FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Različito kretanje europskih burzovnih indeksa

LONDON, FRANKFURT, 24. studenog 2004. (Hina/Reuters) - Europskiburzovni indeksi u srijedu su se različito kretali uslijed pritisakana europske izvoznike izazvanih rekordnim slabljenjem dolara izadovoljavajućih izgleda za poslovanje nekih predstavnika financijskeindustrije.
LONDON, FRANKFURT, 24. studenog 2004. (Hina/Reuters) - Europski burzovni indeksi u srijedu su se različito kretali uslijed pritisaka na europske izvoznike izazvanih rekordnim slabljenjem dolara i zadovoljavajućih izgleda za poslovanje nekih predstavnika financijske industrije.

Londonski Ftse indeks do podneva je oslabio oko 0,2 posto, na 4.730 bodova. Istodobno frankfurtski DAX indeks dobio je na vrijednosti oko 0,5 posto, dosegnuvši 4.134 boda.

Od gubitnika se isticala britanska inženjerska tvrtka Tomkins, po objavi 6-postotnog pada operativne dobiti u trećem tromjesečju zbog slabog dolara i viših cijena sirovina. Dionice su joj oslabile 5,3 posto. Pale su i dionice švicarske agencije za zapošljavanje Adecco, za 2,3 posto, nakon što je izvijestila o nepromijenjenoj neto dobiti u trećem tromjesečju.

A bilo je i dobitnika, ponajviše u financijskom sektoru, predvođenom financijskom grupom Fortis, čije su dionice ojačale 1,2 posto. Ta grupa sada procjenjuje rast neto operativne dobiti poslije investicijskih učinaka od najmanje 30 posto, prema ranije očekivanih 10 posto.

Ojačale su i dionice zrakoplovne tvrtke Air France, oko 1,5 posto, nakon što je francuski zračni prijevoznik izvijestio o većoj dobiti od očekivane i zadržao svoje procjene cjelogodišnjeg rasta rezultata poslovanja unatoč visokim računima za gorivo uslijed rastućih cijena nafte. Njezine procjene pomogle su ublažiti strahove ulagača da bi visoke cijene nafte mogle pogoditi korporativne profite.

Indeks Tokijske burze Nikkei ojačao je 0,2 posto, na 10.872 boda.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙