FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Raspisan natječaj za dodjelu 2500 državnih stipendija

ZAGREB, 20. siječnja 2006. (Hina) - Ministarstvo znanosti, obrazovanjai športa raspisalo je natječaj za dodjeljivanje 2500 državnihstipendija redovitim studentima sveučilišnih i stručnih studija inaknada dijela troškova školarine studentima poslijediplomskih studijaza 2006.
ZAGREB, 20. siječnja 2006. (Hina) - Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa raspisalo je natječaj za dodjeljivanje 2500 državnih stipendija redovitim studentima sveučilišnih i stručnih studija i naknada dijela troškova školarine studentima poslijediplomskih studija za 2006.

Obrasci za sve kategorije stipendija, pravila i kriteriji za dodjelu državnih stipendija mogu se dobiti na sveučilištima te fakultetima i umjetničkim akademijama u njihovom sastavu, kao i veleučilištima i visokim školama te na internet adresi Ministarstva - www.mzos.hr.

Prijave se podnose od 21. siječnja do 16. veljače ove godine, isključivo poštom s naznakom "Natječaj za državnu stipendiju", ili "Natječaj za naknadu dijela troškova školarine studentima poslijediplomskih studija" na adresu Ministarstva (Trg hrvatskih velikana 6, Zagreb).

Državne stipendije dodjeljuju se prema odvojenim rang listama, a sukladno prijedlozima sveučilišta, veleučilišta i visokih škola.

Stipendije će se dodijeljivati u tri kategorije - za osobito nadarene redovite studente, za redovite studente na učiteljskim i profesorskim studijima te za redovite studente koji se obvežu da će se nakon završetka studija zaposliti na područjima od posebne državne skrbi ili na otocima.

Sveučilište u Zagrebu dobit će 730 državnih stipendija, Sveučilište u Rijeci 165, Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku 205, Sveučilište u Splitu 245, Sveučilište u Zadru 100, Sveučilište u Dubrovniku 30 državnih stipendija. Veleučilištima i visokim školama bit će dodijeljeno 125 državnih stipendija.

Državne stipendije dodjeljuju se i redovitim studentima hrvatskim braniteljima, djeci smrtno stradaloga hrvatskog branitelja, djeci zatočenih ili nestalih branitelja, hrvatskim ratnim vojnim invalidima (HRVI) iz Domovinskog rata i djeci hrvatskih ratnih vojnih invalida, dragovoljcu i djeci dragovoljaca. Također i studentima u skladu sa Zakonom o zaštiti vojnih i civilnih invalida.

Za stipendije se mogu natjecati i redoviti studenti s prebivalištem u Vukovaru koji se obvežu da će nakon završetka studija raditi na području Vukovara, najmanje dvostruko više vremena od vremena za koje su primali stipendiju. Stipendije se dodjeljuju i onima koji su do punoljetnosti bili smješteni u domove socijalne skrbi ili u udomiteljske obitelji, kao i studentima s invaliditetom te onima slabijeg imovinskog stanja.

Naknade dijela troškova školarine dodjeljuju se studentima poslijediplomskih studija hrvatskim braniteljima, djeci smrtno stradaloga hrvatskog branitelja, djeci zatočenih ili nestalih hrvatskih branitelja, HRVI iz Domovinskog rata i djeci HRVI, dragovoljcu i djeci dragovoljaca kojima redoviti prihodi mjesečno po članu kućanstva ne prelaze dvostruki iznos cenzusa iz članka 88. Zakona o pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji. Za te se naknade mogu prijaviti i studenti poslijediplomskih studija s invaliditetom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙