FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Euro blizu rekordnih razina uoči ključnog američkog pokazatelja

LONDON, 16. studenog 2004. (Hina/Reuters) - Tečaj eura približava seponovno rekordnoj razini prema dolaru kako devizna tržišta u utoraknervozno iščekuju podatak o pritoku kapitala u SAD, obzirom nazabrinutosti oko toga kako će SAD financirati svoj golemi trgovinskimanjak.
LONDON, 16. studenog 2004. (Hina/Reuters) - Tečaj eura približava se ponovno rekordnoj razini prema dolaru kako devizna tržišta u utorak nervozno iščekuju podatak o pritoku kapitala u SAD, obzirom na zabrinutosti oko toga kako će SAD financirati svoj golemi trgovinski manjak.

Do podneva se tečaj eura kretao oko 1,2962 dolara, a tijekom jutra dosegnuo je i 1,2986 dolara, te se nalazi nadomak prošloga tjedna zabilježenog rekorda od 1,3005 dolara. U odnosu na američku valutu jen je ojačao 0,12 posto, na 105,3 jena za dolar.

Sve oči uprte su u američko ministarstvo financija, koje će tijekom dana objaviti podatak o pritoku inozemnog kapitala, što se smatra ključnim pokazateljem kako se financira golemi manjak u američkoj platnoj bilanci.

"Tečaj dolara nastavlja bilježiti gubitke zbog negativnih stranih izravnih ulaganja i ulaganja u portfelj dionica", ustvrdio je valutni strateg HBOS-a Steven Pearson. Podatak o pritoku kapitala opisao je kao "izvor ranjivosti za dolar".

Tržišni sudionici također su oprezni uoči sastanka EU ministara financija, koji bi trebao danas završiti. Dealeri su na oprezu u pogledu izjava europskih dužnosnika vezano za snažan rast tečaja eura.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙