FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: rsal
ZAGREB, 3. svibnja 2012. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 21 sat:

MANCHESTER/ZAGREB

Marina Sumić, hrvatska reprezentativka u taekwondou, osvojila je srebrno odličje na Europskom prvenstvu u Manchesteru u kategoriji do 62 kilograma.

Sumić (20) je u finalu poražena od Francuskinje Marlene Harnois na bodove s 11:6, a srebrno europsko odličje joj je najveći uspjeh i karijeri nakon svjetskog srebra iz 2011. Članica zagrebačkoga Metalca je u prvom kolu je bila slobodna, u drugom je pobijedila Ukrajinku Dariju Jakovljevu s 12:5, a medalju je osigurala pobjedom u četvrtfinalu nad Talijankom Cristiane Rizzelli s 9:7. U polufinalu je Sumić bila bolja od Ruskinje Marine Češujine s uvjerljivih 9:2. Sumić je lani uzela srebro na Svjetskom prvenstvu 2011. godine u južnokorejskom Gyeongjuu. U petak će u Manchesteru nastupiti Lucija Zaninović u kategoriji do 49 kilograma, te Ivana Žagar (+73kg), Stipe Jarloni (-58 kg) i Nikola Bojo (-87kg).

ANKARA/ZAGREB

Hrvatska ženska odbojkaška reprezentacija okončala je svoj nastup na kvalifikacijskom turniru za odlazak na Olimpijske igre u Ankari s trećim porazom. Hrvatske odbojkašice izgubile su u susretu 3. kola I skupine od Bugarske s 3:0 (25:21, 25:21, 25:20), a kako su istim rezultatom poražene i od domaćina Turske i Njemačke, turnir završavaju bez dobivenog seta. Dvije prvoplasirane ekipe iz svake skupine plasirat će se u polufinale, a samo će pobjednik turnira izboriti pravo nastupa OI u Londonu.

ZAGREB

Muška rukometna reprezentacija, mačevalac Bojan Jovanović i stolnotenisačice Cornelia Molnar i Tian Yuan potvrđeni su od strane Vijeća Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) kao evidentni olimpijski kandidati, te Hrvatska na Olimpijske igre u Londonu do današnjeg dana šalje 64 sportaša i sportašicu. Do danas je bilo 43 evidentna olimpijska kandidata, kojima su se se, uz JovanovićA, Molnar i Yuan, pdridružili i članovi muške rukometne reprezentacije Mirko Alilović, Venio Losert, Manuel Štrlek, Ivan Ninčević, Ivan Ćupić, Zlatko Horvat, Igor Vori, Željko Musa, Jakov Gojun, Drago Vuković, Blaženko Lacković, Domagoj Duvnjak, Ivano Balić, Marko Kopljar, Denis Buntić, Damir Bičanić, Hrvoje Batinović i Josip Valčić.

BUDIMPEŠTA

Najbolja hrvatska tenisačica Petra Martić zaustavljena je u drugom kolu WTA teniskog turnira u Budimpešti gdje ju je Ruskinja Jelena Vesnina porazila 6-3, 6-2 nakon sat i 25 minuta igre.Martić nije pružila nikakav otpor 78. tenisačici svijeta i iako je imala tri asa, izgubila je svoja četiri servisa i osvojila ukupno samo 49 od 116 bodova, dok je protivnica osvojila 67.

Ovo je bio njihov drugi međusobni susret i prvi poraz naše tenisačice.

ZAGREB

Disciplinska komisija Hrvatskoga nogometnoga saveza odbacila je kao neosnovane prigovore na odluke o suspenziji koje su podnijeli HNK Hajduk, HNK Šibenik, NK Karlovac, NK Međimurje i NK Hrvatski dragovoljac, stoji na web-siteu HNS-a.Voditelj pravnih poslova HNS-a Vlado Iveta, zamoljen da komentira znači li to da sankcionirani klubovi neće moći igrati ovotjedno kolo, kazao Hini da suspenzija stupa na snagu kada Klub primi pismeni otpravak. Iveta je dodao ne može reći da su današnjim odbijanjem žalbi iscrpljena sva sredstva u svezi s NK Karlovcem, koji bi zbog druge neodigrane utakmice doživio sudbinu Varaždina i ispao u županijsku ligu. "Danas je donijeto dvadeset odluka koje treba pravno obraditi i otpraviti, što je velik posao, te se ne predviđa da bi se to sve moglo odraditi narednog tjedna, dakle do posljednjeg kola", kazao je Iveta.

Suspenzija ovih klubova je uslijedila zbog dugovanja prema bivšim igračima ili klubovima, a sada su odbačeni prigovori koji odgađaju suspenziju. Odluka je trebala biti donijeta još sredinom travnja, ali je HNK Hajduk zatražio izuzeće predsjednika i svih članova Disciplinske komisije. Komisija za žalbe HNS-a je dobacila prigovor hajduka za izuzećem 20. travnja. Disciplinska komisija HNS-a odlučila je kazniti NK Zagreb s novčanom kaznom u iznosu od 15.000 kuna zbog bačene baklje na teren na utakmici polufinala Hrvatskog nogometnog kupa, dok je Dinamu izrečena je jedinstvena novčana kazna u iznosu od 30.000 kn zbog bacanja baklji na utakmici polufinala Kupa na kojoj je bio domaćin i bacanja baklje na teren od strane njegovih navijača na uzvratnoj utakmici polufinala Kupa.

DUBAI

Argentinska nogometna legenda Diego Maradona odlučio je produljiti ugovor s Al-Waslom iz Dubaija koji mu istječe krajem iduće sezone, objavio je u četvrtak arapski klub.Maradona, koji je nedavno prijetio da će napustiti klub ako ne bude mogao dovoditi pojačanja priznao je da "takav potez ne bi bio u interesu kluba".Maradona je pred novinarima 25. travnja tražio nova pojačanja za klub koji nije osvojio ni jedan naslov od njegovog dolaska na ljeto 2011."Nedavno sam dobio obećanje čelnika kluba Al-Wasl da će pojačati momčad novima kvalitetnim igračima. To obećanje treba biti održano, inače ću otići i vraćam se u Argentinu. Imam ugovor koji traje do kraja iduće sezone i poštujem ga. Ali ako vodstvo kluba ne odgovori na moje zahtjeve, bit ću prisiljen otići", rekao je tada Maradona.Nogometna je zvijezda potpisala ugovor s Al-Waslom u lipnju 2011., jedanaest mjeseci nakon što je smijenjen s mjesta argentinskog izbornika.

BERLIN

Nizozemski reprezentativac Arjen Robben ostat će u Bayernu još najmanje tri godine nakon što je u četvrtak produžio ugovor s bavarskim velikanom.

Robbenov ugovor sada istječe u lipnju 2015., a predsjednik kluba Karl Heinz Rummenigge nije krio zadovoljstvo što je Nizozemac riješio budćnost prije finala Lige prvaka. "Iznimno smo sretni što Arjen ostaje naš igrač do 2015. On je briljantan nogometaš s kojim će Bayern ostati jedan od najboljih klubova na svijetu", kazao je Rummenigge. Robben (28) je u Bayern došao 2009. iz Real Madrida, a u karijeri je igrao i za Groningen, PSV i Chelsea.

RIM

Vincenzo Guerini je imenovan trenerom Fiorentine nakon što je smijenjen Delio Rossi koji je tako platio svoj napad u srijedu na jednog od svojih igrača na prvenstvenoj utakmici, piše u četvrtak talijanski tisak.Rossi je smijenjen nakon što je napao svog veznjaka srpskog nogometaša Adema Ljajića, koji je zamijenjen u prvom poluvremenu utakmice protiv Novare (2-2) i koji je nakon toga ironično pljeskao treneru dok je sjedao na klupu.Rossi se tada bacio na njega pokušavajući ga udariti prije nego su ih ostali igrači Fiorentine rastavili.Guerini (58) je do sada trenirao 14 različitih klubova, a zadnji je bio talijanski trećeligaš Catanzaro.Fiorentina je trenutačno 15. u talijanskom prvenstvu.Rossi je 19. trener koji je smijenjen ove sezone u talijanskoj prvoj ligi. Na klupi Fiorentine zamijenio je Sinišu Mihajlovića 7. studenog.

(Hina) xrš yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙