FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PT: JUTARNJI LIST: ADRIS GRUPA PREGOVARA O KUPNJI DIONICA PODRAVKE

ZAGREB, 30. rujna 2004. (Hina) - Rovinjska Adris grupa pregovara sVladom o otkupu manjinskog paketa dionica Podravke iz portfelja HFP-ai HZZO-a, piše današnji Jutarnji list.
ZAGREB, 30. rujna 2004. (Hina) - Rovinjska Adris grupa pregovara s Vladom o otkupu manjinskog paketa dionica Podravke iz portfelja HFP-a i HZZO-a, piše današnji Jutarnji list.

Adris grupa već dulje vrijeme pokazuje interes za kapitalno povezivanje s Podravkom, dok Vlada nije sklona opciji prema kojoj bi Podravku preuzeo Agrokor Ivice Todorića, kazao je JL-u izvor blizak vrhu HDZ-a.

Podravkin bi udjel Vlada trebala prodati u prvoj polovici slijedeće godine, ali vjerojatno ne svih 28 posto dionica. Dio bi njih, naime, završio u fondu za namirenje umirovljeničkog duga, do pet posto država bi prepustila projektu radničkog dioničarstva, a dio je namijenjen za namirenje bivših vlasnika.

Izvor JL-a u Nadzornom odboru Podravke potvrdio je da je Adris grupa zainteresirana za ulazak u koprivničku tvrtku, dok u Adris grupi nisu komentirali te navode, piše Jutarnji list.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙