FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: rsal
ZAGREB, 23. svibnja 2012. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 21 sat:

ZAGREB

Vijeće Hrvatskog olimpijskog odbora usvojilo je u srijedu izmjene i dopune Liste olimpijskih kandidata na kojoj su status evidentnih kandidata za OI London 2012. dobili Nenad Žugaj (hrvanje), Marijana Mišković i Tomislav Marijanović (judo), Nedžad Mulabegović (atletika), Marin Lovrović, Dan Lovrović, Enia Ninčević, Romana Župan (jedrenje), Dinko Mulić (kajak) i Andrej Gaćina (stolni tenis) pa sada na toj listi ima 71 sportaš iz 14 sportova. Istodobno su statusi olimpijskog kandidata ukinuti Tonimiru Sokolu (hrvanje), Tamari Boroš (stolni tenis), Filipu Hrgoviću i Hrvoju Sepu (boks), jer nisu izborili pravo nastupa na Igrama, kao i Ivanu Ljubičiću koji je završio sportsku karijeru.Vijeć HOO-a podržava Prijedlog Zakona o sportskoj inspekciji te Prijedlog izmjena i dopuna Zakona u sportu, a posebno uvođenje novčanih naknada za osvajače olimpijskih medalja, što su HOO i Klub hrvatskih olimpijaca predložili još 2006. godine. Stav je Vijeća da svjetski prvaci u neolimpijskim sportovima i neolimpijskim disciplinama olimpijskih sportova i dalje trebaju imati pravo na državnu nagradu za sportska dostignuća, a što Prijedlog Zakona ne predviđa. HOO je pozvao svoje članice da se aktivno uključe u raspravu te daju svoje prijedloge i sugestije.

europskim zemljama.

LUZERN/ZAGREB

Hrvatski veslač Mario Vekić izborio je Olimpijske igre nakon što je na kvalifikacijama u švicarskom Luzernu osvojio drugo mjesto u finalu samca. Vekiću je za plasman na OI u Lonodnu trebalo jedno od prva četiri mjesta, a utrku je završio kao drugi s rezultatom 7:03.55 minuta. Pobijedio je Belgijanac Tim Maeyens, s dvije i pol sekunde bržim vremenom od našeg veslača, a vizu za London izvadili su još Poljak Michal Sloma i Danac Henrik Stephansen. Uz Vekića, hrvatsko veslanje će na OI prestavljati i četverac na pariće, a na kvalifikacijama u Luzernu nisu uspjeli ženski dvojac Maja Anić i Sonja Kešerac, te četverac bez kormilara u sastavu braća Branko i Marin Begović, Marin Bogdan i Karlo Udovičić.

DEBRECEN/ZAGREB

Hrvatska plivačica Kim Daniela Pavlin oborila je u polufinalu utrke na 200 mješovito na Europskom prvenstvu Debrecenu hrvatski rekord star 24 godine. Pavlin je u polufinalu 200 mješovito plivala 2:16.35 minuta i za tri stotinke oborila nacionalni rekord Ana Marije Petričević, koji je stajao još od 1988. Pavlin je najugodnije hrvatsko iznenađenje prvenstva, no niti rekord joj nije donio finale discipline jer je zavšila kao ukupno 14. plivačica Europe u ovoj disciplini. U polufinalu na 100 leđno nastupila je hrvatska rekorderka Sanja Jovanović, te osvojila 13. mjesto s vremenom 1:02.47 minuta.

STRASBOURG/ZAGREB

Hrvatska tenisačica Mirjana Lučić poražena je u dvoboju 2. kola WTA turnira u Strasbourgu od Talijanke Francesce Schiavone s 6:1, 6:2. Lučić nije imala previše šansi protiv bivše pobjednice Roland Garrosa i 14. igračice svijeta, sve je bilo gotovo za sat vremena, a Talijanka je upisala i drugu pobjedu u isto toliko dvoboja protiv nekad najbolje hrvatske tenisačice. Zanimljivo je da je Makarka prije 15 godina, kao 15-godišnjakinja i velika nada svjetskog tenisa igrala finale turnira u Strasbourgu protiv Steffi Graf.

VARAŽDIN

Treba učiniti sve da se Nogometni klub Varaždin vrati na staze stare slave i u tome će imati podršku Dinama i Hrvatskog nogometnog saveza, poručio je član Izvršnog odbora HNS-a Zdravko Mamić nakon sastanka kojeg su budući čelnici HNS-a danas u varaždinskoj Gradskoj vijećnici održali s varaždinskim gradonačelnikom Goranom Habušem.Na razgovor s gradonačelnikom Habušem, Mamić je, sa sat vremena kašnjenja, stigao u društvu Davora Šukera, Damira Vrbanovića, Ante Čačića i Zorana Mamića. Nakon sastanka kojem su nazočili i predstavnici varaždinskog nogometa Branko i Zlatko Ivanković, Stjepan Cvek, Zlatko Dalić i Nenad Horvatić, Mamić je izjavio da su razgovarali isključivo o tome kako pomoći Nogometnom klubu Varaždin koji je zbog velikih financijskih problema nedavno izbačen iz Prve lige."Moramo zaštititi tradiciju nogometa i razvoja sporta u Varaždinu i Hrvatski nogometni savez je voljan naći način da mladost NK Varaždina, juniori i kadeti, ostanu natjecati se u Prvoj ligi, dok bi NK Varaždin trebao krenuti dalje iz Treće lige", rekao je Mamić dodavši da će varaždinskom klubu podršku pružiti i Dinamo te da se nada da će NK Varaždin kroz dvije godine ponovno zaigrati u Prvoj ligi."Promjenom Pravilnika HNS-a pokušat će se omogućiti da juniori i kadeti ostanu u ovom rangu natjecanja u kojem jesu, dok bi klub trebao otići u stečaj s likvidacijom te pokušati pronaći način da u daljnje natjecanje ne kreće iz 3. Županijske lige, nego da fuzijom s nekim drugim klubom starta iz nekog drugog ranga, najbolje iz 3. Hrvatske nogometne lige", kazao je varaždinski gradonačelnik Habuš."Klub mora na Skupštini naći novu budućnost, a ja ću mu kao budući predsjednik HNS-a pomoći", zaključio je Davor Šuker.

ROVINJ

Jutarnjim treningom u srijedu je završen prvi mikro ciklus priprema hrvatske nogometne reprezentacije u Rovinju nakon kojeg su vatreni dobili slobodno poslijepodne, ali će zato sutra odraditi dva treninga uoči prijateljske utakmice, 25. svibnja, u Puli protiv Estonije. Ocjena je mnogih koji prate pripreme reprezentacije u Rovinju da izbornik Slaven Bilić ima već okosnicu momčadi za Europsko prvenstvo i da još samo čeka rasplet zdravstvene situacije s Dejanom Lovrenom. "Vjerujem da možemo proći skupinu bez obzira koliko god ona teška bila. Španjolci i Talijani su naravno favoriti, no vjerujem da im možemo pokvariti račune" rekao je Luka Modrić na današnjoj konferenciji za novinare. Govoreći o prvom susretu na Euru protiv Irske kazao je kako se nada će naša reprezentacija uspjeti nametnuti svoju igru i probiti njihov bunker.

"Imamo sjajne napadače i ako će Jelavić biti taj razarač, on to zasigurno zaslužeuje jer je napravio čudo u Evertonu. No, ne smijemo zaboraviti na Mandžukića, Olića i Dudua koji su također u obroj formi" istaknuo je Modrić dodavši kako Irsku krasi fanatičnu borbenost te kako u svojim redovima ima iskusne igrače koji uglavnom igraju u Premijer ligi. "Mi smo puni samopouzdanja i vjerujem u uspjeh jer nam je prva utakmica najvažnija. Tako je bilo prije četiri godine kada smo igrali protiv Austrije" naglasio je Luka Modrić. Dodao je kako mu odlazak iz Tottenhama trenutno nije u mislima te da je koncentriran i fokusiran isključivo na Euro i na reprezentaciju. "Svi me uvijek to pitaju, a ja im uvijek isto odgovaram" poručio je Modrić dodavši kako ga je iznenadio intervju s njim koji je objavljen u jednom časopisu u kojem je navodno kazao "kako nije dobro što je izbornik Bilić obznanio odluku o odlasku"."To nije istina jer ja taj intervju nisam ni dao" zaključio je Modrić. Ivan Rakitić je usporedivši današnju reprezentaciju i onu od prije četiri godine u Austriji i Švicarskoj izrazio nadu kako će ova reprezentacija biti bolja i učiniti korak naprijed.

"od tada smo izgubili braću Kovač koji su ekipi davali isksustvo premda je već tada bilo puno igrača koji su, iako nisu igrali, stekli iskustvo. Svi smo upoznati s osjećajem odigravanja velikih utakmica pa sam uvjeren da ćemo ove godine ići korak dalje", kazao je Rakitić.

ZAGREB

Irski izbornik Giovanni Trappatoni nije siguran hoće li u sastava za prijeteljsku utakmicu protiv Bosne i Hercegovine u subotu uvrstiti Shaya Givena, Johna O’Sheu, Richarda Dunnea, Keitha Faheya i Kevina Foleya koje muče ozljede. "On će igrati", izjavio je Trappatoni govoreći ranije o Shayu Givenu, "ali zašto riskirati?"Irski nogometni savez je dan ranije objavio da su petorica igrača pošteđeni treninga u srijedu zbog ozljeda.

Trappatoni je na konferenciji za novinare bio dosta neodređen govoreći o sastavu za subotnju utakmicu, no istaknuo je da ni jedan od igrača nije upitan za nastup na europskom prvenstvu koje počinje 8. lipnja.Given ima problema s koljenom pa ga Trappatoni želi poštedjeti ovaj vikend, O'Shea još ne trenira punom snagom zbog problema s gležnjem, a Dunne je imao lagano puknuće mišića u donjem trbušnom zidu. Njih trojica bi se trebala odmarati u subotu, ali je zato Robbie Keane spreman kao i Jonathan Walters. Keith Fahey je jedini siguran od spomenute petorice za nastup protiv BiH dok je Kevin Foley još uvijek upitan.

LONDON

Engleski prvoligaš Aston Villa je odlučila prekinuti suradnju s bivšim engleskim reprezentativnim napadačem Emilom Heskeyem (34) nakon tri pol godine. Heskey koji je ove sezone zabio samo jedan gol u 29 utakmica za klub iz Midlandsa, došao je u Villu iz Wigan Athletica 2009. nakon što je igrao i u Liverpoolu i Birmingham Cityju. Heskey je za reprezentaciju odigrao 62 utakmice i zabio sedma golova.Aston Villa je prekinula suradnju i s braničem Carlosom Cuellarom te pričuvnim vratarom Bradom Guzanom u sklopu promjene momčadi koja je ovo prvenstvo skoro završila u ispadanjem u drugu ligu.

Klub također traži i novog trenera nakon što je Alex McLeish smijenjen poslije samo jedne sezone.

BRUXELLES

Pregled teniskih turnira:

WTA BRUXELLES, 2. kolo:

Agnieszka Radwanska (Pol/11) - Lesja Curenko (Ukr) 6:1, 6:0;

Simona Halep (Rum) - Monica Niculescu (Rum) 6:1, 6:1;

Sofia Arvidsson (Šve) - Arantxa Rus (Niz) 6:2, 3:1, predaja;

Tsvetana Pironkova (Bug) - Nadja Petrova (Rus/10) 6:3, 6:2;

Urszula Radwanska (Pol) - Marion Bartoli (Fra/2) 6:4, 6:2;

Kaia Kanepi (Est/8) - Bojana Jovanovski (Srb) 6:2, 6:2;

Alison van Uytvanck (Bel) - Chanelle Scheepers (JA) 4:6, 6:4, 6:2;

WTA Strasbourg, 2. kolo:

Aleksandra Panova (Rus) - Lucie Hradecka (Češ) 6:3, 4:6, 6:3;

Anabel Medina Garrigues (Špa/4) - Hsieh Su-wei (Taj) 7:6 (9), 7:6 (2);

Sloane Stephens (USA) - Timea Babos (Mađ) 6:2, 3:6, 6:3;

Johanna Larsson (Šve) - Tamira Paszek (Aus/8) 6:2, 6:0;

Pauline Parmentier (Fra) - Stephanie Foretz Gacon (Fra) 3:6, 6:2, 6:3;

Alize Cornet (Fra) - Shahar Peer (Izr) 4:6, 6:4, 6:0;

Ajumi Morita (Jap) - Virginie Razzano (Fra) 6:1, 6:3;

ATP NICA, 2.kolo:

Steve Darcis (Bel) - Filippo Volandri (Ita) 3:6, 6:2, 6:4;

Gilles Simon (Fra/2) - Grigor Dimitrov (Bug) 6:3, 6:3;

Thomaz Bellucci (Bra) - Juan Carlos Ferrero (Špa) 6:4, 6:3.

(Hina) xrš yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙