FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Devizna tržišta u očekivanju reakcije iz ECB-a

LONDON, 11. studenog 2004. (Hina/Reuters) - Tržišta deviza zabrinuli suoštri protesti iz Europe u vezi jačanja tečaja eura, što je u četvrtakpodiglo tečaj dolara s rekordno niske razine prema euru.
LONDON, 11. studenog 2004. (Hina/Reuters) - Tržišta deviza zabrinuli su oštri protesti iz Europe u vezi jačanja tečaja eura, što je u četvrtak podiglo tečaj dolara s rekordno niske razine prema euru.

Nakon što je dolar u srijedu potonuo na 1,3 dolara za euro, danas je nadoknadio dio gubitaka, tako da euro stoji 1,2893 dolara. U odnosu na jen dosegnuo je najvišu razinu u zadnja dva tjedna, 106,82 jena za dolar. Stoji i 1,1798 švicarskih franaka. Prema funti tečaj mu se kreće oko 1,845 dolara.

Tečaj američke valute stabilizirao se nakon što je u srijedu američka središnja banka Fed podigla ključnu kamatnu stopu za četvrtinu postotnog boda, na dva posto.

Nadalje, Europska središnja banka je signalizirala svoje nezadovoljstvo oko brze aprecijacije eura, pa sada analitičari s nestrpljenjem očekuju današnji govor predsjednika Banke, Jean-Claude Tricheta radi daljnjih smjernica.

"Danas čekamo izjave Tricheta. Potez Fed-a bio je očekivan i nije imao veliki utjecaj na kretanje tečajeva najvažnijih svjetskih valuta. Nitko ne zna što će se dalje dogoditi. Idemo li natrag na 1,3 dolara za euro ili se povlačimo", opisao je raspoloženje na tržištu Lee Ferridge, valutni strateg pri Rabobanku.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙