokov (24), 2:1 Vaclav Pilar (52), 3:1 Alan Džagojev (79), 4:1 Roman Pavljučenko (82)

U prvom susretu ove skupine Poljska i Grčka su u Varšavi igrali 1:1.

LJESTVICA:

1. RUSIJA 1 1 0 0 4:1 3

2. POLJSKA 1 0 1 0 1:1 1

2. GRČKA 1 0 1 0 1:1 1

4. ČEŠKA 1 0 0 1 1:4 0

WROCLAW

U susretu 1. kola A skupine EURA u Wroclawu su nogometaši Rusije svladali Češku sa 4:1 (2:0), te tako zasjeli na čelo skupine. Strijelci za Rusiju bili su Alan Džagojev (15, 79), Roman Širokov (24) i Roman Pavljučenko (82), dok je pogodak za Češku zabio Vaclav Pilar (52). U prvom poluvremenu Rusi su kontranapadima "uništili" češku obranu, već u 24. minuti su vodili 2-0, a imali su još dvije izgledne šanse. Česi su smanjili u 52. minuti, ali nisu imali snage za preokret. Naprotiv, Rusi su nizali šanse i još dva puta zabili za uvjerljivu pobjedu. Nakon što su Česi na samom početku susreta bolje djelovali na terenu, Rusi su 15. minuti poveli iz odlično odigranog kontranapada, a strijelac je bio Alan Džagojev. Džagojev je u 19. minuti ponovno mogao biti strijelac. Opet je to bila odlična "kontra" Rusije, Džagojev je sam izašao pred vratara Čecha, ali je pucao pored vratiju.

No, vrlo brzo, u 24. minuti, nova velika prilika za Rusiju. Aršavin je odlično dao loptu u prostor, a Širokov je iz neposredne blizine pogodio za rusko vodstvo od 2-0. U 33. minuti još jedna velika prilika za Ruse, i to opet nakon kontranapada. No, Keržakov sa desetak metara puca iznad gola. Česi su uspjeli smanjiti zaostatak u 52. minuti, Plašil je odlično uposlio Pilara, koji je zaobišao vratara i pogodio za 1-2. Nakon toga, dvije odlične prilike za Rusiju. U 64. minuti velika šansa za Keržakova, koji promašuje vrata. Nekoliko minuta kasnije ponovno je Keržakov u prilici, ali opet slabo puca. U 75. minuti Rosicky dobro puca, a ruski vratar Malafejev nespretno reagira, ali uspijeva popraviti svoju grešku prije negoli je do lopte došao Baroš. Ipak, ono što je propustio iskoristiti Keržakov, uspio je popraviti Džagojev 79. minuti. Nakon lijepe akcije Rusa Džagojev je sa vrha 16-erca pogodio za 3-1. Pobjedu Rusije zapečatio je Pavljučenko u 82. minuti, također golom sa vrha kaznenog prostora.

WROCLAW

Naravno da sam zadovoljan našom pobjedom, ali je u našoj igri bilo u puno grešaka koje moramo ispraviti, ako želimo daleko otići na EURU, kazao je nakon pobjede (4:1) nad Češkom ruski izbornik Dick Advocaat. "Rezultat je sjajan, pogotovu jer se radi o prvoj utakmici na prvenstvu, a to samo dokazuje da smo, za razliku od ostalih, svježi i odmorni. Mogli smo postići i više od četiri zgoditka, jer smo stvorili puno prilika. Ipak, bilo je i loših stvari, pogotovu kad su Česi smanjili na 2:1, jer su imali puno prostora i bili veoma opasni. Ipak, ostali smo pribrani i postigli još dva pogotka", kazao je Nizozemac na klupi Rusije, koji je posebno hvalio igru Andreja Aršavina. "Aršavin je pokazao vrhunsko umijeće na sredini terena, večeras je igrao sjajno. On će biti jako važna karika u našoj igri i od njega očekujem da to ponovi i u protiv Poljaka". Češkog izbornika Michala Bileka pogodio je katastrofalan poraz na otvaranju prvenstva, ali se nada da će se njegova ekipa oporaviti do utakmice s Grčkom. "Jako sam razočaran jer smo dobro počeli utakmicu. Imalo smo toliko grešaka na sredini terena, što su Rusi iskoristili. Ovaj poraz ide na dušu mojeg srednjeg reda i tu će biti promjena na utakmici s Grcima", kazao je Bilek.

POZNANJ

Za razliku od Varšave koja nalikuje na veliko gradilište, Poznanj spremno dočekuje otvaranje Europskog prvenstva i prvu utakmicu u tom gradu, ogled Irske i Hrvatske.Po cijelom gradu se nalaze informativni centri, navijačke zone su spremne, baš kao i ugostitelji koji očekuju više od 20.000 Iraca i oko 7.000 hrvatskih navijača. Koliko su domaćini ozbiljno shvatili zabavu navijača svjedoči i podatak da je grad angažirao Zavod za logistiku Tehničkog fakulteta u Poznanju kako bi analizirao brojne lokacije u gradu i odredio najbolju lokaciju u gradu za 'fan zonu'. Izbor je pao na prostor Stare tržnice udaljen samo 500 metara od trga Stary Rynek i trga Wolnosci u srcu Poznanja. Osim prijenosa utakmica u navijačkoj zoni će biti brojni koncerti, nastupi poznatih DJ-a, te velika ponuda hrane i pića.

Za one koji nisu u mogućnosti posjetiti Poljsku, domaćin je omogućio 'fanovima' da preko Google aplikacija mogu posjetiti stadion, navijačke zone, te druge dijelove gradova."To je velika prilika da navijači osjete dijelić atmosfere s EP-a i u svojim domovima. Zahtjev 'street view' je integriran u servis 'polishguide2012," kazao je glasnogovornik organizacijskog odbora Mikolaj Piotrowski.

VARŠAVA

Euforija domaćina EURA Poljske malo je splasnula nakon remija u prvoj utakmici s Grčkom (1:1) u Varšavi, te nakon impozantne pobjede Rusa, koji su sljedeći protivnik Poljaka. Poljski tisak ipak bodri naciju, pa tako Gazeta Wyborcza u naslovu donosi "Hvala na polovičnoj pobjedi", smatrajući da je protiv Grka ipak osvojen bod, koji bi ih u konačnici mogao odvesti u četvrtfinale. Taj list posebno hvali utakmicu za koju tvrdi da je najbolja prva utakmica u povijesti EURA, a tijek utakmice opisuju jednostavno "Radost, pa drama, i napokon remi".

"Doživjeli smo pravu dramu što se nikada ne događa u otvarajućim utakmcama prvenstva ", nastavlja Gazeta Wyborcza, i zaključuje da "nogometni bogovi mogu biti oduševljeni s početkom EURA".

"Prvi dvoboj nije razočarao, a ni naši igrači. Tijekom prvog poluvremena su igrali kako to cijela nacija želi", kaže katolički dnevnik Nasz Dziennik.

Tabloid Fakt ipak upozorava da su "Poljaci samo remizirali, a prikazana igra neće biti dovoljna da se pobijedi moćna Rusija", te dodaje kako su "Rusi pregazili Čehe na krilima fenomenalnih napadača Aršavina, Džagojeva i Pavljučenka, te da će poljski izbornik Franciszek Smuda morati smisliti način kako ih zaustaviti". Većina poljskih medija misli kako je prikazani nogomet u prve dvije utakmice bio upravo senzacionalan, te da bi ovaj EURO mogao ući u povijest kao najbolji. "Ako se ovako nastavi, bit ćemo ponosni što smo bili domaćini uvjerljivo najboljeg EURA u povijesti", donosi list Rzeczpospolita, koji hvali i uzornu organizaciju."Prošli smo test, Varšava nikad nije bila ljepša", zaključuje s ponosom Rzeczpospolita.

VARŠAVA

Grčki reprezentativac Avraam Papadopulos završio je zbog ozljede koljena nastup na EURU, a ozljeda koljena je toliko teška da će izvan igre biti čak sedam mjeseci, priopćio je Grčki nogometni savez. Branič Papadopoulos se ozlijedio u 37. minuti utakmice protiv Poljske, a pretrage su pokazale da su stradali ligamenti koljena, te da je potrebna hitna operacija. Igrača Olimpiakosa Grci zbog pravila UEFE neće moći zamijeniti novim nogometašem, a izbornika Fernanda Santosa može brinuti činjenica da protiv Češke neće moći računati na još jednog braniča - isključenoga Sokratisa Papastathopoulosa.

NEW YORK

Nogometaši Meksika i Sjedinjenih Država pobjedama su započeli treći krug kvalifikikacija za SP 2014. zone CONCACAF, ali su obje momčadi kod kuće primile po zgoditak od nogometnih "liliputanaca" Gvajane i Antigve/Barbude. I Meksiko i SAD su slavili istovjetnim rezultatom 3:1, a najveće iznenađenje 1. kola je rezultat iz Kostarike gdje su domaćini odigrali samo 2:2 sa Salvadorom. U izjednačenoj skupini Kanađani su slavili na Kubi (0:1), a Panama na teškom gostovanju u Hondurasu (0:2). Po dvije najbolje momčadi iz svake grupe idu u završnu skupinu, iz koje će tri prvoplasirane reprezentacije CONCACAF-a otići na SP u Brazilu.

SKUPINA A:

Jamajka - Gvatemala 2:1

USA - Antigva i Barbuda 3:1

SKUPINA B:

Kostarika - Salvador 2:2

Meksiko- Gvajana 3:1

SKUPINA C:

Honduras - Panama 0:2

Kuba - Kanada 0:1

(Hina) xrš yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙