FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Branitelji pozvali Vladu da riješi probleme neadekvatno izgrađenih stanova

ZAGREB, 19. siječnja 2006. (Hina) - Središnja udruga hrvatskihbranitelja oboljelih od posttraumatskog stresnog poremećaja pozvala jedanas Vladu da se "napokon uhvati u koštac s građevinskom mafijom"zbog neadekvatnih i s puno nedostataka izgrađenih stanova zabranitelje i stradalnike.
ZAGREB, 19. siječnja 2006. (Hina) - Središnja udruga hrvatskih branitelja oboljelih od posttraumatskog stresnog poremećaja pozvala je danas Vladu da se "napokon uhvati u koštac s građevinskom mafijom" zbog neadekvatnih i s puno nedostataka izgrađenih stanova za branitelje i stradalnike.

Poslove izgradnje stanova za stradalnike Domovinskog rata dobivaju tvrtke za koje se zna da su u ranijoj gradnji imale niz nedostataka. Da bi dobile nove poslove preko noći promjene naziv tvrtke, rekao je na konferenciji za novinare predsjednik Središnje udruge hrvatskih branitelja oboljelih od PTSP-a Ante Batinović.

Braniteljske udruge predlažu Vladi da po hitnom postupku donese odredbu po kojoj bi nadzor nad izgradnjom stanova za braniteljsku populaciju imala upravo ta populacija na način da Koordinacija županijskih udruga predlaže i imenuje osobu, odnosnu tvrtku koja bi vršila stručni nadzor, a koju bi financiralo Ministarstvo branitelja.

Batinović je rekao da su već dobili potporu potpredsjednice Vlade i ministrice branitelja Jadranke Kosor, jer je činjenica da to Ministartsvo uručuje ključeve stanova braniteljima i stradalnicima Domovinskog rata, a nad izgradnjom nemaju nikakve ingerencije ili vrlo male.

Batinović je rekao da loše izvedenih zgrada za branitelje ima po svuda u Hrvatskoj, primjer je i ona u Slavonskom Brodu u kojoj stanari zbog staklenih zidova gledaju jedni druge. Na konferenciji za novinare je rečeno da je već raspisan natječaj za sanaciju velikog djela stanova u toj zgradi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙