FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: rsal
ZAGREB, 14. svibnja 2012. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 21 sat:

SPLIT

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Slaven Bilić danas je na konferenciji za medije objavio kako nakon Eura preuzima moskovski Lokomotiv s kojim je potpisao trogodišnji ugovor. Također, kao njegovi pomoćnici u ruski klub odlaze i Aljoša Asanović, Mladen Pralija, Nikola Jurčević te Miljenko Rak.Bilić nije želio govoriti o vrijednosti ugovora koji je potpisao s Lokomotivom, ali se u medijima nagađa da će po sezoni zarađivati tri milijuna eura.

"Iznos ugovora s Lokomotivom je poslovna tajna, ali mogu reći da sam zadovoljan. Novac je bitan, ali nije najbitniji. Negdje sam mogao dobiti i više, ali sve su to velike svote, tako da novac nije presudio u izboru. Bitno je da smo ja i moja familija zadovoljni", kazao je Bilić.

"Ponosan sam što idem u veliki klub, grad i ligu. O ovoj svojoj odluci, o kojoj sam obavijestio sve relevantne osobe, nisam želio ranije govoriti, a nakon današnje konferencije za novinare ova je tema zaključena i o njoj više ne želim govoriti. Mene i igrače, te stožer i navijače sada čeka europsko prvenstvo u kojem ne želimo samo sudjelovati već napraviti nešto veliko. Idem miran i ponosan. Veliku ulogu u odabiru Lokomotiva odigrala je mogućnost da sam biram svoje suradnike", rekao je Bilić.

Na upit novinara je li imao još ponuda i što je prevagnulo da odabere Lokomotiv, izbornik je odgovorio da je bilo puno ponuda, no nije želio spominjati imena klubova. Kazao je kako ga je "kupila" predsjednica Lokomotiva svojim ambicijama, planovima, ali i željom da baš on bude taj koji će voditi klub, te da misli kako s tim klubom može napraviti velike stvari.

Bilić je dodao da iza sebe ostavlja reprezentaciju koja je pet godina zaredom u prvih 10 na svijetu, ekipu koja ima balans, sjajnu atmosferu, i koja zna što treba raditi na terenu.

"Prioritet mi je svih ovih godina bila samo reprezentacija. Što više oko sebe imaš svojih kvalitetnih ljudi, jači si", zaključio je.

Mogući odlazak predsjednika HNS-a Vlatka Markovića nije želio komentirati, već je samo kratko rekao da je sa Markovićem i tajnikom HNS-a Zorislavom Srebrićem imao korektan odnos, te da su mu uvijek bili blizu kada mu je trebala podrška, i da mu se nisu miješali u posao.

MALAGA

Nizozemski napadač Ruud Van Nistelrooy (35), koji igra u španjolskom prvoligašu Malagi, najavio je u ponedjeljak da prekida karijeru dugu 20 godina tijekom kojih je igrao u velikim europskim klubovima poput Manchester Uniteda i Real Madrida."Jučer sam odigrao svoju zadnju profesionalnu utakmicu. Vjerujem da je za mene došao trenutak da prestanem igrati nogomet: dosegnuo sam svoje fizičke limite. Ali ovaj oproštaj dolazi u najboljem trenutku za mene u voj euforiji u Malagi", izjavio je Van Nistelrooy, govoreći o uspjehu Malage koja si je osigurala nastup u kvalifikacijama za Ligu prvaka iduće sezone.

OSLO

Švedski atletičar olimpijski pobjednik u troskoku Christian Olsson objavio je u ponedjeljak da prekida aktivnu sportsku karijeru nakon što je ozljeda onemogućila njegove planove za nastup na olimpijskim igrama u Londonu ovo ljeto.Olsson (32) je osvojio olimpijsko zlato na Igrama u Ateni 2004., ali četiri godine kasnije u Pekingu zbog ozljeda nije mogao obraniti naslov olimpijskog prvaka.Zadnji veliki naslov osvojio je 2006. na europskom prvenstvu u Goeteborgu 2006. godine.

ZAGREB

Hrvatska posada Šime Fantela i Igor Marenić treći su nakon dva dana na Svjetskog prvenstva klase 470, a Enia Ninčević i Romana Župan su s 21. mjestom u ženskoj konkurenciji, te zasad unutar olimpijske norme u Barceloni. Nakon dva dana na SP klase Finn u engleskom Farmouthu Ivan Kljaković Gašpić je dvanaesti, a u utorak počinje SP Laser Radiala, gdje nastupa Tina Mihelić.

U Barceloni su Šime Fantela i Igor Marenić u prva četiri plova kvalifikacija upisali dvije pobjede i trenutačno su treći među 95 posada. Australci Mathew Belcher i Malcolm Page zasad su dominantni sa četiri pobjede, dok drugoplasirani Portugalci Marinho i Nunes našoj posadi bježe samo samo jedan bod. Prvi cilj naših djevojaka u ženskoj konkurenciji je olimpijska norma. Pet mjesta je preostalo za ženski 470, a Enia Ninčević i Romana Župan su trenutačno 21., pete među nacijama koje nemaju normu, dakle zasad na zadnjem mjestu koje vodi na OI. Sutrašnja zadnja dva plova u kvalifikacijama će odlučivati o puno toga. Nakon kvalifikacija flota će se podijeliti na zlatnu i srebrnu finalnu skupinu. Ukoliko pet ili manje nacija bez norme uđe u zlatnu skupinu te će posade osigurati mjesto na OI.

Za razliku od sunčane i tople Barcelone u britanskom Falmouthu se jedrilo po kiši i prilično neugodnim temperaturama. Nakon četiri plova Ivan Kljaković Gašpić je 12. Flota finaša nema kvalifikacije, svih 95 kormilara jedri u jednoj skupini, tako da i najmanje greška odnosi puno bodova. Naš olimpijac najbolji je plasman imao u trećem plovu prvenstva u kojem je bio odličan treći. Josip Olujić je 36., a Tudor Bilić 41., dok prvo mjesto zauzima Britanac Ben Ainslie.

OSLO

Nogometaš norveškog prvoligaša Stabaek Tor Marius Gromstad pronađen je mrtav na jednom gradilištu u Oslu, a policija ima indicija da se radi o nasilnoj smrti. Gromstad (22) je otišao od kuće u gradu Baerumu još u subotu navečer, a njegovo tijelo je pronađeno u ponedjeljak ujutro ispred nedovršene zgrade. Gromstad je igrao na poziciji braniča u Stabaeku, trenutno zadnjoj momčadi Norveške lige.

BIRMINGHAM

Engleski prvoligaš Aston Villa otpustila je trenera Alexa McLeisha zbog razočaravajuće sezone u kojem je klub iz Birminghama prvenstvo okončao pri dnu ljestvice s tek sedam pobjeda iz 38 utakmica. McLeishu Birmingham očito neće ostati u dobroj uspomeni, jer je lani s gradskim rivalom Birmingham Cityem ispao iz Premijer lige, a nije bio obljubljen niti kod navijača Aston Ville. McLeishova zadnja utakmica u nedjelju kod Norwicha okončana je porazom (0:2), te je uprava odlučila raskinuti ugovor sa škotskim trenerom. Mediji navode da je najozbiljniji kandidat za novoga trenera dosadašnji menađer Wigan Athletica Roberto Martinez.

MOSTAR

Izbornik bosanskohercegovačke nogometne reprezentacije Safet Sušić izjavio je da Edin Džeko treba napustiti redove Manchester Cityja, jer mu trener Roberto Mancini daje premalu minutažu. Sušić je u intervju za najutjecajniji internetski portal u BiH "klix.ba" ocijenio da je Džekin zgoditak u produžetku bio presudan za preokret u dramatičnom završnom susretu s Queens Park Rangersom i osvajanje naslova prvaka Engleske.

"Da nije bilo Džekinog zgoditka vjerojatno bi Manchester United bio prvak. Prema mome mišljenju, to je ključni pogodak", rekao je u ponedjeljak proslavljeni bosanskohercegovački nogometaš i sadašnji izbornik Safet Sušić.

Oštro se obrušio na trenera Mancinija kazavši da je bio sraman njegov odnos prema Džeki koji je veći dio sezone proveo na klupi za pričuve.

"Poznavajući Džeku i koliko voli igrati, najvažnije mu je da ode negdje gdje će stalno igrati. Ovo je sramno što mu je Roberto Mancini radio, a na kraju mu je Edin možda i donio titulu", izjavio je Sušić.

(Hina) xrš yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙