FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 15,30 sati

Autor: macu
ZAGREB, 10. kolovoza 2011. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 15,30 sati.

VIROVITICA - Virovitičko-podravski župan Tomislav Tolušić proglasio je danas zbog suše elementarnu nepogodu za općine Suhopolje, Pitomaču, Čađavicu i Sopje. Štete zbog nedostatka oborina u lipnju i srpnju vidljive su na svim poljoprivrednim kulturama, osim na pšenici, ječmu, raži, zobi i kamilici. U skladu sa zakonom o zaštiti od elementarnih nepogoda i metodologijom za procjenu šteta, općine su dužne procijeniti štetu i najkasnije do 12. rujna te podatke dostaviti državnome i županijskom povjerenstvu za procjenu šteta od elementarnih nepogoda te mjerodavnome ministarstvu.

ZAGREB - Vijeće za elektroničke medije nije danas odobrilo prijenos koncesije zagrebačkog Radija 101 u stečaju, za čiju je kupnju najbolju ponudu od 15,1 milijun kuna na javnom natječaju dao Media servis. Predsjednik vijeća Zdenko Ljevak predložio je da se postupak prenošenja koncesije, što bi posrnuloj "Stojedinici" omogućilo nastavak emitiranja pod novim vlasnikom, zaustavi zbog "poznatih razloga". Otkako je Radio 101 zatražio da mu se dopusti prenošenje koncesije na Media servis, na snagu je stupio novi Zakon o elektroničkim medijima. Njime je zabranjeno prenošenje radijskih i televizijskih koncesija "na drugu osobu" kako bi se spriječilo prikrivanje vlasničke strukture medija. Vijeće je danas donijelo i odluku o raspodjeli novca iz Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija. Nakon što se provede potrebna procedura, 16,3 milijuna kuna podijelit će se radijskim i još toliko televizijskim postajama za programe od javnog interesa.

ZAGREB - Izložbom "Tradicijske frizure i oglavlja" danas je u prostorijama Turističke zajednice Zagrebačke županije u Zagrebu predstavljena tradicionalna 31. vrbovečka turističko-kulinarska manifestacija "Kaj su jeli naši stari", koja se održava od 26. do 28. kolovoza. Kao svojevrsna uvertira najpoznatijem događaju grada Vrbovca, izložba "Tradicijske frizure i oglavlja" autorica Ljiljane Stanko, Zdenke Bartol i Anite Tomašić predstavlja dio bogate kulturne baštine toga kraja. Privezače, poculice, rupci, svilenjaci, peče i čipke koji se na njoj mogu vidjeti dijelovi su vrbovečke narodne nošnje s početka prošlog stoljeća vezani uz ukrašavanje glave, a nekada su bili simbol ženina statusa djevojčice, djevojke za udaju ili udane žene. Izložba je otvorena do 5. rujna.

ZADAR - Žena koja je sinoć oko 21,30 sati pala s gumene brodice u more na putu iz Preka u Zadar pronađena je nakon pola sata živa, zdrava i malo pothlađena, izvijestio je danas Odjel za odnose s javnošću Ministarstva mora, prometa i infrastrukture. Tridesetogodišnju N.J. pronašla je u 22,05 sati brodica "Emergensea". Zadarska Lučka kapetanija dobila je dojavu sinoć u 21,35 sati da je na putu iz Preka prema Zadru jedna žena s gumene brodice otprilike na pola kanala pala u more te da je ne mogu pronaći. Odmah je uključena spasilačka brodica zadarske Lučke kapetanije, policijsko plovilo iz Sukošana te brodica tvrtke "Emergensea".

OSIJEK - U sudaru putničkoga vlaka i motocikla u 10,25 sati na pružnom prijelazu Švajcarnici, između baranjskih mjesta Darde i Novog Čeminca, poginuo je zasad nepoznati motociklist. Glasnogovornik osječko-baranjske Policijske uprave Marko Ćaleta rekao je kako se nesreća dogodila u trenutku kada je motociklist, koji je na mjestu poginuo, prošao kroz spušteni polubranik i udario u lokomotivu putničkog vlaka koji je iz Belog Manastira prometovao prema Osijeku. Utvrđeno je kako je riječ o motociklu švicarskih registarskih oznaka.

ZAGREB - Hrvatske željeznice (HŽ) priopćile su danas da su pokrenule postupak izvanrednog otkaza protiv njihovog djelatnika koji je uhićen zbog sumnje da je, kao kondukter u putničkom vlaku na relaciji Zadar-Knin, počinio bludne radnje nad maloljetnicom. "Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo bludne radnje na štetu maloljetne osobe u vlaku na relaciji Zadar - Knin 5. kolovoza 2011., protiv djelatnika HŽ Putničkog prijevoza pokrenut je postupak za izvanredno otkazivanje ugovora o radu", stoji u priopćenju HŽ-a, koji se u cijelosti ograđuje od takvog ponašanja te ga oštro osuđuje.

(Hina) xmc ymc

An unhandled error has occurred. Reload 🗙