FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PT: VEČERNJI LIST: MINISTAR VUKELIĆ O ŽELJEZARI SISAK

ZAGREB, 13. rujna 2004. (Hina) - U interesu nam je da proces izlaskaMečelja iz Željezare Sisak što prije završi jer ako se budemo sporili,ne možemo ulaziti u pregovore s novim investitorima, kazao je zadanašnji Večernji list ministar gospodarstva Branko Vukelić.
ZAGREB, 13. rujna 2004. (Hina) - U interesu nam je da proces izlaska Mečelja iz Željezare Sisak što prije završi jer ako se budemo sporili, ne možemo ulaziti u pregovore s novim investitorima, kazao je za današnji Večernji list ministar gospodarstva Branko Vukelić.

Ističe da su u pregovorima o izlasku ruske kompanije iz Željezare postignuti pomaci, pa je Mečelj sada spreman isplatiti plaće za kolovoz i ostaviti rezervne dijelove u vrijednosti od 1,5 milijuna eura, na što ih ugovor ne obvezuje.

"Hrvatski fond za privatizaciju stupio je u kontakt s pet, šest potencijalnih investitora kojima ćemo predstaviti naše planove i mogućnosti Željezare, a nakon razgovora sa svakim od njih, pripremit ćemo najprihvatljiviji model za natječaj", kaže Vukelić.

Dodaje kako se traži ozbiljna tvrtka koja je spremna osigurati budućnost i opstanak Željezare.

"Naš je stav da Željezaru treba zadržati u postojećem obimu i s najvećim mogućim brojem radnika. Trajni nam je cilj da se zadrže radnici, ali ne nauštrb opstanka tvrtke", kazao je ministar Vukelić u intervjuu Večernjem listu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙