FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Bjelovaru nove prostorije Centra za psihosocijalnu pomoć

ZAGREB, 28. siječnja 2006. (Hina) - U Bjelovaru su danas otvorene noveprostorije Centra za psihosocijalnu pomoć Bjelovarsko-bilogorskežupanije, u sklopu provedbe Nacionalnog programa psihosocijalne izdravstvene pomoći sudionicima i stradalnicima iz Domovinskog rata.
ZAGREB, 28. siječnja 2006. (Hina) - U Bjelovaru su danas otvorene nove prostorije Centra za psihosocijalnu pomoć Bjelovarsko-bilogorske županije, u sklopu provedbe Nacionalnog programa psihosocijalne i zdravstvene pomoći sudionicima i stradalnicima iz Domovinskog rata.

Otvorila ih je potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor, u nazočnosti župana bjelovarsko-bilogorskog Damira Bajsa, bjelovarske gradonačelnice Đurđe Adlešić i predsjednika Zajednice udruga hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a Dubravka Svedreca, priopćeno je iz Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti.

Centar za psihosocijalnu pomoć Bjelovarsko-bilogorske županije, prvotno Savjetovalište psihosocijalne pomoći stradalnicima Domovinskog rata počeo je s radom u veljači 1996., a lani je Grad Bjelovar dodijelio Ministarstvu novi prostor na korištenje, koji su zajedno uredili, dok je opremu osiguralo Ministarstvo.

Prošle godine županijski Centar za psihosocijalnu pomoć imao je oko 1800 intervencija u smislu pomoći hrvatskim braniteljima i članovima njihovih obitelji.

Otvarajući nove prostorije Centra potpredsjednica Kosor istaknula je kako se na ovaj način pokazuje dobra suradnja Ministarstva s Bjelovarsko-bilogorskom županijom i Gradom Bjelovarom u pomoći hrvatskim braniteljima i članovima njihovih obitelji.

Napomenuvši kako je to primjer i drugim tijelima lokalne samouprave, potpredsjednica Kosor podsjetila je na njihove obveze iz Nacionalnog programa psihosocijalne i zdravstvene pomoći sudionicima i stradalnicima iz Domovinskog rata glede dodjele odgovarajućih prostora za rad centara za psihosocijalnu pomoć.

Naglasila je kako je novim Nacionalnim programom psihosocijalne i zdravstvene pomoći sudionicima i stradalnicima iz Domovinskog rata, kroz rad centara za psihosocijalnu pomoć koji su postali podružnice Ministarstva, omogućena 24-satna pomoć, no da briga za hrvatske branitelje i njihove obitelji mora biti obveza čitavog društva.

Potpredsjednica Kosor izvijestila je i da će idućeg mjeseca početi isplata duga braniteljima zbog neusklađivanja invalidnina iz 2001., a u travnju duga iz 2002., za što je u ovoj godini Ministarstvo osiguralo 141 milijun kuna.

Također je rekla kako je iduće godine predviđena i konačna isplata svih dugovanja zbog neusklađivanja invalidnina isplatom duga iz 2003. godine.

Napomenula je kako će Ministarstvo u ovoj godini nabaviti 141 automobil za 100 postotne hrvatske ratne vojne invalide (HRVI) I. skupine koji to pravo po prvi put koriste od strane Ministarstva, te da je u ovoj godini za isplatu duga prema sudskim presudama 100 postotnih HRVI I. skupine osigurano 33 milijuna kuna, navodi se u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙