FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: rsal
ZAGREB, 1. lipnja 2012. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 21 sat:

PARIZ

Hrvatska tenisačica Petra Martić plasirala se u osminu finala Grand Slam turnira Roland Garrosa, pobijedivši danas u trećem kolu za sat i 21 minutu Španjolku Anabel Medinu Garrigues sa 6-2, 6-1. Time je Petra Martić ostvarila najveći uspjeh na Grand Slam turnirima. Bio je to prvi međusobni susret Martić i Garrigues, a hrvatska tenisačica je dominirala od početka dvoboja. U prvom setu Španjolka nije imala niti jednu prilku za "break", a Martić je sa dva oduzeta servisa lakoćom došla do 6-2.Na početku drugog seta Martić rano dolazi do "breaka" i kad je obranila svoj servis i povela 3-1 to je praktično dokrajčilo Garrigues, koja do kraja susreta nije osvojila niti gem. U osmini finala Martić će igrati protiv bolje iz dvoboja između Nijemice Angelique Kerber i Talijanke Flavije Pennette.

PARIZ/ZAGREB

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić poražen je u dvoboju 3. kola Grand Slam turnira Roland Garros u Parizu od Argentinca Juana Martina del Potra s 6:3, 7:6 (7), 6:1. Bio je to deveti okršaj Čilića i del Potra, te sedma pobjeda Argentinca, koji sada ima četiri uspjeha zaredom protiv Međugorca. Iako se to po rezultatu ne čini, Čilić je imao šansu i dvoboj je izgubio u neizvjesnom drugom setu, a po općem dojmu, da je Čilić dobio taj set, del Potro bi vjerojatno predao, jer je dvaput tražio medicinsku pomoć zbog bolova u koljenu. Argentinac je nakon dobitka prvog seta, u drugom kod 5:3 servirao za vodstvo od 2:0, ali se tada Čilić "probudio". Vratio je "break", a potom kod 5:6 spasio nekoliko set-lopti, da bi u "tie-breaku" Argentinčevo vodstvo od 0:3 pretvorio u 6:4 i svoju set-loptu. Tu set-loptu na svoj servis, koja bi posve preokrenula meč, Marin nije uspio iskoristiti, a del Potro svoju ukupno osmu u setu, kod 8:7, jest, te je meč praktički bio gotov. Del Potru u 4. kolu ide na Čeha Tomaša Berdycha, a hrvatski tenis je u Roland Garrosu ostao samo na Petri Martić.

ZAGREB

Hrvatski reprezentativac Luka Modrić preskočio je poslijepodnevni trening u Oslu zbog nešto lošijeg općeg stanja, priopćili su liječnici reprezentacije. Odlukom liječničke službe i izbornika Slavena Bilića zaključeno je da Modrić nije u stanju odraditi trening na stadionu Ullevaal, na kojemu će u subotu reprezentacije Norveške i Hrvatske odigrati pripremnu utakmicu.

Liječnici naglašavaju da mjesta zabrinutosti nema, kao što nema nikakvih izrazitih simptoma koji bi upućivali na bilo kakav oblik viroze i slično, te da je riječ je o svojevrsnoj prevenciji, odnosno odluci o neizlaganju većim naporima kako se Modrićevo stanje posljedično ne bi pogoršalo. Prema riječima liječnika hrvatske nogometne reprezentacije, dr. Bahtijarevića i dr. Rakića, za očekivati je kako će se do sutra situacija potpuno normalizirati, te da će najbolji hrvatski nogometaš konkurirati za prijateljski susret s Norvežanima.

MADRID

Najnoviji nalazi ozljede prepona španjolskog reprezentativca Cesca Fabregasa su "vrlo zadovoljavajući", iako će sigurno propustiti zadnju pripremnu utakmicu Španjolaca pred EURO protiv Kine u nedjelju, objavio je Španjolski nogometni savez. Fabregas se ozlijedio na utakmici finala Kupa Kralja Barcelona - Athletic Bilbao prošlog tjedna, ali je unatoč ozjedi na popisu putnika na EURO. Španjolski mediji su navodili da sigurno neće igrati na prve dvije utakmice protiv Italije i Irske, a sada se čini da njegov oporavak teče bolje od očekivanoga. "Nalazi su vrlo dobri i danas sam jako sretan vijestima iz bolnice", piše Fabregas na svom Twitteru.

ZAGREB

Klubovi iz pet najjačih europskih nogometnih liga u sezoni 2010/11. imali su ukupne prihode od 16.9 milijardi eura što je rast za četiri posto u odnosu na sezonu ranije, objavila je konzultantsko revizorska kuća Deloitte.U tradicionalnom izvještaju koji objavljuje Deloitte uzeti su u obzir klubovi iz pet najjačih europskih liga (Engleska, Španjolska, Italija, Njemačka, Francuska). "Iako je ovaj rast sporiji od prosjeka u proteklom desetljeću, koji iznosi sedam posto, ipak predstavlja solidan učinak s obzirom na izazove s kojima se suočava gospodarstvo u cijelini," poručili su iz Deloittea.Kada se pojedinačno gledaju lige, prvo mjesto i dalje zauzima Premiership. Engleski klubovi ostvarili su prihode od 2.5 milijarde eura. Ukupno je prihod 92 najbolja engleska kluba porastao za posto u odnosu na godinu dana ranije. Više od 80 posto prihoda premierligaški su klubovi potrošili na plaće. Slijede bundesligaši sa 1.74 milijarde eura čiji su prihodi porasli pet posto. "Bundesliga ima najveću prosječnu gledanost u europskom nogometu sa 42.100 gledatelja, što je zajedno s rastom marketinških prihoda pomoglo da zadrži drugo mjesto," komentirao je Dan Jones, partner u tvrtki Deloitte.

Španjolska Primera je na trećem mjestu s ukupnim prihodima klubova od 1,71 milijarde eura, dok su prihodi u Serie A iznosili 1,55 milijardi eura. Francuski prvoligaši su imali prihod od 1,04 milijarde eura, što je pad za tri posto, prvenstveno zbog slabijeg učinka francuskih klubova u Ligi prvaka.

"Iako stopa rasta varira od lige do lige i od kluba do kluba, suštinska sposobnost sporta da zainteresira i privuće publiku ostaje jedna od njegovih najvećih prednosti," dodao je Jones.

RIM

Skandal oko namještanja utakmica zbog kojeg je Domenico Criscito otpao s liste putnika za EURO, a na listi osumnjičenih nalaze se i reprezentativci Leonardo Bonucci, te Gianluigi Buffon izaziva sve veću nervozu u taboru talijanske nogometne reprezentacije.Ljut zbog čestih pitanja o aferi 'Calcioscommesse' izbornik Cesare Prandelli poručio je da talijanska vrsta spremna odustati od nastupa u Poljskoj i Ukrajini.

"Ako smatrate da je za naš nogomet i cijelu državu najpametnije da ne igramo na Europskom prvenstvu, nema problema. Nećemo ići. Ima i puno važnijih stvari u životu od nogometa," rekao je Prandelli za talijansku televiziju RAI.Europska nogometna federacija (UEFA) i Talijanski nogometni savez (FIGC) za sada nisu tražili, ali niti spominjali možebitno povlačenje četverostrukih svjetski prvaka s prvenstva.U policijskoj akciji kodnog naziva 'Calcioscommesse' prošlog tjedna privedeno je 19 osoba, među njima i deset nogometaša. Istragom je obuhvaćeno dodatnih trideset osoba, a nije isključeno da se neće proširiti i na visoke dužnosnike talijanskih prvoligaških klubova. Među privedenima je kapetan Lazia Stefano Mauri, a među osumnjičenima je i Antonio Conte, trener Juventusa, ovogodišnjeg prvaka Italije, i to zbog sumnjivih utakmica dok je vodio nogometni klub Siena.Italija će na EP-u igrati u skupini C protiv Španjolske (10. lipnja), Hrvastke (14. lipnja) i Irske (18. lipnja).

ZAGREB

Na izbornom kongresu Međunarodne skijaške federacije (FIS) u južnokorejskom Kangwonu u petak je direktor hrvatskih alpskih skijaških reprezentacija Vedran Pavlek izabran u Vijeće FIS-a za razdoblje od 2012. do 2014. godine. Pavlek je dobio 110 od moguća 123 glasa. U Vijeće FIS-a još su izabrani Mats Arjes (Šve), Patrick Smith (Kan), Alfons Hoermann (Nje), Eduardo Roldan (Špa), Sung Won Lee (J. Kor), Peter Schroecksnadel (AUT), Sverre Seeberg (NOR), Janez Kocijančič (SLO), Bill Marolt (SAD), Michel Vion (FRA), Roman Kumpost (Češ), Matti Sundberg (FIN), Dean Gosper (AUS), Flavio Roda (ITA) i Andrej Bogarev (RUS). Također, utvrđen je kalendar natjecanja Svjetskog kupa u alpskom skijanju za sezonu 2012-2013, a zagrebačko Sljeme bit će domaćin slalomskih utrka 4. siječnja 2013. (skijašice) i 6. siječnja (skijaši). Što se Ivice Kostelića tiče smanjen je broj kombinacijskih utrka, što je uz slalom njegova najjača disciplina. Umjesto četiri, sljedeće sezone na programu su samo dvije utrke, superkombinacija u Wengenu i klasična kombinacija u Kitzbuehelu. Sezona će tradicionalno početi 27. i 28. listopada u austrijskom Soeldenu, a završnica Svjetskog kupa je u švicarskom Lenzerheideu (13-17. ožujka 2013.). Također, austrijski Schladming će od 5. do 17. veljače 2013. biti domaćin Svjetskog prvenstva.

PARIZ

Rezultati susreta s Grand Slam turnira Roland Garros:

TENISAČI, 2. kolo:

Marcel Granollers (Špa/20) - Malek Jaziri (Tun) 7:6 (1), 3:6, 6:1, 3:6,7:5;

3. kolo:

Tomaš Berdych (Češ/7) - Kevin Anderson (JAR/31) 6:4, 3:6, 6:7 (4), 6:4,6:4;

TENISAČICE, 2.KOLO:

Marija Šarapova (Rus/2) - Ajumi Morita (Jap) 6:1, 6:1

3.kolo:

Sloane Stephens (USA) - Mathilde Johansson (Fra) 6:3, 6:2;

Sara Errani (Ita/21) - Ana Ivanović (Srb/13) 1:6, 7:5, 6:3;

Dominika Cibulkova (Slk/15) - Maria Jose Martinez (Špa) 6:2, 6:1;

Svetlana Kuznecova (Rus/26) - Agnieszka Radwanska (Pol/3) 6:1, 6:2;

Petra Martić (Hrv) - Anabel Medina Garrigues (Špa/29) 6:2, 6:1.

(Hina) xrš yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙