FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: rsal
ZAGREB, 27. svibnja 2012. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 21 sat:

MONTPELLIER

Hrvatski gimnastičar Marijo Možnik osvojio je srebrno odličje na preči na Europskom prvenstvu u Montpellieru, dok je Robert Seligman završio kao četvrti u finalu konja s hvataljkama. Možnik je do srebra i najvećeg uspjeha u karijeri došao s ocjenom 15.556, zlato je u toj spravi osvojio Rus Emin Garibov (15.833), dok je brončani bio Grk Vlasios Maras (15.266). Zagrepčanin Možnik (25) postao je tako četvrti Hrvat s gimnastičkom medaljom sa EP-a nakon bronce Ivana Čakleca (1957), srebra Filipa Ude i bronce Roberta Seligmana iz 2008. Sve te medalje ostvarene su na konju s hvataljkama, a Možnik je prvi koji je odličje osvojio na nekoj drugoj spravi. Seligman je bio na korak ponavljanja uspjeha sa EP-a 2008. na konju s hvataljkama, a do bronce ga je dijelilo samo 34 tisućinke boda. Osječanin je imao ocjenu 15.266, a brončani Armenac Harutjum Merdinjan 15.300. Zlato je u ovoj disciplini osvojio veliki favorit Mađar Krisztian Berki (15.958), a srebro Britanac Louis Smith (15.775).

PARIZ

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić plasirao se u drugo kolo Ronald Garrosa nakon što je u prvom kolu pobijedio Španjolca Daniela Munoza 6:4, 6:4, 7:5.Čilić je protiv 130. igrača svijeta imao čak 40 neprisiljenih pogrešaka, ali je ipak upisao pobjedu. U drugom kolu ga očekuje pobjednik susreta između Španjolca Juana Carlosa Ferrera i domaćeg tenisača Jonathana Dasnieres de Veigyja.Za razliku od Čilića, Mirjana Lučić nije uspjela preskočiti prvo kolo. U susretu protiv bivše pobjednice i 26. nositeljice ovogodišnjeg izdanja Ruskinje Svetlane Kuznjecove izgubila je 1:6, 3:6.

BAD TATZMANNDORF

Premda je prvotno najavio kako će popis igrača za Europsko prvenstvo objaviti u ponedjeljak, izbornik hrvatske reprezentacije je odluku odgodio za 24 sata, pa će imena 23 putnika u Poljsku objaviti u utorak.Hrvatski strateg se na ovaj potez odlučio kako bi dobio još neko vrijeme zbog situacije s ozljedom Dejana Lovrena. "Dejan Lovren se oporavlja i čekat ću ga do posljednjeg trenutka," poručio je hrvatski izbornik na pripremama u austrijskom Bad Tatzmanndorfu. Branič francuskog Lyona nizao je krugove oko terena s fizioterapeutom Mariom Petrovićem, no još uvijek nije radio s loptom. Nedjeljni jutarnji trening preskočili su i Ivo Iličević, te Josip Šimunić, međutim Bilić nije zabrinut zbog njihove zdravstvene situacije. Napravljen je RTG pregled koji je pokazao da nema većih oštećenja."Šimunić ima upalu stopala, dok je Iličević lakše istegnuo mišić," dodao je Bilić. Hrvatsku večeras očekuje prijateljska utakmica sa Neubergom, lokalnim četvrtoligašem, a očekuje se kako će nastupiti svi igrač.

"Igrat će dvije momčadi, svaka po jedno poluvrijeme, no ta utakmica neće utjecati na konačan popis igrača," dodao je hrvatski izbornik.

GUADALAJARA

Hrvatske rukometašice plasirale su se na OI u Londonu, nakon što su danas u posljednjem kolu kvalifikacijskog turnira u Guadalajari pobijedile Španjolke sa 23-22 (12-10). Tako su hrvatske rukometašice po prvi puta izborile nastup na olimpijskim igrama. Uz Hrvatsku, plasman na OI izborile su i Španjolke.U većem dijelu prvog poluvremena utakmica je bila u "egalu" i tek su se pred kraj Hrvatice odvojile na dva gola prednosti (12-10).U većem dijelu drugog poluvremena hrvatske rukometašice su odlično igrale u obrani i Španjolke su za 19 minuta postigle samo četiri gola, pa je Hrvatska u 49. minuti vodila sa 19-14. I kada se činilo da će Hrvatska bez problema do pobjede koja je vodi na OI, Španjolke su nanizale pet golova i dvije i pol minute prije kraja Hrvatice su imale samo pogodak prednosti (20-19). Ipak, u završnici golovima Penezić, Franić i Tatari Hrvatice su došle do pobjede vrijedne OI.Kod Hrvatske najbolje su bile Zebić sa 8 golova, te Tatari i Franić sa po 4 pogotka.Ždrijeb skupina za OI je u srijedu.

ZAGREB/MONTPELLIER

Na Europskom juniorskom prvenstvu u gimnastici u nedelju je 16-godišnji Osječanin, član GK "Inova-gim", Andrej Korosteljev osvojio brončanu medalju na parteru, koju je podijelio s belgijskim vježbačem Daandom Kenisom, jer su obojica dobili ocjenu 14.200. To je nakon osam godina i srebra Filipa Udea, također na parteru, osvojene na Europskom prvenstvu u Ljubljani, prva juniorska medalja naših gimnastičara na EP-u. U drugom hrvatskom finalu, konju s hvataljkama, bio je Renato Prpić, još jedan član osječkog kluba Inova-gim, učenik Nenada i Saše Solara. No, Prpić je zbog pada završio kao osmi s ocjenom 11.300. "Potrudio sam se napraviti najbolje što mogu. Istina, uvijek se može bolje, ali i ovo je predobro. Bilo je malo neizvjesnosti jer nisam znao dijeli li se treće mjesto, ili se gleda po startnoj ocjeni. Kad smo vidjeli da kod obojice piše broj 3, sve je bilo super. Volio bih da svaki gimnastičar doživi taj osjećaj biti na postolju", kazao je nakon osvojene brončane medalje Andrej Korosteljev.

ZAGREB

Hrvatski četverac na pariće osvojio je prvo mjesto u finalu druge regate Svjetskog veslačkog kupa u Luzernu. Hrvatska posada, u sastavu David Šain, Martin Sinković, Damir Martin i Valent Sinković, prestigla je u završnici predstavnike Njemačke i Rusije. U finalu najbolje su startali Rusi, koji su vodili tri četvrtine utrke. Hrvatska posada je do polovice staze bila treća, a onda je u završnih 500 metara utrke podigla ritam i stigla do prvog mjesta.

SCHRUNS

Španjolski nogometni izbornik Vicente del Bosque objavio je danas konačan popis od 23 igrača za Euro i na njemu nema većih iznenađenja. Sa popisa je ispao napadač Valencije Roberto Soldado, a umjesto njega upao je Alvaro Negredo (Sevilla). Na Euro neće putovati niti napadač Atletico Madrida Adrian Lopez, te vratar Manchester Uniteda David de Gea. Španjolska se nalazi u skupini sa Hrvatskom, Italijom i Irskom, a "vatreni" protiv aktualnih europskih i svjetskih prvaka igraju u posljednjem kolu, 18. lipnja. Španjolci se pripremaju u austrijskom Schrunsu, a sinoć su u prijateljskoj utakmici pobijedili Srbiju sa 2:0 pogocima Adriana Lopeza (64) i Cazorle (75-pen). Španjolci su Srbe nadigrali tek u drugom dijelu, prvi zgoditak je nakon prodora Jesusa Navasa postigao Adrian Lopez, a na njemu je u 74. minuti Ivanović skrivio kazneni udarac, koji je Cazorla pretvorio u 2:0. Za europske i svjetske prvake nisu igrali nogometaši iz Barcelone, Athletica i Chelseaja.

VRATARI: Iker Casillas (Real Madrid), Pepe Reina (Liverpool), Victor Valdes (Barcelona)

BRANIČI: Alvaro Arbeloa (Real Madrid), Sergio Ramos (Real Madrid), Juanfran (Atletico Madrid), Jordi Alba (Valencia), Raul Albiol (Real Madrid), Gerard Pique (Barcelona), Javi Martinez (Athletic Bilbao)

VEZNI IGRAČI: Xavi (Barcelona), Sergio Busquets (Barcelona), Andres Iniesta (Barcelona), Xabi Alonso (Real Madrid), David Silva (Manchester City), Santi Cazorla (Malaga), Cesc Fabregas (Barcelona), Juan Mata (Chelsea)

NAPADAČI: Jesus Navas (Sevilla), Pedro (Barcelona), Fernando Llorente (Athletic Bilbao), Fernando Torres (Chelsea), Alvaro Negredo (Sevilla).

MONTE CARLO

Australac Mark Webber u Red Bullu pobjednik je tradicionalne Velike nagrade Monaka, gradske utrke ulicama Monte Carla i šeste u sezoni Svjetskog prvenstva Formule 1. Weber je do devete pobjede u karijeri došao ispred Nijemca Nica Rosberga u Mercedesu i Španjolca Fernanda Alonsa u Ferrariju, dok je svjetski prvak Nijemac Sebastian Vettel u Red Bullu bio četvrti. Utrka u Monte Carlu je potvrdila izjednačenost ove sezone jer je Webber šesti pobjednik u šest dosadašnjih utrka, a to se u 63-godišnjoj povijesti Formule 1 nikad nije dogodilo. U ukupnom poretku vodi Alonso sa 76 bodova, dok dva Red Bullova vozača Webber i Vettel imaju po 73 boda.

ZAGREB

Hrvatski nogometaši do 19 godina pobijedili su u dvoboju 2. kola kvalifikacija za EP U-19 u Zagrebu selekciju s Gruzije s 3:1 i ostali u igri za plasman na završnicu u srpnju u Estoniji. Izabranici Joška Jeličića su nakon 2:2 s Austrijom u petak, danas s uvjerljivih 3:0 slavili protiv Gruzije, a pogotke su postigli Marko Pajač (25), Marko Dugandžić (58) i Ante Rebić (67), dok je strijelac za Gruzijce bio Gagnidze (90).

U drugoj utakmici skupine Austrija je slavila protiv BiH s 2:0, pa uoči zadnjeg kola Hrvatska i Austrija imaju po četiri boda, a obje momčadi imaju i gol-razliku +3. U zadnjim utakmicama ove skupine u srijedu igraju Hrvatska i BiH, te Gruzija i Austrija. Samo pobjednik skupine osigurava nastup u završnici od 3. do 15. srpnja u Estoniji.

POREDAK

1. HRVATSKA 2 1 1 0 5:3 4

2. AUSTRIJA 2 1 1 0 4:2 4

3. GRUZIJA 2 1 0 1 5:5 3

4. BIH 2 0 0 2 2:6 0

MILANO

Kanadski biciklist Ryder Hesjedal iz momčadi Garmin trijumfirao je na ovogodišnjem Giru, te je upao u povijest kao prvi Kanađanin kome je to uspjelo.

Unatoč prognozi stručnjaka, ai i tradiciji, jer je uoči zadnje etape vozač sa "žutom majicom" uvijek osvajao utrku od 1996., vodeći Španjolac Joaquim Rodriguez (Katjuša) nije uspio u zadnjoj etapi, na kronometru ulicama Milana, obraniti 31 sekundu prednosti u odnosu na Hesjedala. Kanađanin je zadnjih 28.2 kilometra Gira odvezao sjajno i nakraju postao ukupnim pobjednikom s 16 sekundi boljim vremenom od Španjolca. Hesjedal

Treće mjesto na Giru osvojio je Belgijanac Thomas De Gendt, koji je na ronometru prestigao domaćeg biciklistu Michelea Scarponia, koji je Giro osvojio lani. Inače, pobjednik kronometra bio je Talijan Marco Pinotti.

KOLN

U finalnom susretu rukometne Lige prvaka THW Kiel je pred 20.000 gledatelja u Lanxess Areni u Kolnu pobijedio Atletico Madrid 26:21 (13:10) i po treći put u povijesti osvojio naslov prvaka Europe. Kiel je bio najbolji i 2007. i 2010. godine. Njemački sastav je tako na najbolji mogući način zaključio sjajnu sezonu sa tri trofeja. Osim u Ligi prvaka Kiel je slavio i u nacionalnom prvenstvu, te kupu zaključivši sezonu 231 dan i 43 susreta bez poraza. U finalnom susretu Kiel su predvodili Aron Palmarsson sa sedam i Filip Jícha sa šest golova, dok je vratar Thierry Omeyer sakupio čak 18 obrana. U španjolskom sastavu najefikasniji je bio Makedonac Kiro Lazarov sa pet golova.Kiel je na putu do europskog trona u četvrtfinalu pobijedio hrvatskog prvaka Croatia osiguranje Zagreb. U susretu za treće mjesto rukometaši danskog Kopenhagena pobijedili su njemački Füchse Berlin 26:21 (13:9). Dance su predvodili Ekberg, Larsen i Henrik Toft Hansen sa po četiri gola, dok su berlinsku momčad u čijim redovima su igrali naši Špoljarić i Ničević predvodili Pevnov (5), Romero (4) i Petersson (4)

PARIZ

Rezultati susreta 1. kola s Grand Slam turnira Roland Garros u Parizu:

TENISAČICE:

Lucie Šafarova (Češ/20) - Anastazija Jakimova (Blr) 6:2, 6:0;

Samantha Stosur (Aus/6) - Elena Baltacha (VB) 6:4, 6:0;

Svetlana Kuznjecova (Rus/26) - Mirjana Lučić (Hrv) 6:1, 6:3;

Melanie Oudin (USA) - Johanna Larsson (Šve) 6:3, 6:3;

Irina Falconi (USA) - Edina Gallovits (Rum) 3:6, 6:3, 6:1;

Angelique Kerber (Njem/10) - Zhang Shuai (Kina) 6:3, 6:4;

Ana Ivanović (Srb/13) - Lara Arruabarrena (Špa) 6:1, 6:1;

Sara Errani (Ita/21) - Casey Dellacqua (Aus) 4:6, 6:2, 6:2;

Maria Jose Martinez (Špa) - Eva Birnerova (Češ) 4:6, 6:4, 8:6;

TENISAČI

Fabio Fognini (Ita) - Adrian Mannarino (Fra) 6:0, 7:5, 6:1;

Marin Čilić (Hrv/21) - Daniel Munoz (Špa) 6:4, 6:4, 7:5;

Cedrik-Marcel Stebe (Njem) - Joao Souza (Bra) 6:3, 2:0 predaja;

Edouard Roger-Vasselin (Fra) - Vašek Pospišil (Kan) 3:6, 6:3, 6:2, 6:2;

Juan Carlos Ferrero (Špa) - Jonathan Dasnieres de Veigy (Fra) 6:1, 6:4,6:3;

Stanislas Wawrinka (Švi/18) - Flavio Cipolla (Ita) 6:3, 6:3, 4:6, 3:6,6:2;

Fernando Verdasco (Špa/14) - Steve Darcis (Bel) 6:3, 6:2, 7:6 (4)

Juan Martin Del Potro (Arg/9) - Albert Montanés (Špa) 6:2, 6:7 (5), 6:2, 6:1

(Hina) xrš yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙