FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Aktivnosti spajanja podižu cijene europskih dionica

LONDON, FRANKFURT, 20. prosinca 2004. (Hina/Reuters) - Cijene dionicana europskim burzama ojačale su u ponedjeljak, potaknute vijestima ospajanju i preuzimanju,.
LONDON, FRANKFURT, 20. prosinca 2004. (Hina/Reuters) - Cijene dionica na europskim burzama ojačale su u ponedjeljak, potaknute vijestima o spajanju i preuzimanju,.

Do podneva je londonski Ftse indeks porastao 0,7 posto, na 4.727 bodova. Frankfurtski DAX dobio je 0,9 posto na vrijednosti, dosegnuvši 4.221 bod.

Aktivnosti na burzama bile su potaknute najavama da je paneuropski burzovni operater Euronext započeo preliminarne pregovore s Londonskom burzom dionica o mogućoj ponudi za preuzimanje.

Trgovci se nadaju da će Euronextova ponuda premašiti iznos od 2,5 milijardi eura koji je prošloga tjedna ponudila Deutsche Boerse, a Londonska burza odbila. Dionice Euronexta oslabile su 2,94 posto, no Londonske burze su ojačale 3,6 posto.

Od ostalih vijesti s područja akvizicija izdvaja se ona o povezivanju Imperial Tobaccoa sa španjolskom duhanskom kompanijom Altadis, koja ima brandove Gauloises i Gitanes. Dionice Imperiala ojačale su za više od jedan posto, dok analitičari špekuliraju da bi ga to moglo stajati 11 milijardi eura. Novinska agencija Reuters, pak, najavila je kupovinu američke tvrtke Moneyline Telerate za 175 milijuna dolara, što je povisilo cijene njezinih dionica za 1,4 posto.

Na Tokijskoj burzi Nikkei indeks danas je oslabio 0,2 posto, na 11.103 boda.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙