FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 12.30 sati

Autor: rsal
ZAGREB, 12. svibnja 2012. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 12.30 sati:

NEW YORK

Košarkaši Memphis Grizzliesa pobijedili su u šestom susretu 1. kola doigravanja NBA lige u gostima kod Los Angeles Clippersa s 90:88, te je omjer izjednačen na 3:3. Grizzliesi su se tako spasili od ispadanja, a odluku o konačnom pobjedniku dat će sedma utakmica u ponedjeljak ujutro u Memphisu. Junaci dvoboja bili su Španjolac Marc Gasol (23), Zach Randolph (18, 16 skokova), te Mike Conley (13) koji je pokrenuo seriju Memphisa kada su osam minuta prije kraja zaostajali osam koševa. Ukoliko Grizzliesi prođu, postat će tek deveta momčad u povijesti lige koja je u playoffu nadoknadila 1:3. Clipperse su dotukle ozljede jer su im na ovoj utakmici igrali ozlijeđeni i Blake Griffin (17) i Chris Paul (11), a u završnici su prošpustili priliku da nakon 28 godina prođu u drugo kolo doigravanja. Pobjednika ovog dvoboja u narednom kolu očekuju San Antonio Spursi.

ISTANBUL

Košarkaši pirejskog Olimpijakosa plasirali su se u finale završnog turnira Eurolige svladavši u drugom polufinalu u Istanbulu Barcelonu s 68:64 (33:36), te će se boriti za naslov protiv CSKA iz Moskve, koji je ranije slavio protiv branitelja naslova Panathinaikosa s 66:64. Iako je barca bila favorit, Grci su ušli u finale zahvaljujući ponajprije Vasilisu Spanulisu (21), koji je postigao tricu munutu i deset sekundi prije kraja. Uz Spanulisa, kod Grka se istakao Jorgos Printezis (14), dok su Barcelonu predvodili Juan Carlos Navarro (18) i Boniface Ndong (10). Moskovljani su prošli u finale zahvaljujući jačim živcima u samoj završnici neizvjesnoga dvoboja. Atenjani su 38 sekundi prije kraja vodili s 64:63, tada je Srbin Teodosić doveo CSKA u vodstvo 65:64, a pobjedu je potvrdio Šved ubačajem s linije slobodnih bacanja 21 sekundu dokraja. Inače, u zadnjih 21 sekundi CSKA je promašio tri od četiri slobodna bacanja, ali ih to nije koštalo pobjede. Pao je sjajno otvorio utakmicu, nakon prve četvrtine su vodili 29:15, da bi u drugoj četvrtini postigli samo pet poena, a primili 17, dok je slično završio i zadnji period utakmice (15:9). Kod Rusa su najefikasniji bili Andrej Kirilenko (17), Aleksej Šved (15) i Miloš Teodosić (12), a kod Grka Šarunas Jasikevičius (19) i Mike Batiste (11).Finale je na rasporedu u nedjelju u 20 sati.

DOHA

Na prvom atletskom mitingu Dijamantne lige u Dohi postavljeno je devet najboljih rezultata sezone u svijetu, a u "šlageru" mitinga, utrci na 100 metara, Amerikanac Justin Gatlin je slavio ispred Jamajčanina Asafe Powella.

Gatlin je ciljem prošao u vremenu od 9.87 sekundi, a Powell je išao stotinku sporije. Do najboljih ovosezonskih rezultata stigli su Amerikanac LaShawn Meriott na 400 metara, te Kenijci David Rudisha (800), Silas Kiplagat (1500), Augustine Choge (3000) i Paul Koech (3000 zapreke), kao i Grk Dimotrios Chondrokoukis u visu. Kod atletičarki su se na svjetske liste popele Kenijke Pamela Jelimo (800) i Vivian Cheruiyot (3000), kao i Jamajčanka Melaine Walker na 400 prepone. Sljedeći miting Dijamantne lige održat će se 19. svibnja u Šangaju, a na njemu će nastupiti u disku i Sandra Perković.

MADRID

Najbolji tenisač svijeta Srbin Novak Đoković poražen je u četvrtfinalu ATP Masters turnira u Madridu od sunarodnjaka Janka Tipsarevića s 7:6 (7:2), 6:3.

Đoković se tijekom cijelog turnira žalio na podlogu, na plavu zemlju, pa je u jednom trenutku organizatorima ponudio da igra u - kopačkama. Đoković je lani, na drugačijoj podlozi, osvojio turnir svladavši Rafaela Nadala, a i Španjolac je ispao i to još u četvrtak, također od sunarodnjaka Fernanda Verdasca. Tipsareviću je to druga pobjeda u šest međusobnih susreta s Đokovićem, a u polufinalu čeka boljega iz dvoboja Rogera Federera i Davida Ferrera. U drugom polufinalu igraju Argentinac Juan Martin Del Potro i Čeh Tomaš Berdych.

HELSINKI

Domaćini Svjetskoga prvenstva hokejaša na ledu Finci i Šveđani doživjeli su poraze u dvobojima 5. kola .

Kanada je u Helsinkiju slavila protiv Finske s 5:3, a Rusija u Stockholmu protiv Švedske s visokih 7:3, pa Rusi ostaju jedina momčad s maksimalnim učinkom.Do važne, ali vrlo teške pobjede stigli su Amerikanci u dvoboju s Kazahstancima (3:2), dok je Češka s 6:0 "isprašila" Italiju.

Skupina A:

Kazahstan - USA 2:3 (0:0, 1:1, 1:1; 0:1)

Finska - Kanada 3:5 (2:0, 1:3, 0:2)

skupina B:

Italija - Češka 0:6 (0:2, 0:3, 0:1)

Rusija - Švedska 7:3 (1:2, 2:1, 4:0)

NEW YORK

Košarkaš Miamia LeBron James izabran je za najkorisnijeg igrača NBA sezone (MVP), objavili su američki mediji, iako NBA ured još to nije službeno potvrdio. James je po treći puta odnio nagradu za najboljega igrača sezone nakon 2009 i 2010, a pokal će mu u ponedjeljak ujutro na utakmici s Indianom uručiti šef lige David Stern. Jamesu (27) bi ipak više značilo da konačno osvoji naslov i okruni svoj ovosezonski učinak od prosječno 27.1 poena, 7.9 skokova, 6.2 dodavanja i 1.9 ukradenih lopti po utakmici. On je ujedno i osmi igrač u povijesti NBA-lige s najmanje tri MVP naslova, a više od njega imaju Kareem Abdul-Jabbar (6), Bill Russell i Michael Jordan (po 5), te Wilt Chamberlain (4). Lani je MVP naslov ponio košarkaš Chicago Bullsa Derrick Rose.

BEOGRAD

Napadač Rome Bojan Krkić uskoro bi mogao zaigrati za reprezentaciju Srbije, tvrdi srpski mediji. Bivši igrač Barcelone već je jednom, prije četiri godine, odbio poziv tadašnjeg srpskog izbornika Radomira Antića, a za španjolsku reprezentaciju je odigrao samo jednu utakmicu, i to iste godine u prijateljskoj utakmici protiv Armenije. Kako po novim pravilima FIFA-e igrač koji je opdigrao samo jedan susret za neku reprezentaciju može bez problema zaigrati za drugu nacionalnu momčad, 22-godišnji Krkić bi mogao pojačati srpsku vrstu, koju vodi Siniša Mihajlović, a koja u kvalifikacijama za SP 2014. igra u skupini s Hrvatskom.Njegov otac Bojan Krkić stariji rođen je u Paraćinu, a u karijeri je igrao za Crvenu zvezdu, OFK Beograd i nikšičku Sutjesku. Odselio se u Španjolsku, oženio za Katalonku i živi u Barceloni.

(Hina) xrš yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙