FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: rsal
ZAGREB, 11. svibnja 2012. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 21 sat:

TENERIFE/ZAGREB

Po prvi puta u povijesti jedna hrvatska karate reprezentacija u finalu je ekipnog nadmetanja na velikim seniorskim natjecanjima nakon što se na Europskom prvenstvu na Tenerifima ženska vrsta u borbama plasirala u finale i u subotu će se boriti za zlatnu medalju protiv Turske. Azra Saleš, Ana-Marija Čelan, Maša Martinović i Ivona Tubić briljirale su od prvog nastupa. Na startu su na domaćem terenu svladale aktualne europske prvakinje i viceprvakinje svijeta, reprezentaciju Španjolske s 2:0. Isto su ponovile i protiv Belgije, a jedna pobjeda bila je dovoljna za četvrtfinalni uspjeh nad Italijom. U polufinalu protiv švicarki opet besprijekorna Maša Martinović, koja je svoju borbu dobila sa čak 6:0, uslijedila je izjednačena borba Ana-Marije Čelan, a završni uspjeh za pobjedu ostvarila je Azra Saleš rezultatom 2:0.U borbu za broncu će i muška reprezentacija u borbama. Mario Vučić, Leon Gajica, Ivan Zoričić, Vinko Ursić-Glavanović, Mateo Tomazin i Rene Pernuš najprije su pobijedili Makedoniju s 3:1, Rusiju su svladali istim rezultatom, a u četvrtfinalu izgubili od Turske (0:3). Hrvatska vrsta je ipak dobila prigodu nastaviti natjecanje kroz repasaž, a pobijedivši Sloveniju s 3:1 u nedjelju će se boriti za odličje brončanog sjaja protiv Azerbajdžana.Isti scenarij vrijedi i za mušku vrstu u katama. Najprije su izgubili od svjetskih prvaka,Italije (0:5), ali kako su Talijani ušli u finale, to im je omogućilo sutrašnji dvoboj za broncu s Francuskom.Djevojke su u 1. kolu bile slobodne, u četvrtfinalu minimalno izgubile od Italije 3:2 i oprostile se od daljnjeg natjecanja.Hrvatska u ovom trenutku na prvenstvu ima najmanje dva srebra, a u sedam susreta borit će se za brončanu medalju.Sutra uz ekipni finale djevojka, te nastup muške kata vrste, za naslov europske prvakinje u kategoriji do 55 kg borit će se Jelena Kovačević protiv Njemice Bitsch, a u borbi za broncu po kategorijama još su Ivona Tubić (-68 kg), Ivana Bebek (-61 kg), Ana-Marija Čelan (+68 kg), Danil Domdjoni (-60 kg), te Marijan Logarušić (-67 kg).

ORADEA/ZAGREB

Vaterpolisti riječkog Primorja EB plasirali su se u finale Lige prvaka nakon pobjede u polufinalu u rumunjskoj Oradei nad zagrebačkom Mladosti s 10:6 (2:1, 2:2, 3:2, 3:1). Riječani će u finalu u subotu u 19 sati igrati s talijanskim Pro Reccom, koji je u prvom polufinalnom susretu pobijedio mađarski Vasas s 12:5.Vaterpolisti Primorja po prvi puta u povijesti će igrati u finalu Lige prvaka, a do finala su došli više nego zasluženom pobjedom nad Mladosti. Riječani su većih problema imali samo u drugoj četvrtini (2:2) i to zahvaljujući vrataru Zagrepčana Josipu Paviću koji je imao čak 14 obrana, no nije imao raspoložene suigrače. Na drugoj strani, kod Primorja su sjajnu utakmicu odigrali mađarska braća Denes i Daniel Varga s po dva zgoditka, dok je Car na vratima bio vrlo siguran. Primorje u subotu u 19 sati kreće po povijesni, prvi naslov prvaka Europe, a s druge strane će im stajati najjača vaterpolska ekipa na svijetu Pro Recco, koji se lako obračunao s mađarskim Vasasom. Riječanima bi veliki poticaj mogao biti prošlogodišnje finala, kada je Pro Recco u Rimu također bio veliki favorit protiv Partizana, a pokal je ipak otišao u Beograd.

ZAGREB

Hrvatski jedriličari u klasi Zvijezda Marin i Dan Lovrović ispunili su olimpijsku normu 12. mjestom na Svjetskom prvenstvu u francuskom Hyeresu.

Lovrovići su u uzbudljivoj završnici posljednjega dana prvenstva uspjeli doći do 12. pozicije, iako je prvenstvo s istim brojem negativnih bodova, ali sa slabijim ulazima okončala i druga hrvatska posada Mate Arapov i Siniša Mikuličić, koji su bili "nesretni" trinaesti. Riječani su tako osigurali nastup na OI u Londonu i to kao posljednji među zemljama koje još nisu imali olimpijsku normu jer su na ovom SP-u vizu mogle osigurati samo četiri zemlje, a to su Danska, Novi Zeland, Grčka i Hrvatska. Hrvatska reprezentacija na Olimpijskim igrama sada broji deset jedriličara u sedam od deset mogućih disciplina. Na Olimpijske igre, uz Lovroviće, putujuPetar Cupać i Pavle Kostov (49er), Šime Fantela i Igor Marenić (470), Ivan Kljaković Gašpić (finn), Tina Mihelić (Laser Radial), Luka Mratović (olimpijska daska) i Tonči Stipanović (Laser). Prigodu za olimpijsku normu imaju još Enia Ninčević i Romana Župan u klasi 470, čije Svjetsko prvenstvo počinje u nedjelju, 13. svibnja u Barceloni.

ISTANBUL

Košarkaši moskovskog CSKA plasirali su se u finale završnog turnira Eurolige svladavši u prvoj utakmici Final Foura u Istanbulu branitelja naslova atenski Panathinaikos s 66:64 (32:34). Moskovljani su prošli u finale zahvaljujući jačim živcima u samoj završnici neizvjesnoga dvoboja. Atenjani su 38 sekundi prije kraja vodili s 64:63, tada je Srbin Teodosić doveo CSKA u vodstvo 65:64, a pobjedu je potvrdio Šved ubačajem s linije slobodnih bacanja 21 sekundu dokraja. Inače, u zadnjih 21 sekundi CSKA je promašio tri od četiri slobodna bacanja, ali ih to nije koštalo pobjede. Pao je sjajno otvorio utakmicu, nakon prve četvrtine su vodili 29:15, da bi u drugoj četvrtini postigli samo pet poena, a primili 17, dok je slično završio i zadnji period utakmice (15:9). Kod Rusa su najefikasniji bili Andrej Kirilenko (17), Aleksej Šved (15) i Miloš Teodosić (12), a kod Grka Šarunas Jasikevičius (19) i Mike Batiste (11).CSKA u nedjelju u finalu čeka boljeg iz druge polufinalne utakmice, u kojoj se večeras sastaju Barcelona i Olimpiakos.

LONDON

U klupskim prostorijama nogometnog kluba Tottenham, za kojeg igra i hrvatski reprezentativac Luka Modrić, u petak je za britanske novinare i poslovne partnere održana prezentacija grada Zadra i Garden festivala.Na prezentaciji, koja se održava već treću godinu, u organizaciji Turističke zajednice grada Zadra i Predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Londonu okupilo se trideset turističkih novinara te brojni gosti i uzvanici.

Naravno, da je događanju nazočio i naš najcjenjeniji nogometaš Luka Modrić koji je rođen u Zadru i koji je britanskim novinarima dijelio autograme i majice svog londonskog kluba. Gostima se obratio zadarski dogradonačelnik Dražen Grgurović, a prikazan je film o Zadru i Šibeniku te o Garden festivalu, koji se ove godine održava u Tisnom na otoku Murteru. Svojim dolaskom turističku prezentaciju uveličao je i hrvatski veleposlanik u Velikoj Britaniji Ivica Tomić.Novinari su iskazali veliki interes za našu turističku ponudu i želju za skorim posjetom Zadru i Hrvatskoj.

SPLIT

Trener splitskog Hajduka Mišo Krstičević na današnjoj je konferenciji za novinare izjavio kako mu je drago što je izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Slaven Bilić na popis igrača za predstojeće Europsko prvenstvo uvrstio i jednog igrača iz Hajduka (golman Goran Blažević), ali da mu je žao što na tom popisu nema Hajdukovog centarfora Ante Vukušića."Drago mi je da na izbornikovu popisu imamo jednog igrača iz našeg kluba, volio bih da na popisu ima još koji Hajdukov igrač. Mislim da je Vukušić bio blizu po karakteristikama što se danas traže u modernom nogometu, međutim nema ga – to mi je žao", kazao je Krstičević.Krstičević je zaželio Hrvatskoj nogometne reprezentaciji na predstojećem Europskom prvenstvu da „ode što dalje“ i ostvari dobar rezultat jer je to u interesu hrvatskog nogometa."Bilić je sigurno birao najkvalitetnije igrače za koje je misli da mu odgovaraju na svim pozicijama i njegovu načinu igranja, tako da u te analize ne bih ulazio. Želim mu svu sreću i dobar rezultat", istaknuo je Krstičević.

Na predstojećem 14. Europskom nogometnom prvenstvu, što će se održati u Poljskoj i Ukrajini od 8. lipnja do 1. srpnja nastupit će 16 reprezentacija, a Hrvatska će u skupini "C" 10. lipnja igrati protiv Irske, 14. lipnja protiv Italije i 18. lipnja protiv Španjolske. Po dvije prvoplasirane reprezentacije iz četiri skupine plasirat će se u daljnju fazu natjecanja.

ZAGREB

Amerikanac hrvatskih korijena Nathan Perkovich novi je član Medveščaka, priopćeno je iz tog zagrebačkog kluba hokeja na ledu. Perkovich (27) je tijekom svoje dosadašnje karijere igrao hokej na visokom nivou i bez sumnje će biti veliko pojačanje u momčadi Martya Raymonda koja je za sezonu 2012./2013. postavila visoke ciljeve. Perkovich čija obitelj potječe iz okolice ličkog Brinja u svojoj će premijernoj europskoj sezoni nositi Medveščakov dres s brojem 74. Američki napadač rođen u Cantonu (Michigan), a igra na poziciji desnog krila. Juniorski staž odradio je u USHL-u, juniorskoj hokejskoj ligi najvišeg ranga u SAD-u, igrajući jednu sezonu za Cedar Rapids RoughRiders i dvije za Chicago Steel. Svoje posljednje juniorske sezone u redovima Chicago Steela u 56 odigranih utakmica ostvario je 52 boda (28 golova, 24 asistencije). Godine 2004. gorostasnog napadača (196 cm) primijetili su i New Jersey Devilsi koji ga je odabrao na ulaznom NHL draftu u 8. krugu kao 250 izbor.

MADRID

Rezultati četvrtfinalnih susreta s ATP i WTA turnira u Madridu:

ATP-Masters-1000, 3.090 milijuna eura:

Juan Martin del Potro (ARG/10) - Aleksandar Dolgopolov (UKR/16) 6:3,6:4

Tomas Berdych (ČEŠ/6) - Fernando Verdasco (ŠPA/15) 6:1, 6:2

WTA, 3.765 milijuna eura:

Viktorija Azarenka (BLR/1) - Li Na (Kina/8) 3:6,6:3,6:3

Serena Williams (USA/9) - Marija Šarapova (RUS/2) 6:1,6:3

Agnieszka Radwanska (Pol/4) - Varvara Lepchenko (USA) 6:4, 6:4;

Lucie Hradecka (Češ) - Samantha Stosur (Aus/5) 7:6 (8), 7:6 (6);

(Hina) xrš yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙