FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 21 sat

Autor: tdel
ZAGREB, 5. kolovoza 2011. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 21 sat.

SINJ - Alkar Ante Poljak, upravitelj sinjskog Hipodroma, pobjednik je 296. Bare s osam punata. Poljak je pobijedio nakon što je u prve dvije utrke pogodio u sridu, a u zadnjoj u dva. Vojvoda Ante Vučić na koplje Ante Poljaka privezao je znamenje pobjede - dva metra zelenog sukna, simbol nekadašnjeg prava košenja „Alkarice“ u Sinjskom polju. Viteško alkarsko društvo nagradilo ga je brončanom plaketom Alke i novčanom nagradom od 15.000 kuna, a njegova momka Stipu Vučića brončanom plaketom Alke.

ZAGREB - Motorna jahta "Kai" duljine 31 metar, koja plovi pod zastavom Kajmanskih otoka, danas oko 13,40 sati u hvarskoj luci izazvala je pomorsku nesreću udarivši u tri plovila na vezu i dvije brodice koje su bile na sidru, pri čemu su ozlijeđene dvije osobe, priopćeno je iz Ministarstva mora, pomorstva i infrastrukture. Nakon priveza krmom u luci Hvar zapovjednik jahte, britanski državljanin, nije isključio vanjske komande, te je došlo do snažnog pokretanja motora jahte pri čemu su popucali konopi priveza te su oštećeni uređaji za privez na obali.Oštećena su i plovila na vezu ; motorna jahta "Giampi", talijanske zastave, motorna jahta "Colonial Sun", američke zastave i hrvatska brodica šibenskih registracija. „Kai“ je udarila i u dvije hvarske brodice na sidru. Prilikom pucanja konopa ozlijeđene su dvije osobe na jahti "Colonial Sun" ; mehaničari D.P. i J.S. obojica hrvatski državljani, koji su vozilom hitne pomoći prevezeni u hvarsku ambulantu.

NOVA GRADIŠKA - Dvije osobe smrtno su stradale danas popodne u naletu vlaka na automobil kod mjesta Zapolje, nedaleko Nove Gradiške. Nesreća se dogodila kada je na osobni automobil na pružnom prelazu bez brklje naletio vlak koji prometuje na relaciji Vinkovci - Zagreb. Prema prvim podacima u fordu novogradiških registarskih oznaka stradali su pedesetogodišnji vozač i njegova godinu dana starija supruga. Nesreća se dogodila oko 15,40 sati, a oko 19 sati u potpunosti je normaliziran promet i cestom i željeznicom.

ZAGREB - Požar otvorenog prostora na području Promine - Mratova u Šibensko-kninskoj županiji lokaliziran je u 18,45, a ugašen u 19,03 sati, izvijestio je Državna uprava za zaštitu i spašavanje. Izgorjelo je oko pet hektara niskog raslinja. U gašenju su sudjelovali drniška javna vatrogasna postrojba te dobrovoljna vatrogasna društva Drniš i Promina s ukupno devet vatrogasaca i tri vatrogasna vozila. Iz zraka su požar gasili Canadair i AirTractor.

(Hina) xtdel yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙