FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HUS za pravedan mirovinski sustav

SPLIT, 27. prosinca 2005. (Hina) - Predsjednik Hrvatske udrugesindikata (HUS) Ozren Matijašević na današnjoj je konferenciji zanovinare u Splitu kazao da je Sindikat pokrenuo potpisivanje peticijeza pravedan mirovinski sustav jer je zadnja mirovinska reforma, kakoje rekao, izrađena uz snažan pritisak MMF-a, bez suradnje sa strukom.
SPLIT, 27. prosinca 2005. (Hina) - Predsjednik Hrvatske udruge sindikata (HUS) Ozren Matijašević na današnjoj je konferenciji za novinare u Splitu kazao da je Sindikat pokrenuo potpisivanje peticije za pravedan mirovinski sustav jer je zadnja mirovinska reforma, kako je rekao, izrađena uz snažan pritisak MMF-a, bez suradnje sa strukom.

Peticija će se mjesec dana potpisivati u tvrtkama u kojima djeluje HUS, zatim na trgovima svih većih gradova u Hrvatskoj, a potom će s glavnim zahtjevima biti dostavljena predsjedniku države, premijeru i predsjedniku Hrvatskog sabora.

"Zahtijevamo novu reformu po kojoj će za izračun mirovine poslužiti deset najpovoljnijih uzastopnih godina, ukidanje privilegiranih dužnosničkih mirovina te izjednačivanje mirovina ostvarenih do 1. siječnja 1999. i onih ostvarenih nakon tog datuma", kazao je Matijašević. Najavio je kako će isti postupak pokrenuti i za zdravstvenu reformu ako bude provedena bez suradnje sa strukom.

Predsjednik Nezavisnog sindikata "Brodosplita" Zvonko Šegvić kazao je kako zaposlenici tog brodogradilišta s višom stručnom spremom odlaze u mirovinu od 1280 kuna. "Starost je svakom jednako teška i ne smije biti tolikih razlika. Spremni smo izaći i na ulice bude li trebalo", kazao je Šegvić.

Voditelj Županijskog ureda HUS-a Jozo Marić kazao je kako je potpisivanje peticije počelo upravo u Splitsko-dalmatinskoj županiji u 40 tvrtaka u kojima djeluje HUS. Tekst peticije proslijeđen je i svim drugim sindikalnim središnjicama, a u HUS-u vjeruju kako će se svi odazvati.

Dopredsjednik HUS-a Rade Delić najavio je da sutra počinje štrajk državnih službenika i namještenika, ustvrdivši kako je za njega sve spremno, a ako se zahtjevi ne ispune, štrajk će biti nastavljen nakon novogodišnjih praznika. Delić je zamolio građane da pokažu razumijevanje te da sutra ne idu prema uredima po različite isprave.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙