FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predstavljena studija za okoliš pristaništa u Batini i Aljmašu

OSIJEK,18. siječnja 2006.(Hina) - U Osijeku je danas predstavljenaStudija za okoliš, vezana uz izgradnju pristaništa na Dunavu u Batinii Aljmašu, a financirana je sredstvima talijanskog programameđuregionalne suradnje "Informest" i Osječko-baranjske županije uiznosu od 427.000 kuna.
OSIJEK,18. siječnja 2006.(Hina) - U Osijeku je danas predstavljena Studija za okoliš, vezana uz izgradnju pristaništa na Dunavu u Batini i Aljmašu, a financirana je sredstvima talijanskog programa međuregionalne suradnje "Informest" i Osječko-baranjske županije u iznosu od 427.000 kuna.

Kako je istaknuto, studija je nužna predradnja za izgradnju županijskih luka koje su, rečeno je, od velike važnosti za razvoj turizma u Osječko-baranjskoj i Vukovarsko-srijemskoj županiji. Izgradnja luka ovisit će o financijskim sredstvima te se očekuje i pomoć države.

Antonio Sobol, direktor Turističke zajednice Osječko-baranjske županije, naglasio je da su inozemni gosti pokazali veliko zanimanje upravo za plovidbu našim rijekama, ali i za dodatne sadržaje.

Ove je godine, primjerice Vukovar, "vodenim putem" posjetilo oko 18.000 američkih turista, a izgradnjom pristaništa u Batini i Aljmašu bio bi osiguran i ukrcaj i iskrcaj gostiju na našem prostoru, što je prilika za dodatnu turističku ponudu.

Ovako se "američki turisti koji plove Dunavom ukrcavaju u Mađarskoj", rekao je Sobol.

Na današnjem predstavljanju Studije o okolišu bili su, među ostalima, predstavnici Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva, županijske Agencije za razvoj i Turističke zajednice Osječko-baranjske županije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙