FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: rsal
ZAGREB, 26. svibnja 2012. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 21 sat:

DEBRECEN/ZAGREB

Najbolja hrvatska plivačica Sanja Jovanović osvojila je srebrno odličje u disciplini 50 leđno pretposljednjeg dana Europskog prvenstva u Debrecenu.

Jovanović je do srebra doplivala s rezultatom od 28.31 sekundi, a srebrom iz Debrecena postigla je i svoj najveći uspjeh u 50-metarskim bazenima jer se dosad okitila europskom broncom na 200 leđno 2004. u Madridu i broncom na 50 leđno na prvenstvu 2008. u Eindhovenu. Dubrovkinji je zlato izmaklo za šest stotinki, europska prvakinja je Španjolka Mercedes Peris Minguet, a sa istim vremenom kao i Jovanović srebro je uzela i Talijanka Arianna Barbieri. Disciplina 50 leđno nije olimpijska, pa Sanji Jovanović predstoji borba da se kvalificira za OI u Londonu na dvostruko dužoj dionici.

DUBLIN

Nogometaši Irske slavili su u prvom pripremnom susretu za EURO u Dublinu protiv selekcije BiH s 1:0 pogotkom Shanea Longa (77).

Irci su prvi protivnici Hrvatske na EURU, a u Dublinu su stigli do zaslužene pobjede, iako nisu briljirali protiv BiH. Jedini zgoditak postigao je napadač WBA Long nakon ubačaja najboljeg pojedinca dvoboja Aidena McGaedya, koji je početkom prvog dijela pogodio vratnicu. Iako ozlijeđen, od prve minute je za Irsku nastupio kapetan i najbolji strijelac Robbie Keane.

ST.GALLEN

U pripremnom susretu odigranom u švicarskom St. Gallenu Španjolska je slavila protiv Srbije s 2:0 pogocima Adriana Lopeza (64) i Cazorle (75-pen).

Španjolci su Srbe nadigrali tek u drugom dijelu, prvi zgoditak je nakon prodora Jesusa Navasa postigao Adrian Lopez, a na njemu je u 75. minuti Ivanović skrivio kazneni udarac, koji je Cazorla pretvorio u 2:0. Za europske i svjetske prvake nisu igrali nogometaši iz Barcelone, Athletica i Chelsea, a bila je to i prva utakmica Siniše Mihajlovića na klupi Srbije. Španjolska je protivnik Hrvatskoj na EURU, a Srbija u kvalifikacijama za SP 2014.

ŠPANJOLSKA: Casillas - Juanfran, Albiol, Ramos (Dominguez, 46), Alba (Monreal, 64) - Navas, Xabi Alonso (Benat, 46), Bruno Soriano (Javi Garcia, 68), Cazorla - Soldado (Adrian, 46), Negredo (Silva, 46).

SRBIJA: Kahriman - Basta, Ivanović Subotić, D.Tošić - Radovanović (Matić, 68), Ignjovski (Fejsa, 65) - Ljajić (Z. Tošić, 76), Djuričić (Janković, 65), Kolarov - Lekić (Sčepović, 76).

BASEL

Njemačka nogometna reprezentacija doživjela je u Baselu jedan od najtežih poraza izgubivši u pripremnom susretu od Švicarske s čak 5:3.

Junak dvoboja bio je Švicarac Derdiyok s tri pogotka (21, 23, 50), a ostale su zabili Lichtsteiner (67) i Mehmedi (76), dok su strijelci za Nijemce bili Hummels (45), Schürrle (64), Reus (72). Nijemci su ipak igrali oslabljeni bez osmorice igrača Bayerna, te su bili očigledno umorni od teških priprema.

KOELN

Rukometaši Kiela i Atletico Madrida finalisti su Lige prvaka. U polufinalima u Koelnu Kiel je svladao Füchse Berlin s 25:24 (15:12), a Atletico je bio bolji od Kopenhagena s s 25:23 (12:15).

Kiel je teško, ali očekivano ušao u finale u kojem čeka pobjednika dvoboja Atletico Madrid i Kopenhagen. Pogodak odluke za 25:24 postigao je Čeh Filip Jicha dvije minute prije kraja, a vratar Kiela Thierry Omeyer je potom svojim obranama osigurao da klub sa samog sjevera Njemačke ostane u igri za treći naslov prvaka Europe nakon 2007. i 2010. Kod Kiela je daleko najbolji bio Jicha s 11 pogodaka, dok je za klub iz Berlina Islanđanin Petersson zabio 7, hrvatski reprezentativac Ivan Ninčević jedan zgoditak, a Denis Špoljarić zaradio jedno isključenje. Susret je pratilo čak 20.000 gledatelja. Španjolci su također teško izborili finale jer su Danci poluvrijeme dobili s tri razlike. Ipak, trostruki prvak Europe je u nastavku uspio preokrenuti ishod, u 49. minuti su poveli s 23:21 i do zadržali dokraja. Kod Atletica je briljirao Makedonac Kiro Lazarov s 11 golova, a kod Danaca su Stefansson i Ekberg posigli po pet zgoditaka.

MILANO

Belgijanac Thomas De Gendt (Vacansoleil) pobjednik je pretposljednje, 20. etape Gira, najteže u svijetu biciklizma jer je duga 219 kilometara s strašnim usponom na 2757 metara visok vrh Stelvio gdje je bio i cilj.

De Gendt će cijeli život pamtiti pobjedu na Stelviju, a razloge za slavlje ima i Španjolac Joaquim Rodriguez (Katjuša), koji je obranio ukupno vodstvo i uoči zadnje etape - kronometra ulicama Milana u nedjelju - ima 31 sekundu prednosti ispred Kanađanina Rydera Hesjedala (Garmin). Drugo mjesto u etapi zauzeo je Talijan Damiano Cunego, treće Španjolac Mikel Nieve, dok je Rodriguez na cilj stigao četvrti s 14 sekundi prednosti ispred Kanađanina.

HAMBURG

U pripremnoj utakmici odigranoj u Hamburgu nogometaši Brazila su svladali Dansku s 3:1.

Pogotke su za Brazilce dali Hulk (8, 40) i Zimling (13-ag), dok je počasni zgoditak za Dance postigao Bendtner (71). Danci se pripremaju za EURO gdje su u skupini s Njemačkom, Nizozemskom i Portugalom.

BRUXELLES

Poljska tenisačica Agnieszka Radwanska pobjednica je WTA turnira u Bruxellesu nakon što je u finalu slavila protiv Rumunjke Simone Halep s 7:5,6:0.

Za 23-godišnju Radwansku to je deseta turnirska pobjeda u karijeri, a ukupno 36. pojedinačna pobjeda ove sezone, pa sada ima jednu više od prve igračice svijeta Viktorije Azarenke.

Agnieszka Radwanska (Pol/1) - Simona Halep (Rum) 7:5, 6:0.

STRASBOURG

Talijanska tenisačica Francesca Schiavone osvojila je WTA turnir u Strasbourgu pobjedom u finalu nad Francuskinjom Alizé Cornet s 6:4, 6:4.

Za Schiavone je to šesti naslov u karijeri i dobra vijest pred početak Roland Garrosa, koji je osvojila 2010. Cornet je ostala na jednom naslovu u karijeri.

MONTE CARLO

Australac Mark Weber (Red Bull) startat će prvi na sutrašnjoj Velikoj nagradi Monaka u Monte carlu, iako je najbrže vrijeme kvalifikacija imao veteran Nijemac Michael Schumacher (Mercedes). Schumacher će, unatoč najbržem vremenu, utrku započeti s petog mjesta zbog kazne s prošle utrke u Španjolskoj i sudara s Brunom Sennom. Uz Webbera će u prvom redu biti Nijemac Nico Rosberg (Mercedes), u drugom redu su Britanac Lewis Hamilton (McLaren-Mercedes) i Francuz Romain Grosjean (Lotus), a u trećem Schumacher i Španjolac Fernando Alonso (Ferrari).

Senzacionalni pobjednik iz Španjolske Pastor Maldonado iz Venezuele nije imao najbolji dan, dobio je kaznu od deset mjesta, te će ulicama Monte Carla startati kao 19. Svjetski prvak Nijemac Sebastian Vettel (Red Bull) bio je tek deveti.

NICA

Španjolski tenisač Nicolas Almagro obranio je naslov pobjednika ATP turnira u Nici svladavši u finalu Amerikanca Briana Bakera s 6:3, 6:2.

Almagru je to drugi naslov ove sezone i 12. ukupno, a Baker je senzacija turnira jer je tek 216. igrač svijeta.

GUADALAJARA

U drugom nastupu u Guadalajari na kvalifikacijskom turnira za plasman na OI u Londonu rukometašice Hrvatske danas su lakoćom pobijedile Argentinu sa 31-21 (18-10). Kod Hrvatske najbolje su bile Jovetić sa 5 i Milanović Litre sa 4 gola, a u redovima Argentinki istaknula se Luciana Mendoza sa 7 pogodaka. Ova pobjeda vjerojatno će malo popraviti raspoloženje u našoj ekipi nakon jučerašnjeg neočekivanog poraza od Nizozemske 28-29. U nedjelju u posljednjem kolu Hrvatska će igrati protiv domaćina Španjolske (12.30 sati) i naše rukometašice moraju pobijediti da bi izborile plasman na OI, na koje idu dvije najbolje ekipe sa ovog turnira.

PULA

Hrvatska nogometna reprezentacija danas je iz pulske zračne luke zrakoplovom otputovala u Austriju, odnosno u Graz, odakle će autobusom krenuti za Bad Tatzmannsdorf. Tamošnji hotel "Avita" bit će nova baza hrvatskim nogometašima idućih tjedan dana, odnosno do odlaska u Oslo gdje će "vatreni" odigrati posljednju provjeru prije odlaska na Europsko prvenstvo protiv Norveške. Raspoloženje u reprezentaciji je odlično, a sinoćnja dobra igra i pobjeda protiv Estonije potvrdila je kako će izbornik Slaven Bilić imati "slatkih briga" u sastavljanju prve jedanaestorice.

"Sinoćnja pobjeda dokazala je da su svi igrači spremni. Igrom sam jako zadovoljan jer su gotovo svi dokazali kako znaju napraviti dobru tranziciju, da ne gube lopte na sredini terena, a kad ju izgube da brzo reagiraju", istaknuo je Bilić na odlasku iz Pule. Još jednom je pohvalio pulsku publiku i ambijent na stadionu "Aldo Drosina". "Raspoloženje je takvo da bolje i ne može biti, a u Austriji ćemo se isključivo posvetiti treningu. Fokusirani smo samo na Irce, jer nam je to prva i glavna utakmica", izjavio je novinarima u pulskoj Zračnoj luci Niko Kranjčar.

(Hina) xrš yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙