FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: rsal
ZAGREB, 13. svibnja 2012. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 21 sat:

MANCHESTER

Nevjerojatnim preokretom u sudačkoj nadoknadi Manchester City je ostvario pobjedu protiv Queens Park Rangersa 3:2 osvojivši prvi naslov prvaka nakon 44 godine.Premda je u 90. minuti gubio 1:2, City je sa dva gola u sudačkoj nadoknadi okrenuo rezultat izazvavši eurupciju oduševljenja na stadion Etihad. Tvorci velikog preokreta bili su Edin Džeko golom u drugoj minuti nadoknade, dok je gol za naslov zabio Aguerro u četvrtoj minuti produžetka. Engleski mediji opisali su posljednje minute prvenstva jednim od najuzbudljivijih u povijesti otočkog nogometa.Cityjev konkurent za naslov Manchester United pobijedio je na gostovanju Sunderland 1:0 i trebao je kiks Cityja na svom terenu kako bi bio prvak. Do sudačke nadoknade Alex Ferguson je slavio, no titula je ipak otišla na drugi kraj grada. Na koncu su oba Manchestera završila sezonu za 89 bodova, no City je osvojio naslov zbog bolje razlike pogodaka.City je poveo golom Zabalete u 39. minuti, no u 48. minuti je izjednačio Cisse. Kada je Burton u 55. minuti dobio crveni karton činilo se kako će City lako do pobjede, no umjesto slavlja domaćina vidjeli smo gol gostiju koji su u 65. minuti poveli preko Mackiea. Sve do 90. minute QPR je držao vodstvo, no u ludih pet minuta City je ipak zabio dva gol i stigao do naslova prvaka.Istovremeno s borbom za naslov prvaka, pratili smo i borbu za prvoligaški status između Boltona i QPR-a. Boltonu je trebala pobjeda, no na gostovanju kod Stokea je odigrao 2:2 i ispao iz lige, a QPR je usprkos porazu ostao premierligaš.Arsenal je gostujućom pobjedom protiv WBA 3:2 osigurao treće mjesto i plasman u kvalifikacije Lige prvaka, dok je Tottenham potvrdio četvrto mjesto u susretu protiv Fulhama pobijedivši 2:0. Spursi sada ovise o ishodu finala Lige prvaka. Ukoliko Chelsea pobjedi Bayern 'Bluesi' će osigurati plasman u Ligu prvaka za iduću sezonu, s Tottenham seli u Europsku ligu, dok će u slučaju pobjede Bayerna Luka Modrić i društvo igrati u 'Champions league'. Iz lige su ispali Wolverhampton, Blackburn i Bolton.

REZULTATI:

WBA - Arsenal 2:3 (Long 12, Dorrans 15 / Benayoun 4, Santos 30, Koscielny 55)

Everton - Newcastle 3:1 (Pienaar 16, Jelavić 27, Heitinga 66 / Hibbert 74)

Manchester City - QPR 3:2 (Zabaleta 39, Džeko 90+2, Agüero 90+4 / Cisse 48, Mackie 66)

Norwich - Aston Villa 2:0 (Holt 11, Jackson 23)

Stoke City - Bolton 2:2 (Walters 12, 77-11m / Davies 39, Davies 45)

Sunderland - Manchester Utd. 0:1 (Rooney 20)

Wigan - Wolverhampton 3:2 (Di Santo 12, Boyce 14, 79 / Jarvis 9, Fletcher 86)

Swansea City - Liverpool 1:0 (Graham 87)

Chelsea - Blackburn 2:1 (Terry 31, Raul Meireles 34 / Yakubu 60)

Tottenham - Fulham 2:0 (Adebayor 2, Defoe 63)

ZAGREB/ADEJEU

Posljednjeg dana 47. europskog prvenstva u karateu u gradu Adejeu na jugu Tenerifa, španjolskog otoka u sklopu Kanarskog otočja, hrvatska muška reprezentacija je u borbama sa 2:3 izgubila od Azerbajdžana susret za broncu. Naslov europskog prvaka u borbama ostvarila je Njemačka, pobijedivši u finalu Tursku s 3:0, a pored Azerbajdžana broncu je osvojila reprezentacija BiH.

Francuska je ekipni prvak u katama, a najuspješniji natjecatelj u toj disciplini višestruki europski i svjetski prvak Talijan Luca Valdesi.

Hrvatska je natjecanje na Tenerifama završila s jednim zlatom (Jelena Kovačević u kategoriji do 55 kg), jednim srebrom (Hrvatska – žene ekipno), te dvije bronce (Danil Domdjoni u kategoriji do 60, te Ivana Bebek -61 kg). Naši su reprezentativci sudjelovali u još pet susreta za brončano odličje.

Najuspješnija zemlja EP-a, na kojem je sudjelovalo više od 600 natjecatelja iz 45 zemalja je – Italija s četiri zlata, jednim srebrom, te dvije brončane medalje. Najviše odličja osvojila je Francuska (11), a prema sjaju i broju medalja Hrvatska je na 6. mjestu.

BARCELONA

Vozač iz Venezuele Pastor Maldonado u bolidu Williamsa senzacionalni je pobjednik Velike nagrade Španjolske u Barceloni, pete utrke Svjetskog prvenstva Formule 1. Maldonado (27) je prvi vozač iz Venezuele s Grand Prix pobjedom, a njegova momčad Willliams stigla je do 114. pobjede, ali prve nakon 2003. Maldonado je vodio cijelu utrku, a ciljem je prošao ispred Španjolca Fernanda Alonsa (Ferrari) i Finca Kimija Räikkönena (Lotus). Branitelj naslova Nijemac Sebastian Vettel (Red Bull) okončao je utrku na šestom mjestu. Britanac Lewis Hamilton, koji je na službenom treningu ostvario najbrže vrijeme, ali je potom diskvalificiran, sa posljednjeg mjesta je došao do osme pozicije.U dosadašnjih pet utrka sezone bilo je pet različitih pobjednika, a vode Vettel i Alonso sa po 61 bodom, Hamilton ima 53, a Raikkonen 49. Sljedeća utrka vozi se 27. svibnja za Veliku nagradu Monaka na ulicama Monte Carla.

MADRID

Američka tenisačica Serena Williams osvojila je WTA masters turnir u Madridu svladavši u finalu prvu igračicu svijeta Bjeloruskinju Viktoriju Azarenku s 6:1, 6:3.Serena je posve dominirala u dvoboju koji je trajao samo 64 minute, proslavivši svoju 41. titulu u karijeri, drugu ove sezone, ali i tek petu na zemljanoj podlozi. Nekada najbolja tenisačica svijeta zauzima tek deveto mjesto na WTA listi, ali zato protiv prvoplasirane Azarenke ima sjajan međusobni omjer od 7:1.

BRUXELLES

Belgijski nogometni stručnjak Georges Leekens (62) napustio je reprezentaciju Belgije i karijeru će nastaviti na klupi Club Bruggea.Leekens je za Brugge potpisao ugovor na tri sezone, a na klupi će naslijediti Nijemca Christopha Dauma koji je podnio ostavku nakon što nije uspio osvojiti naslov prvaka. Bit će to drugi Leekensov pokušaj na klupi Bruggea nakon što je vodio momčad od 1989. do 1991. godine. Tijekom karijere je vodio i Mechelen, Trabzonspor, Lokeren, Rodu, Kortrijk, Anderlecht, te reprezentaciju Alžira. Belgiju je vodio od svibnja 2010. godine i premda je nedavno produžio ugovor do 2014. godine neočekivano je podnio ostavku. Belgija se nije uspjela plasirati na Europsko prvenstvo 2012. godine, a u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2014. igrat će u skupini A zajedno sa Hrvatskom, Srbijom, Škotskom, Makedonijom i Walesom.

TORINO

U susretu posljednjeg, 38. kola talijanskog nogometnog prvenstva Juventus je u Torinu pobijedio Atalantu 3:1 i osvojio naslov prvaka bez poraza.

"Stara dama" je okončala sezonu sa 23 pobjede i 15 neodlučenih ishoda uz razliku pogodaka 68:20. Juve je tako postao tek drugi klub u talijanskoj povijesti koji je okončao sezonu bez izgubljene utakmice. Do sada je to uspjelo jedino Milanu u sezoni 1991/92. "Rossonerri" su tada zaključili sezonu sa 22 pobjede i 12 neodlučenih ishoda. Još jedna momčad je završila sezonu bez poraza, Perugia 1979. godine, ali nije osvojila naslov prvaka. Bila je druga s 11 pobjeda i 19 neodlučenih rezultata. Prvak je bio Milan koji je upisao tri poraz, ali sakupio tri boda više.Juventus će imati priliku okončati sezonu s dvostrukom krunom, jer ga 20. svibnja očekuje finale Kupa protiv Napolija.U pobjedi protiv Atalante golove za Juventus zabili su Marrone (10), Del Piero (28) i Barzagli (90+1-11m), dok je gol za goste zabio Lichtsteiner u 83. minuti u vlastitu mrežu. Drugo mjesto osvojio je Milan koji se od vlastitih navijača oprostio pobjedom protiv Novare 2:1. Golove za Milan zabili su Flamini (55) i Inzaghi (82), a za goste García (20). Fiorentina je odigrala 0:0 protiv Cagliarija. Večeras su ostali susreti posljednjeg kola, a sastaju se Cesena - Roma, Napoli - Siena, Chievo - Lecce, Lazio - Inter, Genoa - Palermo, te Catania - Udinese.

MADRID

Švicarac Roger Federer pobjednik je ATP Masters turnira u Madridu pobijedvši u finalu Čeha Tomaša Berdycha s 3:6,7:5,7:5.

Federer je ponovio 2006. i 2009. godinu kada je također slavio u Madridu, ali se tada ovaj turnir igrao u dvorani, a ne na zemlji. Švicarac je 20. pobjedom na turnirima iz Masters 1000 serije dostigao Rafaela Nadala, koji također ima 20 naslova. U karijeri sada Federer ima 74 naslova, a ove godine četiri nakon Rotterdama, Dubaija i Indian Wellsa.

LONDON

Nakon jedne od najuzbudljivijih završnica u povijesti engleskog prvenstva nogometaši Manchester Cityja nisu skrivali oduševljenje prvim naslovom prvaka u posljednje 44 godine.City je stigao do titule premda je do 90. minute gubio kod kuće od Queens Park Rangersa 1:2, no golovima Edina Džeka i Sergia Aguera stigao je do pobjede i titule."Bila je ovo luda i nevjerojatna završnica. Znao sam da možemo do pobjede i kada smo u 90. minuti gubili 1:2," kazao je strijelac pobjedničkog gola Argentinac Aguerro. Cityjev menadžer Roberto Mancini posvetio je titulu prvaka navijačima. "Ovo je naš poklon našim navijačima. Zaslužili smo prvo mjesto, premda moram priznati kako u 85. minuti nisam previše vjerovao da možemo okrenuti rezultat."Uoči posljednjeg kola City je trebao pobjedu protiv 'davljenika' QPR-a kako bi osvojio prvo mjesto i malotko je vjerovao u čudo. No, gosti iz London su bili nadomak senzacije.

"Bio je ovo posve lud dan. Izvan sebe sam. Znam što našim navijačima znači ova titula i presretan sam," kazao je vratar engleske vrste i Cityja Joe Hart.Strijelac prvog gola za City, Pablo Zabaleta u završnici utakmice bio je kao u transu. "Od šoka sam posve izvan sebe. Vjerovali smo i to je presudilo. Nismo se željeli predati niti kada su nas svi otpisali."Premda je do sudačke nadoknade United bio prvak, menadžer Crvenih vragova Alex Ferguson ostao je bez nove titule. Sir Alex je na koncu morao potpisati 'poraz'."Nitko nije očekivao ovakvu dramu. No, igrač više i pet minuta nadoknade bili su velika prednost koju je City iskoristio. Svi smo razočarani, no čestitam Cityju na prvom mjestu.

(Hina) xrš yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙