FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kosor primila predstavnike udruga zatočenih i nestalih

ZAGREB, 30. siječnja 2006. (Hina) - Potpredsjednica Vlade i ministricabranitelja Jadranka Kosor primila je danas predstavnike Saveza udrugaobitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja iz Domovinskograta, s kojima se suglasila da je potrebno ubrzati procesidentifikacije ekshumiranih žrtava, priopćeno je iz Vlade.
ZAGREB, 30. siječnja 2006. (Hina) - Potpredsjednica Vlade i ministrica branitelja Jadranka Kosor primila je danas predstavnike Saveza udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, s kojima se suglasila da je potrebno ubrzati proces identifikacije ekshumiranih žrtava, priopćeno je iz Vlade.

Predstavnike udruga ministrica je izvijestila o najnovijim aktivnostima Vlade u cilju potrage za nestalim i zatočenim osobama, te je najavila da će se ovoga tjedna održati sastanak povjerenstava za zatočene i nestale Hrvatske i Srbije i Crne Gore.

Napomenula je da je lani u organizaciji Uprave za zatočene i nestale pri njezinu ministarstvu obavljeno 114 probnih iskapanja, te istaknula da je u proračunu Ministarstva za 2006. u tu svrhu osigurano dva milijuna kuna više nego prošle godine, što, navodi se u priopćenju, jasno iskazuje opredjeljenje Vlade da se potraga za zatočenima i nestalima ubrza.

Predstavnici udruga ministricu su upoznali s dovršetkom monografije o zatočenim i nestalim hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata, u čemu ih je ministrica poduprla i ponudila pomoć Vlade.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙