FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Karlovac: pogranična slovensko-hrvatska suradnja

KARLOVAC/OZALJ, 17. siječnja 2006. (Hina) - Župani, gradonačelnici inačelnici devet pograničnih lokalnih samouprava u Hrvatskoj iSloveniji potpisat će 23. siječnja u Metlici zajedničko "Pismo namjereo oblikovanju prekograničnog razvojnog partnerstva na razvojnoj osiNovo Mesto - Karlovac", najavila je ozaljska gradonačelnica BiserkaVranić.
KARLOVAC/OZALJ, 17. siječnja 2006. (Hina) - Župani, gradonačelnici i načelnici devet pograničnih lokalnih samouprava u Hrvatskoj i Sloveniji potpisat će 23. siječnja u Metlici zajedničko "Pismo namjere o oblikovanju prekograničnog razvojnog partnerstva na razvojnoj osi Novo Mesto - Karlovac", najavila je ozaljska gradonačelnica Biserka Vranić.

Njime, kazala je, hrvatske i slovenske pogranične jedinice lokalne samouprave traže od slovenske vlade da trasa buduće poluatoceste iz Slovenije prema Hrvatskoj ne skreće prije Metlike na Črnomelj i dalje na Vinicu, pa Bosiljevo u Hrvatskoj, jer bi se tako zaobišao pravac Metlika - Jurovski Brod i općine Žakanje, Ribnik i Netretić do budućeg čvora u Novigradu na autocesti Zagreb - Rijeka.

Budući da slovenska vlada zasjeda 25. siječnja u Metlici, metlički župan Slavko Dragovan, jedan od potpisnika predat će pismo članovima vlade.

Gradonačelnica Vranić navodi da će čelnici Karlovačke županije, gradova Karlovca, Duge Rese i Ozlja te općina Žakanja, Netretića, Ribnika i Kamanja svojim potpisom poduprijeti Pismo namjere sa zahtjevom za novom trasom buduće poluatoceste.

"Prihvaćena trasa ne uzima u obzir gospodarsku suradnju industrijskih bazena Novog Mesta i Karlovca pa će pogranično stanovništvo biti prometno odsječeno, iako u zadnjih nekoliko godina zajednički provodimo više projekata zaštite povijesne i kulturne baštine te razvijamo pogranične industrijske zone", ističe Vranić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙