FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PT: MEDIJI O NATJEČAJU ZA TREĆU MOBILNU MREŽU

ZAGREB, 27. rujna 2004. (Hina) - Vijeće za telekomunikacije danas ćeotvoriti obvezujuće ponude za trećeg GSM operatera, a očekuje se da ćeponude dostaviti pet do šest kandidata, piše današnji Jutarnji list.
ZAGREB, 27. rujna 2004. (Hina) - Vijeće za telekomunikacije danas će otvoriti obvezujuće ponude za trećeg GSM operatera, a očekuje se da će ponude dostaviti pet do šest kandidata, piše današnji Jutarnji list.

Među njima bi trebao biti konzorcij pod nazivom "Treća sreća", kojega čini devet domaćih tvrtki, među kojima su Agrokor, Croatia osiguranje, Dalekovod, Fima, Nexe i drugi, te Tele2, telekom operater sa sjedištem u Švedskoj. Koordinator tog projekta je Quaestus, investicijski fond koji vodi Borislav Škegro.

Mogle bi pristići i dvije ponude iz Monaka. Naime, dokumentaciju su otkupili i Match, konzorcij u kojemu je Monaco Telekom, te još jedna tvrtka iz Monaka - MAP.

Dokumentaciju za natječaj otkupio je i talijanski mobilni operater TIM, jedan od najvećih u Europi, pa se može očekivati i ponuda iz te tvrtke.

Ponuda se očekuje i od Mislava Šutala, poduzetnika koji u utrku za treću mobilnu mrežu kreće sa sportskim zvijezdama Davorom Šukerom i Stojkom Vrankovićem, a tvrdi da ima i jamstvo američkog Citibanka.

Hrvatski konzorcij pod imenom H plus telekom, koji se posljednjih dana spominjao kao jedan od mogućih kandidata, definitivno je odustao od natječaja, piše Večernji list.

Nakon današnjeg otvaranja ponuda, uvjeti koje nude kandidati razmatrat će se mjesec dana, a tko će dobiti koncesiju za treću mobilnu mrežu trebalo bi se znati krajem listopada.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙