FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tečaj dolara ojačao nakon pada ZEW indeksa

LONDON, 9. studenog 2004. (Hina/Reuters) - Vijest o padu povjerenjanjemačkih ulagača na najnižu razinu u gotovo dvije godine dala jeameričkom dolaru u utorak na svjetskim deviznim tržištima poticaj zajačanje prema najvažnijim svjetskim valutama.
LONDON, 9. studenog 2004. (Hina/Reuters) - Vijest o padu povjerenja njemačkih ulagača na najnižu razinu u gotovo dvije godine dala je američkom dolaru u utorak na svjetskim deviznim tržištima poticaj za jačanje prema najvažnijim svjetskim valutama.

Dolar je tako do podneva ojačao 0,7 posto prema euru, koji stoji 1,2895 dolara. Porastao je za toliko i u odnosu na švicarski franak, na 1,1845 franka. Prema jenu poskupio je 0,4 posto, te iznosi 105,8 jena.

Indikator očekivanja njemačkih investitora ZEW u studenom je smanjen na 13,9 indeksnih bodova, prema listopadskih 31,1, što je osjetno ispod očekivanja ekonomista koja su se kretala oko 30 bodova.

"Ostao je tek mali broj optimista među analitičarima na financijskim tržištima. Ovaj indikator smatramo više dodatnim nego vodećim pokazateljem. Prva procjena njemačkog BDP-a u trećem tromjesečju, koja se očekuje u četvrtak, pokazat će nam koliko je najveće europsko gospodarstvo usporilo rast", kazao je Dirk Schumacher pri Goldman Sachsu.

Tečaj dolara dobio je poticaj na devizni tržištima i nakon što je predsjednik Europske središnje banke Jean-Claude Trichet u ponedjeljak upozorio da je nepoželjan prebrz uspon tečaja jedinstvene valute.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙