FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 15,30 sati

Autor: macu
ZAGREB, 12. kolovoza 2011. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 15,30 sati.

PULA - Istarski župan Ivan Jakovčić danas je izrazio zadovoljstvo odlukom Ministarstva pravosuđa da se zemljište i nekretnine u Dajli, koje je krajem 1990. godine dodijeljeno Crkvi, vrati u prijašnje zemljišno-knjižno stanje. "Slažem se s tom odlukom, ali smatram da se ne bi trebalo dovoditi u pitanje vlasništvo nad onim nekretninama koje je Crkva dosad prodala", ustvrdio je istarski župan na konferenciji za novinare. Po njegovim riječima, sadašnji su vlasnici do tih nekretnina došli "pravnim poslom u dobroj vjeri". Dodao je kako im se zato sada ne može oteti ta imovina jer bi to moglo imati katastrofalne posljedice za bilo koji pravni posao u Hrvatskoj. Rekao je također kako je dosadašnje stanje opterećivalo javnost, ali i funkcioniranje pravne države. Župan je rekao da mu je žao zbog smjene kancelara Porečko-pulske biskupije vlč. Ilije Jakovljevića. "Iskreno mi je žao zbog smjene kancelara biskupije s kojim sam, kao i moji suradnici, imao odlične odnose i izuzetnu suradnju", izjavio je Jakovčić.

ČAKOVEC - Međimurski župan Ivan Perhoč proglasio je danas elementarnu nepogodu za dva grada i 15 općina u Međimurskoj županiji zbog suše koja je u proljeće i početkom ljeta prouzročila štete na ratarskim i povrtlarskim kulturama, krmnome bilju te voćnjacima. Elementarna nepogoda proglašena je za područje Čakovca i Preloga te za općine Belicu, Dekanovec, Domašinec, Donju Dubravu, Donji Kraljevec, Donji Vidovec, Goričan, Kotoribu, Malu Suboticu, Nedelišće, Orehovicu, Pribislavec, Strahoninec, Svetu Mariju i Vratišinec. Međimurski župan također je proglasio elementarnu nepogodu za područje Čakovca zbog tuče koja je 20. srpnja 2011. prouzročila velike štete na ratarskim kulturama, povrću i voćnjacima.

SISAK - Prilikom radova u pogonu sisačkog Toplinarstva d.o.o., Toplinska stanica br. 1., jutros je teško ozlijeđen 29-godišnji radnik koji se opekao na pari, zadobivši ozljede opasne po život. Očevid su obavili policijski službenici i inspektor zaštite na radu te su utvrdili kako su oko 8,15 sati u pogonu sisačke toplane, na Trgu hrvatske državnosti, djelatnici čistili ventile na cijevima kada je iz jednog ventila istekla toplinska para i vruća voda. Pri tome para je opekla 29-godišnjeg djelatnika toplane koji je prevezen u sisačku Opću bolnicu, gdje su mu utvrđene teške tjelesne ozljede opasne po život, te je prevezen u zagrebačku Kliniku za traumatologiju.

ŠIBENIK - Istražni sudac Županijskoga suda u Šibeniku Igor Ninić ispitao je danas još jednog svjedoka u istražnom postupku protiv Dragana Paravinje, osumnjičenog za ubojstvo maloljetne Antonije Bilić iz Krički u blizini Drniša. Ispitan je svjedok koji je 7. lipnja, kad se Antoniji gubi svaki trag, bio na mostu preko Čikole kad je maloljetnica stopirala, potvrdio je istražni sudac. Zbog tajnosti istrage, istražni sudac Ninić nije mogao reći ništa više.

ZAGREB - Općinski sud u Dubrovniku donio je tzv. privremenu mjeru kojom se obustavlja prodaja jahte srbijanskog poduzetnika Željka Mitrovića, rekao je danas njegov odvjetnik Neven Cirkvenija. Odluka dubrovačkog suda, koji je ukazao na kršenje niza proceduralnih propisa, pojednostavljeno znači da do okončanja postupka niti jedna od strana ne može raspolagati zaplijenjenim brodom, dodao je odvjetnik.

GVOZD - Policija iz Gvozda podnijela je kaznenu prijavu protiv šest osoba, od kojih su dvije maloljetne, iz Podgorja jer su se prema članovima jedne peteročlane obitelji iz toga mjesta nasilnički ponašali, objavila je danas na mrežnim stranicama sisačko-moslavačka Policijska uprava. Neslužbeno se doznaje da su počinitelji mladići srpske, a obitelj koju su vrijeđali i prijetili joj hrvatske narodnosti. Utvrđeno je da su osumnjičeni u noći s 23. na 24. srpnja tijekom zabave u mjesnome društvenom domu puštali glazbu uvredljiva sadržaja, a zatim ispred i u dvorištu obiteljske kuće pjevali pjesme neprimjerenoga i uvredljivog sadržaja. Tom su prilikom dvojica muškaraca iz skupine vičući prijetila da će na kuću baciti bombu i zapaliti je, nakon čega su u blizini bacili nekoliko petarda. Ta dvojica kazneno su prijavljena i zbog prijetnje.

RIJEKA - Dovršena je kriminalistička istraga nad 52-godišnjakom iz Crikvenice u čijoj je kući i vikendici pronađeno oružje i streljivo koje nije dopušteno posjedovati, izvijestila je danas primorsko-goranska Policijska uprava. U njegovoj kući u Crikvenici i vikendici u šumskom predjelu Lukovu policija je pronašla strojnicu, četiri puške, dva pištolja, četiri revolvera, 186 metaka, od kojih dio pripada zabranjenome streljivu, te rezervne dijelove oružja. Zbog kaznenog djela nedopuštenog posjedovanja oružja i eksplozivnih tvari protiv 52-godišnjeg Crikceničanina bit će podnijeta kaznena prijava Općinskome državnom odvjetništvu u Crikvenici.

ZAGREB - Zbog radova na cesti na području Sesveta, zagrebačka policija preporučuje vjernicima koji se na blagdan Velike Gospe u ponedjeljak žele uputiti prema Nacionalnom svetištu Mariji Bistrici da se koriste obilaznim cestama te da izbjegavaju županijsku cestu 1009 od Sesveta do Kašine. U povodu proslave blagdana Velike Gospe u svetištu Majke Božje Bistričke očekuju se mnogobrojni vjernici i hodočasnici koji će prema svetištu krenuti i u nedjelju navečer. Hodočasnike koji na put idu pješice policija podsjeća da hodaju nogostupom, a na mjestima gdje ga nema što bliže rubu kolnika. Pri kretanju kolnikom noću ili danju u slučaju smanjene vidljivosti pješaci su dužni biti označeni nekim izvorom svjetlosti ili reflektirajućim predmetom, upozorila je zagrebačka policija na svojoj internetskoj stranici.

(Hina) xmc ymc

An unhandled error has occurred. Reload 🗙