FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Na deviznim tržištima ista priča - dolar pod pritiskom

LONDON, 15. studenog 2004. (Hina/Reuters) - Tečaj dolara na deviznimtržištima u ponedjeljak je bio pod pritiskom prema najvažnijimsvjetskim valutama kako se ulagači i nadalje brinu oko američkihgolemih strukturalnih manjkova.
LONDON, 15. studenog 2004. (Hina/Reuters) - Tečaj dolara na deviznim tržištima u ponedjeljak je bio pod pritiskom prema najvažnijim svjetskim valutama kako se ulagači i nadalje brinu oko američkih golemih strukturalnih manjkova.

Tečaj dolara na najnižoj je razini prema košarici najvažnijih svjetskih valuta od studenoga 1995. Tako je euro do podneva dosegnuo 1,2966 dolara. Prema jenu dolar je i nadalje na najnižoj razini u zadnjih sedam mjeseci i iznosi 105,46 jena.

"Imamo istu priču kao i dosad u vezi strukturalnih problema u američkom gospodarstvu. Nema na vidiku kraja pritisku na prodaje dolara. Samo je pitanje vremena kad će euro ponovno dosegnuti 1,3 dolara", smatra Carsten Fritsch, valutni strateg u njemačkoj Commerzbank.

Tečaj dolara oslabio je 3,7 posto u proteklih mjesec dana prema euru na temelju špekulacija da će Bushova administracija, pritisnuta golemim manjkovima u trgovinskoj razmjeni i proračunu, dopustiti slabljenje nacionalne valute.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙