FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dubrovnik: Skup o upravljanju krajolikom u Sredozemlju

DUBROVNIK, 9. siječnja 2006. (Hina) - U Dubrovniku je danas počeodvodnevni stručni sastanak o upravljanju krajolikom u Sredozemlju,koji je priredio Centar za regionalne aktivnosti Programa prioritetnihakcija iz Splita u suradnji s Dubrovačko-neretvanskom županijom iInteruniverzitetskim centrom.
DUBROVNIK, 9. siječnja 2006. (Hina) - U Dubrovniku je danas počeo dvodnevni stručni sastanak o upravljanju krajolikom u Sredozemlju, koji je priredio Centar za regionalne aktivnosti Programa prioritetnih akcija iz Splita u suradnji s Dubrovačko-neretvanskom županijom i Interuniverzitetskim centrom.

Po riječima voditelja Centra za regionalne aktivnosti Programa prioritetnih akcija iz Splita Ive Trumbića 20 stručnjaka iz deset sredozemnih država nastojat će utvrditi kako mediteranske zemlje upravljaju svojim krajolikom koji, kako je rekao, smatramo ne samo temeljem kulturnog nego i gospodarskog razvoja.

"Budući da su mediteranske zemlje usmjerene na turizam, zaštitu i očuvanje krajolika, to bi trebalo biti u temeljima svake razvojne strategije", kazao je Ivica Trumbić. Upozorio je da postoje veliki nedostatci u upravljanju krajolikom te da bi sva iskustva u toj djelatnosti trebalo sintetizirati i predstaviti kao dugoročnu strategiju.

Hrvatska je potpisnik barcelonske Konvencije koja promiče cjelovito upravljanje obalnim područjima, naročito onima koja su posebno važna za ekologiju i krajolik a danas su ugrožena.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙