FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Prijevoznici ponovo najavljuju blokadu cesta zbog prodaje "Promala"

ŠIBENIK, 23. siječnja 2006. (Hina) - Dalmatinski prijevoznici najavilisu danas da će svojim kamionima od 29. siječnja blokirati sve ceste uŠibensko-kninskoj županiji, uključujući i dionicu autocesteSplit-Zagreb, ako do tog dana ne budu raskinuta oba ugovora saslovenskom tvrtkom "Viator-Vektor" - ugovor o prodaji transportnejedinice "Promal" šibenske Tvornice lakih metala (TLM) te ugovor oposlovnoj suradnji koji predviđa trogodišnje ekskluzivno pravo naprijevoz robe za TLM.
ŠIBENIK, 23. siječnja 2006. (Hina) - Dalmatinski prijevoznici najavili su danas da će svojim kamionima od 29. siječnja blokirati sve ceste u Šibensko-kninskoj županiji, uključujući i dionicu autoceste Split-Zagreb, ako do tog dana ne budu raskinuta oba ugovora sa slovenskom tvrtkom "Viator-Vektor" - ugovor o prodaji transportne jedinice "Promal" šibenske Tvornice lakih metala (TLM) te ugovor o poslovnoj suradnji koji predviđa trogodišnje ekskluzivno pravo na prijevoz robe za TLM.

Predstavnici Koordinacije udruga hrvatskih cestovnih prijevoznika, Kriznog stožera za obranu prava autoprijevoznika u dalmatinskim županijama, te sindikata "Šibenskih prijevoznika" na konferenciji za novinare u Šibeniku su kazali da će 26. siječnja u Ministarstvu gospodarstva biti održan još jedan sastanak Nadzornog odbora TLM-a.

Po riječima Ive Knezovića, voditelja udruge "Šibenski prijevoznici", prijevoznici očekuju da bi tada trebala biti donesena konačna odluka o raskidu obaju ugovora, kako je i dogovoreno 3. listopada prošle godine, te raspisan novi javni natječaj.

Ugovore o prodaji transportne jedinice TLM-a i o poslovnoj suradnji Uprava šibenske tvornice i "Viator- Vektor" potpisali su 11. kolovoza 2005., nakon čega su prijevoznici krajem tog mjeseca blokirali sve ulaze u šibensku tvornicu.

Knezović je još jednom ustvrdio da, po mišljenju prijevoznika, prvi natječaj za prodaju "Promala" nije bio transparentan, jer nije sadržavao klauzulu o tomu da kupac transportne jedinice TLM-a ujedno dobija i pravo trogodišnjeg prijevoza.

Ocijenio da je potpisivanje tih ugovora izravno ugrožava hrvatske cestovne prijevoznike, a njih više od 900 u 303 dalmatinske prijevozničke tvrtke ostat će bez posla.

Ivica Leskur, predsjednik udruge "Dalcest", podsjećajući da su prijevozničke poslove za TLM uvijek i isključivo radili hrvatski prijevoznici, zapitao se "odakle sada Vladi pravo da nas na ovaj način isključi iz tog posla".

Predsjednik sindikata "Šibenskih prijevoznika" Andrija Ivić pozvao je sve sindikate vozača u Hrvatskoj da daju potporu cestovnim prijevoznicima u nastojanjima, kako je napomenuo, da ostvare svoja ustavna prava.

Županijski radio Šibenik, na upit novinara da komentira stavove prijevoznika iznesene na tiskovnoj konferenciji, prenio je izjavu predsjednika Hrvatske udruge sindikata (HUS) Ozrena Matijaševića koji smatra da hrvatska Vlada neće pristati na poništenje ugovora o prodaji "Promala" "Viator-Vektoru".

Drži da će poništen biti jedino ugovor o poslovnoj suradnji, pa će za obavljanje prijevozničkih poslova biti raspisan javni natječaj. Matijašević je napomenuo da je takva odluka u skladu s posljednjim dogovorima s ministrom gospodarstva Brankom Vukelićem i potpredsjednikom Vlade Damirom Polančecom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙