FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 21 sat

Autor: macu
ZAGREB, 8. kolovoza 2011. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 21 sat.

PULA - Pulska tvrtka "Abbazia" d.o.o. koju su osnovali benediktinci iz Praglije u Italiji nije se upisala u gruntovnicu u Bujama na nekretnine samostana u Dajli kod Novigrada i zemljišta oko njega, izjavila je danas glasnogovornica Općinskog suda u Bujama Slavica Tomac-Ćirić. Po njezinim riječima, na samostan u Dajli i druge nekretnine stavljena je tek predbilježba, koja se može aktivirati tek nakon završetka spora, to jest tužbe koju je "Abbazia" podnijela protiv sedam tuženika, među kojima su Porečko-pulska biskupija, župan Dajla, grad Novigrad, Hrvatska i još nekoliko drugih stranaka. "Rasprava o toj tužbi sazvana je za 19. rujna i tek će se nakon završetka tog spora znati kome pripada samostan i drugo zemljište. Sud, naime, treba utvrditi i je li ovlašten u tom sporu, a ispituju se i mnoge druge stvari, poput provedbe Osimskih sporazuma, denacionalizacije, crkvenog prava. To je vrlo kompleksno pitanje", objasnila je Tomac-Ćirić. Dodala je kako je tvrtka "Abbazia" d.o.o. tražila da se uknjiži njihovo pravo vlasništva, ali je to odbijeno zbog formalnih pretpostavki.

SPLIT - Glavna tajnica Hrvatskoga sindikata djelatnika u kulturi Ljubica Pilić danas je na konferenciji za novinare u Splitu najavila da će taj sindikat, poslije godišnjih odmora, pokrenuti postupak mirenja sa splitskim gradskim vlastima kako bi se prevladale teškoće nastale zbog nepotpisivanja novih kolektivnih ugovora zaposlenih u osam kulturnih ustanova u tom gradu. Ne uspije li mirenje, sindikati će donijeti odluku o akcijama koje će poduzeti, rekla je Pilić. Objasnila je kako je u Splitu u ustanovama kulture na snazi "produžena primjena" staroga kolektivnog ugovora potpisanog prije pet godina, a kojemu je rok istekao u siječnju 2010. U međuvremenu su do lipnja 2011. trajali pregovori o novome kolektivnom ugovoru koji su krajem srpnja odbili potpisati ravnatelji tih ustanova.

RIJEKA - Mirko Cetinski odbacuje bilo kakvu kaznenu odgovornost u pogledu kupoprodaje nekrentina u kojima je sudjelovalo trgovačko društvo "Kermas ulaganja" d.o.o., kao i da je na štetu toga trgovačkog društva pribavio protupravnu imovinsku korist navodnim neovlaštenim posredovanjem u kupoprodaji, izvijestio je večeras njegov odvjetnik Ljubiša Drageljević, u povodu priopćenja istarska Policijske uprave o podnošenju posebnog izvješća - kaznene prijave protiv Mirka Cetinskog zbog navodnog počinjenja kaznenog djela zlouporabe položaja i ovlasti. Kako navodi odvjetnik, Cetinski nema svojstvo odgovorne osobe u trgovačkom društvu "Kermas ulaganje", pa stoga nije mogao počiniti kazneno djelo zlouporabe položaja i ovlasti, budući da se to kazneno djelo može počiniti jedino ako osumnjičenik ima svojstvo odgovorne osobe.

ZADAR - Od 16,50 sati je pod nadzorom šumski požar između Visočana i Dračevca u zadarskom zaleđu. Petnaestak gasitelja zadarske Javne vatrogasne postrojbe i DVD-a Pljusak ostat će na rubnim djelovima požarišta i u blizini zaseoka Stanići, gdje je požar u jednom trenutku zaprijetio kućama. Dojava o požaru primljena je oko 13 sati, nakon čega su na teren upućeni vatrogasci te zatražena pomoć kanadera. Budući da se požar nošem jakim jugom ubrzo proširio i zaprijetio kućama u zaseoku Stanići, odmah su aktivirane sve raspoložive zračne snage, pa je u jednome trenutku požar gasilo pet kanadera i dva zračna traktora. Po prvim procjenama zapovjednika zadarske Javne vatrogasne postrojbe Željka Šoše izgorjelo je između 70 i 75 hektara hrastove šume i visokog raslinja.

(Hina) xmc ymc

An unhandled error has occurred. Reload 🗙