FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PT: DNEVNIK O PONOVNOJ BLOKADI RAČUNA HFP-A

ZAGREB, 5. listopada 2004. (Hina) - Račun Hrvatskog fonda zaprivatizaciju ponovno je blokiran 24. rujna, kada je na njega sjeo SNHolding, koji je dobio sudski spor zbog neispunjenih obveza Fonda ukuponskoj privatizaciji, piše današnji Dnevnik.
ZAGREB, 5. listopada 2004. (Hina) - Račun Hrvatskog fonda za privatizaciju ponovno je blokiran 24. rujna, kada je na njega sjeo SN Holding, koji je dobio sudski spor zbog neispunjenih obveza Fonda u kuponskoj privatizaciji, piše današnji Dnevnik.

Visoki trgovački sud skinuo je, naime, blokadu s formalnih nedostataka u ovršnom zahtjevu SN Holdinga, pa je taj holding ponovno blokirao račun HFP-a.

U međuvremenu, HFP pregovara sa SN Holdingom i Dom fondom o načinu na koji bi im nadoknadio dug. Prvo se razmatrala mogućnost da im dug bude otplaćen u dionicama poduzeća iz državnog portfelja, no kako HFP nema sve dionice koje fondovi traže, sada je, kako piše Dnevnik, jedna od opcija i isplata u gotovini, uz određeni diskont.

Prema sudskim presudama, HFP duguje SN Holdingu 224 milijuna kuna, a Dom fondu treba prenijeti dionice u vrijednosti 43 milijuna eura.

Za prve dvomjesečne blokade ti su fondovi uspjeli skinuti s računa HFP-a 67 milijuna kuna, piše Dnevnik.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙