FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

Autor: ntod
ZAGREB, 25. srpnja 2011. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 12,30 sati:

ZAGREB - Predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić danas je u svoje te ime svih zastupnica i zastupnika uputio brzojav sućuti obitelji preminulog doajena hrvatskog glumišta Josipa Bobija Marottija, koji je jučer umro u Zagrebu u 89. godini života. "S dubokim žaljenjem sam primio vijest o odlasku glumačke legende i velikog čovjeka Josipa Bobija Marottija, kazališnog, televizijskog i filmskog glumca, omiljenog među svim generacijama, koji je dao veliki obol hrvatskom kazalištu i glumištu. U sjećanju će nam zauvijek ostati njegove epohalne uloge. U ime svih zastupnica i zastupnika Hrvatskog sabora te u svoje osobno ime upućujem izraze sućuti poštovanoj obitelji", stoji u Bebićevom brzojavu sućuti.

SPLIT - Požar na otoku Braču, 11 dana pošto je izbio, danas je i službeno proglašen ugašenim. U požaru je izgorjelo 4000 hektara borove šume, maslinika, niska raslinja, trave i drugih kultura, doznaje se od splitskih vatrogasaca. Najveći požar u zadnjih desetak godina izbio je u Pustinji Blaca koji se, potpomognut vjetrom, proširio na Milnu, Sutivan i Nerežišće, a najveći je dio izgorio u prva dva dana požara. Splitska policija još traži počinitelja koji je otvorenim žarom ili plamenom izazvao veliku vatrenu stihiju jer očevid je pokazao kako je za požar kriv čovjek. Zbog posljedica toga požara župan Ante Sanader proglasio je elementarnu nepogodu.

BJELOVAR - Požar u kojem je u noći sa subote na nedjelju potpuno izgorjelo skladište namještaja poduzeća "Prima" izazvao je kvar na elektro-instalaciji napajanja upravljačkog ormara antenskog sustava "VIP-a" , izvijestila je jutros policija. Očevidom je utvrđeno da se zbog kratkog spoja zapalio kabel za napajanje kao i namještaj uskladišten oko ormara koji se nalazio uz sjeverni zid skladišta s unutarnje strane. Zatim se vatra proširila na cijelo skladište ispunjeno namještajem, te na ostale gorive dijelove građevine. U požaru je u potpunosti izgorio uskladišteni namještaj, a zbog vatre i temperature krovna se konstrukcija srušila na pod. Nastala materijalna šteta, prema iskazu vlasnika, preliminarno se procjenjuje na oko pet milijuna kuna. Požar na skladištu smještenom u bjelovarskom naselju Prespa, izbio je u subotu oko 23 sata, a ugašen je u nedjelju ujutro oko 5 sati.

(Hina) xntod yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙