FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Udruga obitelji umrlih branitelja zgrožena deložacijom obitelji Ivandić

ZAGREB, 17. siječnja 2006. (Hina) - Udruga obitelji umrlih hrvatskihbranitelja iz Domovinskog rata zgrožena je deložacijom četveročlaneobitelji pokojnog branitelja Ermina Ivandića iz stana Ministarstvaobrane u Zadru, a postupak toga ministarstva ocjenjuje skandaloznim isramotnim.
ZAGREB, 17. siječnja 2006. (Hina) - Udruga obitelji umrlih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata zgrožena je deložacijom četveročlane obitelji pokojnog branitelja Ermina Ivandića iz stana Ministarstva obrane u Zadru, a postupak toga ministarstva ocjenjuje skandaloznim i sramotnim.

"Ministarstvo obrane je po tko zna koji put pokazalo bezosjećajnost kada su u pitanju hrvatski branitelji", ističe se u priopćenju Udruge i dodaje kako je današnja deložacija očit primjer koliko naše društvo drži do hrvatskog branitelja.

Vlada tu problematiku treba staviti na dnevni red jer se takve stvari jednostavno ne smiju događati, kaže se u priopćenju i ističe kako je potrebno mijenjati zakone. Obitelj hrvatskog branitelja, koji nema status ratnog vojnog invalida, nakon njegove smrti nema baš nikakva prava, a najžalosnije je što se društvo ne brine niti o njegovoj djeci, upozorava Udruga.

Iz stana u Zadru deložirani su nezaposlena udovica Ermina Ivandića i njihovo troje djece.

Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti priopćilo je u nedjelju da nema nikakvih pravnih mogućnosti odgoditi deložaciju jer je stan u vlasništvu Ministarstva obrane. U priopćenju se kaže kako Ministarstvo branitelja nema pravnih temelja za stambeno zbrinjavanje obitelji Ivandić, ali kako je ministrica Kosor 9. siječnja dopisom zamolila MORH da odgodi deložaciju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙