FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mostar: Federalna policija pretresla prostorije županijske vlade

MOSTAR, 12. siječnja 2006. (Hina) - Vlada Hercegovačko-neretvanskežupanije na izvanredno sazvanoj sjednici izrazila je iznenađenjeakcijom federalne policije u kojoj je u četvrtak zaplijenjenadokumentacija i izvršen pretres u prostorijama županijske vlade,županijskog Ministarstva unutarnjih poslova, tvrtke "Croatia-Hercegovina- auto Mostar" te u tri policijske uprave i devetpolicijskih postaja na području te županije.
MOSTAR, 12. siječnja 2006. (Hina) - Vlada Hercegovačko-neretvanske županije na izvanredno sazvanoj sjednici izrazila je iznenađenje akcijom federalne policije u kojoj je u četvrtak zaplijenjena dokumentacija i izvršen pretres u prostorijama županijske vlade, županijskog Ministarstva unutarnjih poslova, tvrtke "Croatia- Hercegovina- auto Mostar" te u tri policijske uprave i devet policijskih postaja na području te županije.

Akciju su po nalogu Suda BiH izveli pripadnici federalnog Ministarstva unutarnjih poslova u suradnji s EUFOR-om i Policijskom misijom Europske unije u BiH. U blizini objekata u kojima se obavlja akcija neprekidno dežuraju policijske ophodnje naoružane oružjem s dugim cijevima i zaštitnim prslucima, a povremeno Mostarom kruže i vozila EUFOR-a.

Akcija u Mostaru smatra se najsnažnijom intervencijom nakon proljeća 2001. godine kada su pripadnici tadašnjeg SFOR-a intervenirali u prostorije Hercegovačke banke i zaplijenili dokumentaciju o poslovanju te financijske institucije.

"U rujnu 2005. godine, također po nalogu Suda BiH, financijska je policija zaplijenila dio dokumentacije MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije radi provjere financijskog poslovanja i nabave vozila u tom ministarstvu", izjavio je nakon sjednice vlade županijski ministar unutarnjih poslova Tomislav Martinović.

On je dodao da je za razliku od te akcije, ova najnovija sveobuhvatnija jer se pretresaju sve prostorije, podrumi i tavani objekata u koje su ušli pripadnici federalnog Ministarstva unutarnjih poslova.

Predsjednik županijske vlade Miroslav Ćorić u izjavi novinarima odbacio je sve sumnje u nezakonito trošenje proračunskih sredstava te županije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙