FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PT: VJESNIK: S. LINIĆ O PROJEKTU DRUŽBA ADRIA

ZAGREB, 12. rujna 2004. (Hina) - Hrvatski sabor raspravljat će oprojektu Družba Adria nakon iznesenih rezultata Studije utjecaja naokoliš, koja jasno pokazuje na koje je načine moguće ući u projekt ikolika je njegova cijena, kazao je za današnji Vjesnik Slavko Linić,predsjednik parlamentarnog Odbora za zaštitu okoliša i prostornouređenje.
ZAGREB, 12. rujna 2004. (Hina) - Hrvatski sabor raspravljat će o projektu Družba Adria nakon iznesenih rezultata Studije utjecaja na okoliš, koja jasno pokazuje na koje je načine moguće ući u projekt i kolika je njegova cijena, kazao je za današnji Vjesnik Slavko Linić, predsjednik parlamentarnog Odbora za zaštitu okoliša i prostorno uređenje.

"Energetika je vrlo bitna za stabilnost hrvatskog gospodarstva. Hrvatska treba imati monopol u transportima, infrastrukturi i projektima kao što su magistralni plinovodi i naftovodi. Treba iskoristiti geopolitičku i geostratešku poziciju Hrvatske koja ima energetsku i prometnu infrastrukturu, zbog čega može postići goleme prihode", kaže Linić.

Ističe da je energetika sigurnost i budućnost razvoja, pa je i naftovod dio razvojnog potencijala Hrvatske.

"Ovisnošću da cijelu energetiku gradimo na uvozu nafte i plina, ugrožavamo svoju deviznu stabilnost jer se moramo boriti za izvoz i nadoknaditi te devize", objašnjava Linić.

Priznaje da je okoliš izložen riziku i opasnostima.

"No, što više novca imate, više možete uložiti, pa će rizici biti manji. Ako se promet odvija kroz hrvatski dio naftovoda, bit će manje tankera koji će dolaziti na suprotnu stranu Jadrana. Tako ćemo moći više nadzirati kretanje tankera i bit ćemo više prisutni na tržištu", kazao je Linić u intervjuu Vjesniku.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙