FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministrica Kosor s predstavnicima branitelja liječenih od PTSP-a

ZAGREB, 23. siječnja 2006. (Hina) - Potpredsjednica Vlade i ministricaobitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosorrazgovarala je danas s predstavnicima Zajednice udruga hrvatskihbranitelja liječenih od posttraumatskoga stresnog poremećaja (PTSP) odinamici rješavanja zahtjeva za utvrđivanje stupnja invaliditetauzrokovanoga njihovim sudjelovanjem u Domovinskome ratu.
ZAGREB, 23. siječnja 2006. (Hina) - Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor razgovarala je danas s predstavnicima Zajednice udruga hrvatskih branitelja liječenih od posttraumatskoga stresnog poremećaja (PTSP) o dinamici rješavanja zahtjeva za utvrđivanje stupnja invaliditeta uzrokovanoga njihovim sudjelovanjem u Domovinskome ratu.

U današnjem priopćenju Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti (MOBMS) navodi se da su na sastanku s ministricom Kosor bili predsjednik Zajednice Dubravko Svedrec te glavni tajnik Tihomir Trešćec.

Razgovaralo se i o usklađivanju mirovina hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a s novim Zakonom o pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskoga rata i članova njihovih obitelji te o unaprjeđenju rada u županijskim centrima za psihosocijalnu pomoć.

Predstavnici Zajednice upoznali su potpredsjednicu Kosor s njihovim ovogodišnjim planiranim aktivnostima koje se odnose na branitelje liječene od PTSP-a. Bilo je riječi i o međunarodnim aktivnostima kao što su sudjelovanje Zajednice u svojstvu članice-promatrača na zasjedanju Europskoga odbora Svjetske veteranske federacije u Češkoj u svibnju ove godine te sudjelovanje na zasjedanju Svjetske veteranske federacije u Maleziji prosincu ove godine za kada je najavljen i prijem Zajednice kao punopravnoga člana u Svjetsku veteransku federaciju.

Ministrica Kosor izrazila je zadovoljstvo suradnjom MOBMS-a sa Zajednicom udruga hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a i dala im je punu potporu u daljnjim aktivnostima, posebice onima međunarodnoga karaktera.

Istaknula je da je novim Nacionalnim programom psihosocijalne i zdravstvene pomoći sudionicima i stradalnicima iz Domovinskog rata uspostavljen učinkovit sustav Centara za psihosocijalnu pomoć koji se svakodnevno unaprjeđuje. S tim u vezi najavila je i skoro otvorenje novih prostorija Centra za PTSP-a u Bjelovaru te uputila poziv i predstavnicima Zajednice da u tomu sudjeluju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙