FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PT: MEDIJI O PODBAČAJU PRORAČUNSKIH PRIHODA OD PRIVATIZACIJE

ZAGREB, 9. rujna 2004. (Hina) - U prvoj polovici godine od prodajedržavnih udjela u poduzećima ostvaren je prihod od oko 100 milijunakuna, a kako su u državnom proračunu planirani prihodi odprivatizacije u iznosu od 1,5 milijardi kuna, čini se da će se država,kako bi ispunila svoje obveze, morati dodatno zadužiti, pišu današnjimediji.
ZAGREB, 9. rujna 2004. (Hina) - U prvoj polovici godine od prodaje državnih udjela u poduzećima ostvaren je prihod od oko 100 milijuna kuna, a kako su u državnom proračunu planirani prihodi od privatizacije u iznosu od 1,5 milijardi kuna, čini se da će se država, kako bi ispunila svoje obveze, morati dodatno zadužiti, pišu današnji mediji.

Veće privatizacijske projekte država ove godine nije ni planirala, a prodaja iz portfelja Hrvatskog fonda za privatizaciju ide sporo, tim više što je toj instituciji blokiran račun, piše današnji Dnevnik.

Izostale prihode država planira namiriti dodatnim zaduživanjem, a to će vjerojatno učiniti na domaćem tržištu, jer se Ministarstvo financija odlučilo suzdržati od vanjskog zaduživanja i tako pridonijeti smanjivanju vanjskog duga, piše Dnevnik.

Jutarnji list piše, pak, kako će Vlada ubrzati privatizaciju te tako namaknuti planirane proračunske prihode. Tako bi na sutrašnjoj sjednici vodstvo HFP-a trebalo zatražiti od Upravnog odbora Fonda odobrenje za uvrštenje na burzu dionica svih poduzeća u svom portfelju u kojima ima udjele manje od 25 posto.

To je otprilike 800 poduzeća, a predsjednik HFP-a Damir Ostović kaže da će Fond preko burze prodavati oko 100 dioničkih paketa mjesečno, piše Jutarnji list. (Hina) xnb ynb

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙