FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Suradnja šest hrvatskih županija i Štajerske

KOPRIVNICA, 24. siječnja 2006. (Hina) - Šest županija u sjeverozapadnojHrvatskoj sa svojim gospodarskim i obrtničkim komorama želi učvrstitigospodarsku suradnju s austrijskom pokrajinom Štajerskom stvaranjemstrukovnih mreža s poduzećima i štajerskim razvojim ustanovama,istaknuto je na okruglom stolu u Koprivnici.
KOPRIVNICA, 24. siječnja 2006. (Hina) - Šest županija u sjeverozapadnoj Hrvatskoj sa svojim gospodarskim i obrtničkim komorama želi učvrstiti gospodarsku suradnju s austrijskom pokrajinom Štajerskom stvaranjem strukovnih mreža s poduzećima i štajerskim razvojim ustanovama, istaknuto je na okruglom stolu u Koprivnici.

Na skupu sudjeluju predstavnici tih šest županija i gospodarskih i obrtničkih komora te vlade pokrajine Štajerske i njezinih novčarskih i projektnih ustanova, a domaćin je koprivničko-križevački župan Josip Friščić.

U radu okruglog stola sudjelovao je i Damir Polančec, potpredsjednik Vlade, koji je posebno pohvalio ulogu Republike Austrije glede početka pregovora naše zemlje s Europskom unijom.

Istaknuvši da je Austrija jedan od naših najvažnijih vanjskotrgovinskih partnera te da austrijske tvrtke prednjače u izravnim ulaganjima, Polančec se zauzeo za stvaranje clustera u srodnim industrijskim djelatnostima kao što je drvoprerađivačka industrija upravo u sjeverozapadnoj Hrvatskoj i Štajerskoj.

Najavio je da će Vlada uskoro poticajima nastojati poboljšati položaj drvoprerađivača i omogućiti im brži razvoj, naročito u sklopu međunarodnih mreža.

Na današnjem okruglom stolu u koprivničkom hotelu "Podravini" predstavnici gospodarskih i obrtničkih komora šest županija, Koprivničko-križevačke, Varaždinske, Krapinsko-zagorske, Bjelovarsko-bilogorske, Međimurske i Virovitičko-podravske, potpisali su sa štajerskim predstavnicima pisma namjere o stvaranju regionalne banke podataka za male i srednje poduzetnike, o suradnji u poduzetništvu te organiziranju i osnivanju drvnog clustera za sjeverozapadnu Hrvatsku.

Ujedno je bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs potpisao sporazum o razvoju gospodarskih projekata s pokrajinom Štajerskom, koji su župani ostalih pet hrvatskih županija potpisali još u svibnju prošle godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙