FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tečaj funte prema dolaru najviši u devet mjeseci, euro i dalje snažan

LONDON, 26. studenog 2004. (Hina/Reuters) - Tečaj dolara u petak je nadeviznim tržištima nastavio tući rekorde prema najvažnijim svjetskimvalutama, zabilježivši novu povijesno najnižu razinu prema euru inajnižu u proteklih devet mjeseci prema britanskoj funti.
LONDON, 26. studenog 2004. (Hina/Reuters) - Tečaj dolara u petak je na deviznim tržištima nastavio tući rekorde prema najvažnijim svjetskim valutama, zabilježivši novu povijesno najnižu razinu prema euru i najnižu u proteklih devet mjeseci prema britanskoj funti.

Tijekom prekonoćnog trgovanja na azijskim tržištima dolar je potonuo na 1,3329 dolara za euro, dok se jutros na europskim tržištima čak i malo oporavio, te euro iznosi 1,323 dolara. Britanska funta, pak, jutros je dosegnula 1,904 dolara, najvišu razinu od veljače i samo cent manju od najviše razine u zadnjih 12 godina.

Tečaj američke valute prema funti posebno je na udaru zbog izjava glavnog ekonomista Bank of England Charlesa Beana da bi dolar mogao nastaviti kliziti.

Dolar je i na najnižoj razini prema jenu u protekle četiri i pol godine, odnosno stoji 102,7 jena, nakon izvješća iz Kine.

"Nastavlja se tako priča o slabosti dolara. Priče da Kina uravnotežuje svoje devizne rezerve (smanjujući udjel rezervi u dolarima, a povećavajući u eurima) pritisnula je dolar te omogućila značajan skok funte", ocijenio je Ian Stannrad, valutni strateg pri BNP Paribasu.

Ranije ovoga tjedna američku valutu uzdrmale su priče da bi Rusija mogla razmotriti reviziju udjela eura u svojim deviznim rezervama.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙