FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministarstvo podsjeća da 1. veljače ističe rok za darovanje kuća braniteljima

ZAGREB, 27. siječnja 2006. (Hina) - Ministarstvo mora, turizma, prometai razvitka podsjetilo je danas da 1. veljače ističe rok za podnošenjezahtjeva za darovanje stanova i kuća u državnom vlasništvu napodručjima posebne državne skrbi i pozvalo hrvatske branitelje ičlanove njihovih obitelji, da ako već nisu, do tada podnesu zahtjeve.
ZAGREB, 27. siječnja 2006. (Hina) - Ministarstvo mora, turizma, prometa i razvitka podsjetilo je danas da 1. veljače ističe rok za podnošenje zahtjeva za darovanje stanova i kuća u državnom vlasništvu na područjima posebne državne skrbi i pozvalo hrvatske branitelje i članove njihovih obitelji, da ako već nisu, do tada podnesu zahtjeve.

Protekom tog roka gubi se pravo na podnošenje zahtjeva za darovanje, podsjeća Ministarstvo.

Branitelje koji koriste i prebivaju u stanovima i kućama u državnom vlasništvu na područjima posebne državne skrbi pozivaju da ako to već nisu, podnesu zahtjev za darovanje u regionalne urede za prognanike, povratnike i izbjeglice ili u Upravu za prognanike, povratnike i izbjeglice u Radničkoj cesti 22 u Zagrebu.

Pravo na darovanje stana ili kuće imaju branitelji te članovi obitelji poginulih, zatočenih ili nestalih branitelja Domovinskog rata, koji su evidentirani kao njihovi korisnici u Ministarstvu, a nemaju u vlasništvu drugi stambeni objekt.

Zahtjev za darovanje podnosi se nadležnom regionalnom uredu na propisanom obrascu koji se ovjerava kod javnog bilježnika. Zahtjevu treba priložiti preslik osobnih iskaznica, odnosno preslik domovnica za maloljetne članove obitelji, potvrde o prebivalištima za sve osobe na zahtjevu, uvjerenja o matičnom broju ukoliko su priložene preslike novih osobnih iskaznica, ovjerenu izjavu o vlasništvu/suvlasništvu obiteljske kuće ili stana, koja je u sklopu zahtjeva te rješenje ili drugi dokument o davanju u najam ili privremeno korištenje kuće/stana, navodi u priopćenju Ministarstvo mora, turizma, prometa i razvitka.

Prema Vladinoj uredbi 1. veljače 2006. prestaje mogućnost podnošenja zahtjeva za darovanje stanova i kuća u vlasništvu Republike Hrvatske na područjima posebne državne skrbi hrvatskim braniteljima te članovima obitelji poginulih, zatočenih ili nestalih branitelja Domovinskog rata.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙