FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pri kraju rad Zajednice povratnika Hrvatske

ZAGREB, 4. siječnja 2006. (Hina) - S obzirom na uspješnu provedbuprocesa obnove, pri kraju je rad Zajednice povratnika Hrvatske, reklisu predstavnici Upravnog odbora Zajednice na sastanku spotpredsjednicom Vlade i ministricom obitelji, branitelja imeđugeneracijske solidarnosti Jadrankom Kosor, priopćio je danasVladin Ured za odnose s javnošću.
ZAGREB, 4. siječnja 2006. (Hina) - S obzirom na uspješnu provedbu procesa obnove, pri kraju je rad Zajednice povratnika Hrvatske, rekli su predstavnici Upravnog odbora Zajednice na sastanku s potpredsjednicom Vlade i ministricom obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadrankom Kosor, priopćio je danas Vladin Ured za odnose s javnošću.

Predstavnici Odbora dali su punu potporu Vladinom programu razvoja gospodarskih zona koji posebno doprinosi razvoju ratom stradalih područja, no istaknuli su i potrebu da se lokalne sredine više uključe u zapošljavanju mladih na područjima od posebnog državnog interesa.

Naglasili su i potrebu izmjena postojećih i donošenja posebnih zakona kojima bi se unaprijedio položaj područja od posebnog državnog interesa te reguliralo pitanje ratne štete.

Potrebu višeg stupnja gospodarskog razvoja posebno su naglasili za Vukovar u kojem je u ratu uništeno preko 15.000 objekata, a šteta se procjenjuje na gotovo 10 milijardi kuna.

Do početka 2006., u kojoj je predviđen završetak obnove u ratom stradalim područjima, obnovljeno je preko 140 tisuća stambenih objekata i za to izdvojeno više od 14 milijardi kuna, podsjetila je potpredsjednica Kosor.

Vlada, istaknula je, čini sve da se prevladaju posljedice rata na područjima od posebnog državnog interesa.

Podsjetila je kako je Vlada za 10. obljetnicu akcije "Oluja" donijela odluku o darovanju kuća hrvatskim braniteljima na područjima od posebnog državnog interesa, u mandatu ove Vlade donesen je novi zakon o pravima hrvatskih branitelja, profunkcionirao je Fond hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, prvi je put sastavljen Jedinstveni registar hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙