FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tečaj dolara ojačao na dan američkih predsjedničkih izbora

LONDON, 2. studenog 2004. (Hina/Reuters) - Tečaj dolara ojačao je uutorak na svjetskim deviznim tržištima prema euru i švicarskom franku,no ostao je unutar raspona u kojem se njime trgovalo zadnjih danauslijed opreza ulagača pred američke predsjedničke izbore izabrinutosti da se pobjednik možda neće odmah znati.
LONDON, 2. studenog 2004. (Hina/Reuters) - Tečaj dolara ojačao je u utorak na svjetskim deviznim tržištima prema euru i švicarskom franku, no ostao je unutar raspona u kojem se njime trgovalo zadnjih dana uslijed opreza ulagača pred američke predsjedničke izbore i zabrinutosti da se pobjednik možda neće odmah znati.

Do podneva je dolar ojačao prema euru, koji stoji 1,2712 dolara. Oporavio se blago i prema švicarskom franku, te stoji 1,2043 franka.

Nekoliko sati prije otvaranja izbornih mjesta, tržišta strahuju od produljenog razdoblja neizvjesnosti ako rezultati neobično izjednačene utrke budu osporeni. Prije četiri godine tužbe oko ponovnog brojanja glasova na Floridi zadržale su proglašenje izbornog pobjednika pet tjedana, prije nego je Vrhovni sud presudio da je pobjednik George W. Bush.

No, analitičari ističu da je tečaj dolara, koji se nalazi samo cent od rekordno niske razine prema euru, već dovoljno korigiran zbog tih neizvjesnosti i da je u poziciji da jača.

"Rizici leže u tome koliko dugo će trebati da se razjasne i prihvate rezultati i kakva će nakon toga biti ekonomska politika. Tržišta ne vole takvu vrstu neizvjesnosti", kazao je Mansoor Mohiuddin, valutni strateg pri UBS banci.

Tečaj dolara dobiva poticaj i od pada cijena nafte ispod 50 dolara za barel, čime se tako nastavio trend njihova spuštanja iz prošloga tjedna, kada su oslabile za pet dolara. Prema jenu, dolar je ojačao na 106,45 jena.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙