FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

UO Fonda hrvatskih branitelja o zakonskim prijedlozima

ZAGREB, 12. siječnja 2006. (Hina) - Upravni odbor Fonda hrvatskihbranitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji nadanašnjoj je sjednici prihvatio zakonske prijedloge o Fondu zastipendiranje hrvatskih branitelja i njihove djece te o Zakladihrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji.
ZAGREB, 12. siječnja 2006. (Hina) - Upravni odbor Fonda hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji na današnjoj je sjednici prihvatio zakonske prijedloge o Fondu za stipendiranje hrvatskih branitelja i njihove djece te o Zakladi hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji.

Ti će zakonski prijedlozi biti upućeni u redovitu Vladinu proceduru, odlučeno je na sjednici održanoj pod predsjedanjem potpredsjednice Vlade i ministrice obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranke Kosor.

Prema priopćenju Ministarstva, prijedloge zakona izradila je stručna radna skupina koju je odredio Fond hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji, a na temelju Odluke Fonda o raspodjeli trećine svoje dobiti.

Po toj odluci trećina dobiti Fonda namijenjena je za razvojne socijalne i humanitarne mjere u svrhu poboljšanja statusa hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji, a rasporedit će se tako da se 40 posto sredstava uloži u Fond za stipendiranje hrvatskih branitelja i njihove djece, a 60 posto u Zakladu hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji za životno osiguranje, pomoć za branitelje i zdravstvenu skrb hrvatskih branitelja.

Potpredsjednica Kosor izvijestila je članove Upravnog odbora Fonda kako je Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti početkom mjeseca raspisalo i natječaj za izradu iskaznica za hrvatske branitelje sukladno Pravilniku o Jedinstvenom registru hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, stoji na kraju priopćenja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙