FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kosor razgovarala s predstavnicima braniteljskih udruga

ZAGREB, 20. siječnja 2006. (Hina) - Potpredsjednica Vlade i ministricaJadranka Kosor razgovarala je danas s predsjednikom Središnje udrugehrvatskih branitelja oboljelih od posttraumatskog stresnog poremećajaAntom Batinovićem i predstavnikom Zadruge hrvatskih branitelja"Modro-zelena" iz Metkovića Nebojšom Jerkovićem, priopćeno je izMinistarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti.
ZAGREB, 20. siječnja 2006. (Hina) - Potpredsjednica Vlade i ministrica Jadranka Kosor razgovarala je danas s predsjednikom Središnje udruge hrvatskih branitelja oboljelih od posttraumatskog stresnog poremećaja Antom Batinovićem i predstavnikom Zadruge hrvatskih branitelja "Modro-zelena" iz Metkovića Nebojšom Jerkovićem, priopćeno je iz Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti.

Potpredsjednica Kosor rekla je kako je briga za sve branitelje, posebice za one koji zbog sudjelovanja u Domovinskom ratu i danas osjećaju posljedice raznih bolesti, pa i PTSP-a, obveza čitava društva. Podsjetila je da su novim Zakonom o pravima hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji unesene znatne novine za branitelje oboljele od PTSP-a. Također je napomenula kako se Ministarstvo branitelja nizom projekata i sustavom centara za psihosocijalnu pomoć stalno skrbi za sve, pa i o branitelje oboljele od PTSP-a.

Predsjednik Središnje udruge hrvatskih branitelja oboljelih od PTSP-a Ante Batinović izrazio je zadovoljstvo dobrom suradnjom s Ministarstvom i potporom radu Udruge te uručio potpredsjednici Kosor zahvalnicu za pomoć i prinos u ostvarivanju ciljeva i programa Udruge. Kosor je zahvalila Batinoviću na tom priznanju, istaknuvši da je ono i velika obveza za budućnost.

O programu zapošljavanja hrvatskih branitelja, posebno o razvoju braniteljskog zadrugarstva, potpredsjednica Kosor je razgovarala s predstavnikom Zadruge hrvatskih branitelja "Modro-zelena" iz Metkovića Nebojšom Jerkovićem. Najavila je da će na okruglom stolu u ožujku biti razmotrena provedba zaključaka sa skupa o braniteljskom zadrugarstvu održana na Sajmu zadruga branitelja u Vukovaru 5. studenoga prošle godine.

Okruglom stolu trebali bi nazočiti predstavnici tijela državne uprave i drugih ustanova važnih za unaprjeđenje braniteljskog zadrugarstva, stoji u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙