FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: rsal
ZAGREB, 3. lipnja 2012. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 21 sat:

PARIZ

Najbolja hrvatska tenisačica Petra Martić zaustavljena je u osmini finala teniskog turnira Roland Garraos nakon što ju je u nedjelju porazila Njemica Angelique Kerber 6-3, 7-5 nakon nepuna dva sata igre.Meč je deseta tenisačica svijeta dobro otvorila uzevši servis Petri Martić, no naša je tenisačica odmah odgovorila i izjednačila na 1-1. Servis je Petri Martić Kerber opet uzela za 5-3, nakon čega je osvojila i set. Ista se priča ponovila i na početku drugog seta, Njemica je odmah uzela servis našoj tenisačici. No Petra Martić je sredinom seta podignula razinu igre i uzela protivnici servis za 4-4. Međutim, Njemica je opet oduzela servis našoj tenisačici za 6-5, što je na kraju odlučilo meč.

Petra Martić je, iako je imala 70 posto osvojenih poena na prvi servis, imala 48 neprisiljenih pogrešaka i napravila je devet dvostrukih pogrešaka, što je odlučilo ishod meča. Ovo je bio njihov treći međusobni susret, ali i prvi poraz naše tenisačice.

ZAGREB

Hrvatski napadač Ivica Olić, koji se ozlijedio na subotnjoj pripremnoj utakmici s Norveškom u Oslu, otputovat će u ponedjeljak rano ujutro u München na pregled u kliniku dr. Wohlfahrta.Prema izjavio liječnika reprezentacije Zorana Bahtijarevića Olićeva ozljeda je blaža negoli se se to naslućivalo u subotu, ali će hrvatski napadač napraviti kompletnu dijagnostiku u klinici dr. Hans-Wilhelma Müller-Wohlfahrta, liječnika koji se dugi niz godina brine o Olićevu zdravstvenom stanju. Olić je u utakmici protiv Norveške iz igre izašao u 71. munuti zbog grča mišića zadnje lože desne natkoljenice, a sinoć nije bilo kliničkih znakova napuknuća. Za očekivati je kako će se već u utorak znati koliko je Olićeva ozljeda ozbiljna, te s kakvim očekivanjima po pitanju zdravstvenog statusa hrvatski napadač ulazi u završni dio priprema te Europsko prvenstvo.

MARIBOR

Hrvatska gimnastičarka Tina Erceg ostvarila je pobjedu u vježbu na tlu na Svjetskom kupu u Mariboru, dok je europski doprvak na preči Marijo Možnik osvojio drugo mjesto.Mlada 24-godišnja Splićanka je pobijedila s ocjenom 13,625 ispred Poljakinje Marte Pihan-Kulesza (13,500) i Nizozemke Lise Top (13,400). Najbolja hrvatska gimnastičarka i članica splitskog Marjana je tako nastavila s odličnim rezultatima u Mariboru gdje je prošle godine osvojila brončanu medalju za vježbu na ručama i srebro na parteru.Možnik je nakon srebra na nedavnom EP-u osvojio i srebro na Svjetskom kupu u Mariboru. Možnik je bio drugi s ocjenom 15,400. Slavio je Nizozemac Epke Zonderland (16,275), dok je treći bio Ukrajinac Maksim Semjankiv (14,975).

NOVIGRAD

Hrvatske rukometašice zabilježile su i šestu pobjedu u kvalifikacijskoj skupini za odlazak na EP u Nizozemskoj svladavši u Novigradu Slovačku s 26:20 (18:12). Izabranice Vladimira Canjuge su se već odavno plasirale na EP, svladavši po dvaput Dansku, Italiju i Slovačku, te su jedina reprezentacija sa svih šest pobjeda od ukupno 28 selekcija Europe, koje su sudjelovale u kvalifikacijama.

Ždrijeb EP-a u Nizozemskoj bit će 6. lipnja u Rotterdamu, a prvenstvo će se igrati od 4. do 16. prosinca.

PARIZ

Hrvatski tenisači Filip Veger i Donna Vekić upisali su pobjede na startu juniorskog dijela Roland Garrosa, dok su Borna Čorić i Iva Mekovec poraženi.Veger je u dvoboju prvog kola pobijedio Srbina Peđu Krstina 4:6, 6:3, 6:4. Susret je trajao dva i pol sata, a samo treći set je trajao 71 minutu. Mladića iz Slatine u drugom kolu očekuje Francuz Quentin Halys.Pobjedu je ostvarila i Osječanka Donna Vekić koja je porazila Bjeloruskinju Ilonu Kremen 6:2, 6:3. U drugom kolu očekuje je Šveđanka Rebecca Peterson.Borna Čorić je nakon tri seta izgubio od Britanca Lukea Bambridgea 5:7, 6:2, 4:6, dok je Iva Mekovec izgubila od Francuskinje Oceane Dodin 3:6, 6:7 (6).

PARIZ

Nakon što je posljednjih pet godina nosio dres Napolija, argentinski nogometaš Ezequiel Lavezzi (27) karijeru će nastaviti u redovima francuskog doprvaka Paris Saint Germaina.Prema pisanju talijanskog i francuskog tiska Lavezzi će preseliti na Park Prinčeva za 28 milijuna eura odštete. Zanimljivo, Napoli i PSG nisu željeli potvrditi, ali niti demantirati vijest o transferu, no sve je otkrila djevojka argentinskog nogometaša Javiera Pastorea, Chiara Picone koja je na Twitteru čestitala Lavezzijevoj djevojci, Yanini Screpante, na selidbi u Pariz.

"Sretna sam što dolazite u Pariz. Jedva vas čekamo, sigurna sam kako ćemo provoditi lijepe trenutke svi zajedno", pisalo je u poruci.

Lavezzi je za Napoli odigrao 188 utakmica i postigao 48 golova, ali upisao i 49 asistencija. Tijekom karijere je igrao i za San Lorenzo, Genou i Estudiantes. Za Argentinu je sakupio 16 nastupa i dva gola.

PARIZ

Najbolji igrač svijeta Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale Grand Slam turnira Roland Garros, svladavši u pet setova Talijana Andreasa Seppia s 4:6, 6:7 (5), 6:3, 7:5, 6:3. Talijan je vodio s 2:0 u setovima, ali nije uspio napraviti senzaciju, iako je bio vrlo blizu u četvrtom setu protiv Đokovića, koji je načinio čak 74 neprisiljene pogreške. Đokoviću je to treći puta u karijeri da je slavio nakon zaostatka 0:2 u setovima, a učinio je to protiv Guillerma Garcie-Lopez na Wimbledonu 2005. i na zadnjem US Openu protiv Rogera Federera.

Srbin u četvrtfinalu ide na boljega iz dvoboja Jo-Wilfrieda Tsonge i Stanislasa Wawrinke.

PARIZ

Švicarac Roger Federer plasirao se u četvrtfinale Roland Garrosa svladavši Belgijanca Davida Goffina s 5:7, 7:5, 6:2, 6:4.

Belgijanac Goffin (21) najugodnije je iznenađenje muškog dijela turnira jer je na Garros ušao kao "lucky loser", a svom idolu Federeru je uzeo prvi set. Federer u četvrtfinalu ide na boljega iz dvoboja Tomaša Berdycha i Juana Martina Del Potra.

LONDON

Branič Gary Cahill otpao je s liste putnika Engleske za EURO zbog slomljene čeljusti na subotnjoj prijateljskoj utakmici s Belgijom, objavio je Engleski nogometni savez.

Stoper prvaka Europe Chelsea teže se ozlijedio nakon sudara sa vratarem Joeom Hartom, a liječnički nalazi su potvrdili dvostruki lom kosti čeljusti. Cahilla će zamijeniti igrač Liverpoola Martin Kelly. Dobra vijest za Engleze jest dobar medicinski nalaz Johna Terrya, čija je ozljeda leđa pred zaliječenjem, pa će konkurirati za prvi dvoboj EURA s Francuskom 11. lipnja u Donjecku.

PARIZ

Najbolja tenisačica svijeta i prva nosteljica Bjeloruskinja Viktorija Azarenka ispala je u u osmini finala Roland Garrosa od Slovakinje Dominike Cibulkove s 6:2, 7:6 (4). Ispadanje Azarenke veliko je iznenađenje, ako se zna da je u dosadašnjih osam međusobnih dvoboja omalena Slovakina dobila tek jedan, u Amelia Islandu 2008., a u zadnjih pet je osvojila tek jedan set. Bjeloruskinja je dio sreće na Garrosu potrošila u 1. kolu, kada je Talijanka Brianti imala set, vodstvo od 4:0 i dvije lopte za 5:0 u drugom setu. Azarenka bi na Garrosu mogla izgubiti i prvu poziciju na WTA listi ukoliko Marija Šarapova uđe u finale. Cibulkova u četvrtfinalu ide na bolju iz dvoboja Australke Samanthe Stosur i Amerikanke Sloane Stephens.

(Hina) xrš yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙