FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bjelovarsko-bilogorska županija s talijanskim partnerima iz BiH o projektu telemedicine

BJELOVAR, 20. siječnja 2006. (Hina) - Bjelovarsko-bilogorska županija iOpća bolnica Bjelovar potpisale su danas s talijanskim Kliničkimbolničkim centrom u gradu L'Aquili te Univerzitetskim kliničkimcentrom u Tuzli dokument o prijavi projekata telemedicine na područjukardiologije "DocTour" i "Telemedicio".
BJELOVAR, 20. siječnja 2006. (Hina) - Bjelovarsko-bilogorska županija i Opća bolnica Bjelovar potpisale su danas s talijanskim Kliničkim bolničkim centrom u gradu L'Aquili te Univerzitetskim kliničkim centrom u Tuzli dokument o prijavi projekata telemedicine na području kardiologije "DocTour" i "Telemedicio".

Županija je za taj projekt telemedicine dobila i potporu Ministarstva vanjskih poslova. Njegovom primjenom bjelovarska bi bolnica, u suradnji s kliničkim centrima u Tuzli i talijanskoj L'Aquili, trebala uvesti mogućnosti prijenosa EKG-a telefonom. Opremu sa suvremenom telekomunikacijskom tehnologijom bjelovarskoj i tuzlanskoj bolnici darivat će talijanski partneri i time će se omogućiti praćenje zdravstvenog stanja turista na području Bjelovarsko-bilogorske županije i tuzlanskog kantona.

Projekt će trajati 18 mjeseci, a nakon toga oprema će ostati u stalnom vlasništvu ustanova u Bjelovaru i Tuzli.

Kako je naglasio Mauro Landro iz KBC-a L'Aquila, projekt će imati dobru stručnu potporu, a talijanski će liječnici educirati liječnike u lokalnim bolnicama u vještinama predviđenima projektom.

Po riječima bjelovarsko-bilogorskog župana Damira Bajsa, očekuje se da će ukupna dotacija biti 60 tisuća kuna, a predviđeno je ulaganje u deset aparata koji će omogućiti telemedicinu i u domovima zdravlja u Županiji, u bjelovarskoj Općoj bolnici, ali i u četiri hotela u Bjelovaru, Grubišnom Polju, Daruvaru i Garešnici.

To su prvi projekti koje Bjelovarsko-bilogorska županija predlaže pretpristupnim fondovima EU, i to u sklopu "Jadranskog programa za susjedstvo", a koji je otvoren za predaju programa do 26. siječnja ove godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙