FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: rsal
ZAGREB, 18. svibnja 2012. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 21 sat:

ZAGREB

Sandra Perković u bacanju diska i Nedžad Mulabegović u bacanju kugle u subotu će nastupiti na drugom mitingu iz serije Dijamantne lige u Šangaju, a Mulabegović će biti prvi hrvatski atletičar koji će nastupiti u tom elitnom natjecanju. Mulabegović će nastupiti u subotu ujutro u jakoj konkurenciji četiri Amerikanca -Hoffe, Cantwella, Whitinga i Nelsona, te Kanađanina Amstronga, koji se nalaze na vrhu IAAF-ove top ljestvice najboljih ovogodišnjih rezultata. “Osjećam se dobro, malo sam umoran nakon Kingstona najviše radi putovanja i promjene vremenskih zona, nisam spavao dobro par dana u Zagrebu, pa onda opet u Koreji, tako da ne očekujem ništa posebno u Šangaju. Zanima me samo dobar plasman, kad bih bio šesti od nas deset bio bih jako zadovoljan. Nakon onih 20,66m cilj mi je dobro odraditi posao u Londonu, sve ostalo su usputne stanice do Olimpijade. Naporno je za tijelo stalno putovati i bacati često na mitinzima, ali se mora radi osjećaja da si na velikim natjecanjima, radi Londona", kazao je Nedžad, koji je nedavno u Kingstonu bacio osobni rekord od 20.66 metara, te time ispunio normu za OI. Sandra Perković se nakon suspenzije vraća u Dijamanrnu ligu, hvatajući formu za Olimpijske igre na kojima je jedan od favorita za odličja. Uz našu Perković, najveća favoritkinja za pobjedu u Šangaju je Amerikanka Stephanie Brown-Trafton koja ima treći hitac sezone.

ZAGREB

Hrvatski jedriličar Ivan Kljaković Gašpić zauzeo je četvrto mjesto na Svjetskom prvenstvu olimpijske klase finn u engleskom Falmouthu.

Kljaković-Gašpić zadnjega dana nije imao sreće jer je posljednji plov ove klase danas otkazan zbog nedostatka vjetra, pa je naš "finnac" ostao bez odličja. Splićanin je ipak potvrdio dobru formu manje od tri mjeseca do početka Olimpijskih igara, gdje će biti ozbiljni kandidat za odličja.

Uoči sutrašnjeg plova za odličja za deset najboljih na Svjetskom prvenstvu za olimpijsku klasu 470 u Barceloni Šime Fantela i Igor Marenić su četvrti, s istim bodovima kao trećeplasirani Finci Lindgren/Lindgren. U ženskoj konkurenciji nakon 12 jedrenja Enia Ninčević i Romana Župan su unutar olimpijske norme na 23. mjestu, a vrlo malo zaostaju Austrijanke Vadlau/Schimak i Ruskinje Ivanova/Krutskikh, tako da će sutrašnji zadnji plov odlučiti koje će dvije od te tri posade ići na Olimpijske igre.

MADRID

Bolji sam igrač od Lea Messija, priznao je u razgovoru za TV-postaju CNN zvijezda madridskoga Reala i portugalske reprezentacije Cristiano Ronaldo.

Ronaldo se proglasio boljim od Argentinca u dresu Barcelone, ali je dodao kako je ipak teško usporediti njih dvojicu.

"To je nemoguće, kao da uspoređujete čiji je motor bolji - Ferraria ili Porschea. Ipak, bit ću iskren i kazati da sam ove sezone imao bolje rezultate s Realom od Messia. Real je osvojio prvenstvo s devet bodova više od Barcelone i tu nema spora tko je bolji. Dakle, bolji sam od Messia", kazao je Ronaldo. Portugalac je ove sezone postigao 46 pogodaka u Primeri, a Messi četiri više čime je osvojio "Trofej Pichichi" za najboljega strijelca španjolskog prvenstva. Govoreći o najboljim trenucima sezone Ronaldo je istakao pobjedu 2:1 kod Barcelone, a kao najgori je izdvojio poraz u polufinalu Lige prvaka od Bayerna. "Uvijek je teško kada izgubite, a posebice izvođenjem penala. Tu utakmicu ću ipak pamtiti jer sam postigao dva pogotka, no opet je to jedan od najgorih trenutaka moje nogometne karijere", kazao je Ronaldo.

MOSKVA

Hrvatski reprezentativni vratar Stipe Pletikosa i njegov klub Rostov najvjerojatnije će ostati u elitnoj, Prvoj ruskoj ligi. U prvoj utakmici doigravanja za ostanak Rostov je kod kuće s 3:0 svladao drugoligaša Šinjik i tako stekao veliku prednost pred uzvrat. U drugoj utakmici doigravanja, u gradskom obračunu, Volga je slavila na svom stadionu protiv Nižnjeg Novgoroda s 2:1.

ZAGREB

Paket novih zakonskih rješenja iz područja sporta, među kojima su Prijedlog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o sportu, Prijedlog zakona o sportskoj inspekciji, Uredba o kriterijima za dodjeljivanje državnih nagrada za vrhunska sportska postignuća te Uredba o državnim priznanjima osvajačima medalja na Olimpijskim igrama, Paraolimpijskim igrama predstavljena su u petak na konferenciji za novinare u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta."Ovaj paket novih zakonskih rješenja sada ide na petnaestodnevnu javnu raspravu i u saborsku proceduru, a ja sam uvjeren da će u Saboru biti izglasan prije ljetne stanke i to će biti najbolji poticaj svim našim vrhunskim sportašima za nastup na olimpijskim igrama u Londonu", kazao je ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović. Po nje njegovim riječima ove izmjene reguliraju četiri ključna područja statusa sporta u Hrvatskoj kao djelatnosti od posebnog državnog interesa, mjesto menadžera u sportu, u cilju srječavanja sukoba interesa, prvencije i sankcioniranje svih oblika nepravilnosti kroz ustrojavanje sportske inspekcije, te reguliranje statusa vrhunskih sportaša, kao najvećih promotora Hrvatske u svijetu.

Inače, sustav sporta u Hrvatskoj uključuje više od 16.000 sportskih udruga, 38 nacionalnih sportskih saveza olimpijskih sportova, 32 nacionalna saveza neolimpijskih sportova i 10 nacionalnih saveza sa statusom pridruženog člana HOO, te Hrvatski paraolimpijski odbor, Hrvatski sportski savez gluhih, Hrvatski školski sportski savez i Hrvatski sveučilišni sportski savez. Za financiranje sporta ove godine je iz Državnog proračuna planirano gotovo 200 milijuna kuna, a iako su i u sadašnjem Zakonu o sportu, koji je donesen 2006. godine, postojale zakonske odredbe o provođenju inspekcijskog nadzora, nazor se nije mogao provoditi jer nije postojao poseban zakon o sportskoj inspekciji koji se sada donosi i koji će se početi primjenjivati čim Izmjene i dopune Zakona budu usvojene u Saboru.

Po riječima doministra za sport Petra Skansija osigurana su i sredstva za trajne novčane nagrade za sve osvajače medalja na olimpijskim i paraolimpijskih igrama. Za to će godišnje trebati osigurati 12.800 000 kuna, ali ni te nadoknade kao ni devet miljuna kuna namijenjeno budućim osvajačima medalja na olimpijskim i paraolimpijskim igrama u Londonu neće, po Skansijevim riječima, povećati sredstva kojima se ove godine iz Državnog proračuna financiraju javne potrebe u sportu.

ZAGREB

Hrvatska vaterpolska reprezentacija započela je danas u Zagrebu okupljanje uoči odlaska u Dubrovnik gdje u ponedjeljak počinju posljednje pripreme za nastup na Olimpijskim igrama u Londonu."Veliki sam optimist i nemam što kriti. Želimo postići rezultat koji zaslužujemo po kvaliteti," kazao je izbornik hrvatske vrste Ratko Rudić napomenuvši kako je naša skupina na OI u kojoj se nalaze Italija, Grčka, Australija, Španjolska i Kazahstan samo na papiru nešto lakša."Ključ će biti četvrtfinalna utakmica, a nama je zapravo lakše igrati protiv jakih reprezentacija, nego protiv onih koje su na papiru nešto lošije. Možda je to stvar psihološke pripreme i na tome ćemo posebno raditi," naglasio je Rudić. Hrvatski izbornik je istaknuo kako će naša ekipa imati čast da u susretu protiv Grčke otvori olimpijski turnir u Londonu.Dopredsjednik Hrvatskog vaterpolskog saveza (HVS) Perica Bukić optimist je glede nastupa naše vrste, ne samo na OI, već i na završnom turniru Svjetske lige koji se od 12. do 17. lipnja igra u Kazahstanu.

"Naš cilj je nastup na OI, ali ćemo nastojati maksimalno iskoristiti i nastup na Svjetskoj ligi jer to natjecanje nismo osvojili," kazao je Bukić te napomenuo da HVS čini maksimalne napore kako bi uz pomoć HOO-a osigurao vaterpolskoj reprezentaciji optimalne uvjete za pripreme i nastupe.Konferenciji za tisak u novom prostoru HVS-a na Savi nazočio je i mladi reprezentativac riječkog Primorja EB Ivan Buljubašić koji je rekao da se nada kako će vaterpolisti ovoga ljeta popraviti dojam s posljednjeg europskog prvenstva.

"Za mene bi svaka medalja bila veliki uspjeh jer su ovo moje prve OI, a olimpijska medalja je kruna svakog sportaša."

RIM

Rezultati četvrtfinalnih dvoboja s ATP i WTA turnira u Rimu:

ATP

David Ferrer (ŠPA/6) - Richard Gasquet (FRA/16) 7-6 (7/4), 6-3

Rafael Nadal (ŠPA/2) - Tomas Berdych (ČEŠ/7) 6-4, 7-5

Novak Đoković (SRB/1) - Jo-Wilfried Tsonga (FRA/5) 7-5, 6-1

WTA

Li Na (KINA/8) - Dominika Cibulkova (SLK/14) 6-1, 7-6(4)

Serena Williams (USA/9) - Flavia Pennetta (ITA) 4:0 predaja

Marija Šarapova (RUS/2) - Venus Williams (USA) 6-4, 6-3

(Hina) xrš yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙