FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ADRA: uspješna obnova u trima županijama

VRHOVINE, 10. siječnja 2006. (Hina) - Agencija za pomoć i razvoj ADRA uLičko-senjskoj, Karlovačkoj i Sisačko-moslavačkoj županiji uspješnoprovodi projekt poratne obnove, rečeno je na današnjoj konferenciji zanovinare u Vrhovinama, sjedištu te dobrotvorne udruge za te trižupanije.
VRHOVINE, 10. siječnja 2006. (Hina) - Agencija za pomoć i razvoj ADRA u Ličko-senjskoj, Karlovačkoj i Sisačko-moslavačkoj županiji uspješno provodi projekt poratne obnove, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare u Vrhovinama, sjedištu te dobrotvorne udruge za te tri županije.

Kako je istaknuo direktor ADRA-e za Hrvatsku Tihomir Lipohar, u proteklih šest godina ta je nevladina udruga u suradnji i potporom njemačke vlade i drugih udruga u trima županijama obnovila više od 800 obiteljskih kuća, a u sklopu tzv. zimske pomoći 2900 osoba primit će pakete s higijenskim potrepštinama, odjećom i obućom, te ogrjevno drvo.

Do sada provedeni projekti vrijede četiri milijuna eura, rekao je Lipohar, dodavši da će se ove godine ADRA u suradnji s Hrvatskim centrom za razminiranje uključiti i u projekt razminiranja oko sto tisuća četvornih metara prostora, vrijedan 150 tisuća eura, što će omogućiti brži i sigurniji povratak ljudi.

ADRA kani početi provedbu i gospodarskih programa, posebice u poljoprivredi na područjima posebne državne skrbi, izjavio je Lipohar.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙